MINDFUL GRAVIDYOGA
TISDAGAR 17:30-19:00

Mindful gravidyoga: Yoga & meditation under din graviditet med Maria Tholén


Kursen hålls på The Wellness Room, Regementsgatan 14

Lugn, inkännande och stärkande yoga för dig som är gravid. I denna kurs varvar vi yoga med mindfulness, för ökad närvaro i din gravida kropp och kraftfulla redskap som är värdefulla under den alldeles speciella tid i livet som en graviditet är.

Gravidyoga
Yogan innehåller helt naturligt så många verktyg som är till stor nytta under graviditet, under och inför att föda och i vardagen med ett nytt litet barn. Andning, avslappning, meditation, så väl så yogans många rörelser och positioner. I gravidyogan gör vi yoga speciellt framtagen för att stötta, stärka och ta hand om den gravida kroppen, och vi gör även anpassningar för några av de vanligaste komplikationerna under graviditeten. Här är ditt ofödda barn med dig i yogan, och du får möjlighet att öka närvaron och kontakten med både dig själv och ditt barn.

Mindfulness
Mindfulness handlar om medveten närvaro. I kursen utforskar vi olika former av meditation, guidad avslappning och andningsmedvetenhet och teori kring mindfulness och meditation, alltid med stort utrymme för att anpassa övningarna efter deltagaras dagsform.

Selfcompassion är ett viktigt inslag i kursen. Forskning visar att selfcompassion förbättrar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande.

Vad innehåller kursen?
• Yoga som stärker din fysiska kropp och hälsa
• Förlossningsberedande yoga
• Medveten närvaro och redskap från Mindfulness
• Fördjupad kontakt med ditt barn redan i magen
• Självkärlek
• Återhämtning och guidad avslappning

Vad är målet med kursen?
Genom gravidyogan får du verktyg som hjälper dig till närvaro och kraft i allt som händer under din graviditet. Du har med dig yogans kraftfulla verktyg vidare inför och under din förlossning oavsett hur den sker (vaginalt eller kejsarsnitt) och i ditt fortsätta föräldraskap.


OM KURSLEDAREN
Maria Tholén är utbildad gravid- och mamma baby-yoga genom I din fulla kraft gravidyogalärarutbildning, samt meditationslärare utbildad inom Mindfulness via Sverigehälsan i Malmö. Maria har jobbat med mindfulness som arbetsterapeut på vårdcentral och i det egna företaget mindful milk. 2018 gick hon en vidareutbildning i mindful selfcompassion som översätts till självmedkänsla.
Maria har även tillsammans med kollegan Anna skapat Yogadjuren, med lekfull yoga för hela familjen.
För Maria är Mindfulness / medveten närvaro, att leva mer i nuet och ta tillvara på de små fina stunderna. Men det är också ett väldigt bra verktyg när livet känns tufft. Inriktningen selfcompassion är en stor och viktig del i hennes mindfulnesskurser.

"Jag förstår om du tycker att meditation kan kännas svårt. Jag kände precis så i början och trodde inte alls att mindfulness var något för mig, men flera aha-upplevelser fick mig att förstå hur bra det faktiskt är!"

Yogalärare Maria Tholén

TID
Tisdagar 17:30-19:00 med Maria Tholén
Kursen hålls på The Wellness Room, Regementsgatan 14 i Malmö. 

6 tillfällen start 23/1 2024

PRIS
1 230 kronor för 6 veckor

ANMÄLAN TILL KURSEN
Boka kursen med start 23 januari 2024 här >>

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett kort.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge.

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

INFÖR FÖRLOSSNING
Yogakursen förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen. Du kan även fördjupa dessa kunskaper tillsammans med den eventuella partner eller stödperson du planerar att ha vid din sida under förlossningen genom att gå vår förlossningsförberedande workshop Redo att föda, läs mer här >>

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den guldiga knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

RIKTLINJER COVID
Vi följer rekommendationer för vår verksamhet. Om du  gång blir sjuk eller upplever förkylningssymtom, så ber vi dig att avboka din plats enligt ovan och stanna hemma och vila.
Läs mer om våra riktlinjer gällande Covid här >>

"Min största rädsla inför att barnet kom var rädslan för att bli isolerad och ensam. Att gå från en rik och välfylld kalender till att vara ensam hemma med barnet utan att veta hur dessa dagar skulle bli. Därför såg jag till att vi tidigt började gå på mamma baby yogan - Karla var 5 veckor gammal när vi började vår första kurs. Infinite har blivit till en plats där jag och barnet möttes, som den jag var innan hon kom och den jag är sedan hon är med. Det har blivit en trygg plats att utforska vem jag vill vara i min nya roll som mamma, en oas bortom alla måsten, borden och stressande om än välmenande råd. Här mår vi båda bra i kropp och själ och får den energin vi behöver för att utforska världen tillsammans. Jag känner stor tacksamhet för denna samhörighet!"
Hannah Stanton och dottern Karla, som gått Medveten Gravidyoga och Mamma Baby Yoga på Infinite Mama 2019-2020

"My biggest fear before our child was born was being isolated and lonely in motherhood. To go from my rich social calendar to the empty apartment alone not knowing what the days would be like. This is why I sought after going to mama baby yoga very early - Karla was 5 weeks old when we joined our first course. Infinite has since become a place where my child and I can meet, as the person I was before she came and the person I am since she is with us. It has become the safe space in which to discover who I want to be as a mother, an oasis away from all the musts, the shoulds and all those stressful even if well intended advice. Here we both feel at ease in body and soul and get the energi we need to discover the world together. I am full of gratitude for this community!"
Hannah Stanton and daughter Karla, who have been participating in Medveten Gravidyoga and Mamma Baby Yoga at Infinite Mama 2019-2020

LÄS VAD ANDRA SÄGER OM GRAVIDYOGA OCH MAMMA BABY YOGA PÅ INFINITE MAMA HÄR >>