DITT INRE LJUS 

GRUNDLÄGGANDE YOGALÄRARUTBILDNING

200-timmars yogalärarutbildning i tre steg på Infinite Yoga Malmö. En utbildning för dig som vill känna ditt inre ljus, och låta det guida både dig och andra i yogan.

Nästa utbildning startar 25 januari 2024!

GRUNDLÄGGANDE YOGALÄRARUTBILDNING

Ditt inre ljus med Johanna Lindberg


En yogalärarutbildning för dig som vill känna och följa ditt inre ljus, och låta det guida både dig och andra i yogan.

Genom den här utbildningen blir du först din egen yogalärare, och lägger en trygg grund för ditt personliga och unika yogautövande. Därefter får du kunskap och support för att i din egen takt ta steget att undervisa andra.

Du får en stabil grund i ett förhållningssätt och en yogaform som är inkännande med dig och din egen inre livscykel, och som bygger på att du på djupet tar hand om och är snäll mot dig. Och när du gör det, kan du så mycket enklare också vara ett bidrag även till andra omkring dig och världen vi bor i.


YOGA SOM STÖDJER DIG DÄR DU ÄR I LIVET

Under utbildningen får du utforska hur klassiska yogapositioner kan vara till nytta under olika faser i livet och hur tusenårig yogafilosofi kan vara ett bidrag i ditt liv idag.  Du får kunskap om hur du kan yoga i symbios med dina förutsättningar i stunden; som var du befinner dig i din mens- eller livscykel, vad som händer i omvärlden, samt vad naturens skiftningar genom årstiderna kan ha för inverkan på dig, och hur du kan möta dem genom yogan du väljer.

Du får också med dig värdefulla redskap för känslomedvetenhet, som hjälper dig att möta egna och andras känslor med nya perspektiv. Du får lära känna många av yogans positioner och sekvenser genom  sju grundläggande yogapass. Du övar dig även att leda dig själv och andra intuitivt genom yogan, för att möta dina egna och dina yogadeltagarnas känslor och behov.

Vi skapar genom utbildningen tillsammans en trygg miljö med utrymme för dig att känna och vara helt den du är. Efter utbildningen är du redo att fortsätta hålla detta utrymme för dig själv, och skapa det för andra genom yogan.


UTRYMME FÖR DITT UNIKA SÄTT ATT YOGA PÅ

Under utbildningens gång har du gott om utrymme att utforska och integrera ditt sätt att yoga i ditt liv, med stöd av din lärare och dina kollegor på utbildningen. Ditt inre ljus - Grundläggande yogalärarutbildning tar dig med på en både personlig och professionellt djupgående resa med stor möjlighet till växande på många plan i livet.


DET BÖRJAR MED DIG

Under den första delen av utbildningen fokuserar vi på ditt eget yogautövande. Du lär dig grunderna i yoga, yoga nidra guidad djupavslappning och meditation, samt utforskar yogans filosofi och grundtankar. Vi ser också på hur yogan och andra verktyg för känslomedvetenhet kan vara till stor nytta i både ditt liv och din yogapraktik. Du lägger grunden för att yogan blir en naturlig del av din vardag och livsstil, och du skapar möjlighet att se både dig själv och livet ur nya synvinklar.


Under utbildningens andra del fortsätter din personliga yogaresa när vi lägger fokus på att skapa trygga rum för att undervisa yoga, med stöd och support av lärare och blivande yogalärarkollegor i gruppen. Här får du möjlighet att övningsundervisa, och du får under hela utbildningen stöd i att hitta din unika röst och väg som yogi och yogalärare.


VAD FÅR DU MED DIG FRÅN UTBILDNINGEN?

Den här utbildningen kan du gå helt för dig egen skull, för att bli din egen yogalärare i en yogaform som sedan finns med dig för livet. Du får även kunskap och färdigheter i att lära ut yoga på ett tryggt vis till andra.

Efter genomgången utbildning är du diplomerad yogalärare, och har en stabil grund att stå på i din yogaundervisning. Du känner dig trygg att planera och hålla yogaklasser för dig själv och andra. Du har en trygg grund i de sju grundläggande yogapass som ingår i utbildningen, och är även trygg att guida yoga ett inkännande och intuitivt vis.

Du får under utbildningen möjlighet att ta fram en egen plan för din yogaverksamhet. Och du har ett värdefullt nätverk av yogalärarkollegor som support omkring dig. Framför allt är du redo att låta dina unika egenskaper som människa och yogalärare och ditt inre ljus stråla och leda, så att du kan vara den förändring i världen du längtar efter. 

KÄRNAN I UTBILDNINGEN

Det här en utbildning där själva grunden handlar om tillit och tillåtande, till din unika process i att integrera yogan i ditt liv och till dina unika förmågor. Här kan du vara den du är, och genom känslomedvetenhet och delning skapar vi tillsammans utrymme för djupgående transformation och utveckling i den riktning du på djupet önskar.


UPPLÄGG

Utbildningen består av 200 timmar lärarledd utbildning och självstudier. Mellan utbildningsstegen möts vi för meditation och delningscirkel på Zoom ungefär var sjätte vecka, samt i en Facebookgrupp för stöd och support av varandra.

Utöver de 200 timmarna av undervisning, klassobservationer och övningsundervisning som ingår i utbildningen, så gör du den större tidsinvesteringen i att på egen hand skapa dina unika ritualer och rutiner med yoga, meditation och djupavslappning i din vardag.


Huvudlärare är Johanna Lindberg från Infinite Yoga Malmö.


YOGAFORM

Vi gör klassisk yoga med yogapositioner, andningsövningar, meditation och yoga nidra, och praktiserar yogan med stor följsamhet för kroppens och naturens cykler som påverkar vår energinivå på många plan. Vi väver in inslag av känslomedvetenhet och stort tillåtande till varje yogis unika upplevelse i yogan, Genom utbildningen får du en grund i yogan där du kan låta din yogapraktik och sättet du undervisar på vara ett stöd för kropp, själ och sinne, oavsett vilken fas i livet du eller dina yogadeltagare befinner sig i.


Du får genom utbildningen med dig sju grundläggande yogapass, som innehåller både lugna vilopositioner och lekfulla mer fysiskt orienterade positioner och sekvenser. Yogapassen innehåller även meditation, andningsövningar och guidad Yoga Nidra djupavslappning. Genom att praktisera de sju passen under utbildningens gång, får du även den värdefulla kunskapen i att när du integrerat yogan i din kropp och sinne kunna välja ur ett innehållsrikt yogabibliotek när du leder dig själv och andra i yoga.


EN UTBILDNING FÖR DIG SOM

• Vill göra en djupgående och utvecklande personlig resa

• Vill inspirera andra att göra detsamma

• Vill ha en djupgående yogautbildning med en stabil grund i klassisk yoga meditation och Yoga Nidra

• Vill ha värdefull kunskap om känslomedvetenhet och yoga som supportar inre och yttre livscykler.

• Vill skapa ett tryggt rum för dig att yoga i och att förmedla till dina yogaelever

• Vill skapa och leva det liv du verkligen längtar efter

• Vill skapa tillåtande rum för dig själv och andra

• Ser att världen blir en snällare och skönare plats för alla, när du blir snällare mot dig självINNEHÅLL

• Klassisk hatha yoga med rötter i Satyanandayoga

• Yoni Shakti Yoga Theraphy - yoga som stödjer dig genom skiftande inre och yttre livscykler

• Yoga Nidra - guidad djupavslappning

• Pranayama - andningsövningar

• Meditation

• Känslomedvetenhet

• Hur skapa trygga rum för yoga

• Grundläggande yogafilosofi

• Grundläggande justeringar och anpassningar

• Grundläggande yogaterapiYogalärare Johanna Lindberg

DATUM

Nästa utbildning startar i januari 2024

Steg 1, 25-28 januari

Steg 2, 27-30 juni

Steg 3, 21-24 november


Mellan utbildningsstegen håller vi kontakt i en Facebookgrupp och ses för en frivillig sharing circle online vid ett par tillfällen.

Du har möjlighet att delta på delar eller alla utbildningsstegen online, live via Zoom


PRIS

41 500 kr inkl 25% moms


Avbetalning möjlig med 3 avbetalningar under 6 månader, eller 12 avbetalningar under 12 månader.

Kontakta johanna@infiniteyoga.se för mer infoDET HÄR INGÅR:
• Utbildning till diplomerad yogalärare, 200 h
• Tillgång till personlig handledning och community med dina kurskollegor under utbildningen
• Support i att välja och skapa dina unika yogiska livsvanor, till stöd för just dig i alla faser av livet
• 10-kort på yoga på Infinite Yoga Malmö (värde 2200 kr)
• 60 min livscoaching med Johanna Lindberg (värde 1200 kr)


ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till johanna@infiniteyoga.se

Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 3000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.

AVBOKNING
Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 3000 SEK
Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.
Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.


Om du får en sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs, återbetalning är inte möjlig.

ÄNDRINGAR KAN FÖREKOMMA

Om ett eller flera steg av utbildningen inte kan hållas på plats i studion på grund av pandemirestriktioner eller andra anledningar, så flyttas kursen online till Zoom.

OM LÄRAREN
Johanna Lindberg vill genom yogan skapa en tillåtande plats för sig själv och andra, där vi möts från hjärtat. Hon ser yogan som ett sätt att komma in kontakt med och ta hand om kropp, sinne och själ på ett djupgående plan, och ser yogan som något som, när den integrereas i vår kropp, får lov att genomsyra hela livet.

Johanna är delägare på Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Yoga Nidra, Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslomedvetenhet.

Johanna har bakgrund som journalist, projektledare, marknadsförare och yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap även inom dessa områden. Johanna är även utbildad holistisk livscoach, samt utbildad inom känslomedvetenhet med Högkänslighet Sverige.

Johannas grund i yogan är en omfattande utbildning i Satyananda Yoga. Yogaformen kallas även klassisk yoga, och är en yogaform där asana, meditation och Yoga Nidra tillsammans skapar en läkande och stärkande helhet. Johanna har kompletterat utbildningen med utbildningar i Mediyoga och Yoga Shakti Womens Health Yoga Theraphy samt Prenatal Yoga Womb Yoga med Uma Dinsmore-Tuli.SÅ HÄR SÄGER VÅRA DELTAGARE:


"Den här utbildningen har gett mig så otroligt mycket! Jag kunde inte ens drömma om det - en magisk inre resa! Tack! "

Ingela, deltagare yogalärarutbildningen Ditt inre ljus 2023


"Genom utbildningen känner jag mig stärkt i min egen relation till mig själv. Jag har större tillit till mig själv och min förmåga att navigera genom livet för att jag har fått otroligt kraftfulla verktyg och övningar att stötta mig själv med."

Eleonore, deltagare yogalärarutbildningen Ditt inre ljus 2023


"Jag känner att den här yogautbildningen har gjort mig modig, och jag har fått syn på så mycket på insidan."

Rita, deltagare på yogalärarutbildningen Ditt inre ljus 2023


"En utbildning i att leda mig själv i yogan, att hitta min unika ledstjärna och ett klimat som bjuder in till att utforska och ta plats när jag vill det, och att landa och grunda om jag behöver det. Jag får finfina verktyg i att inte bara leda mig själv i yogan utan också (väg)leda andra med mitt unika sätt.

Det jag tar med mig från utbildningen är hjärta, mod, passion och kunskaper att sprida yogans ljus vidare till andra. Johanna vägleder varsamt och inkännande efter gruppens behov och skapar utrymme för alla deltagare att hitta sitt eget inre ljus. Det är inte fokus enbart på den fysiska aspekten av yoga, utan minst lika mycket på filosofin i yoga. Vare sig du vill utveckla och djupdyka i din egen yogapraktik eller har en dröm om att själv undervisa och vägleda i yoga så har du rätt utbildning här!"

Sara Görefält, deltagare Ditt inre ljus 2021-2022


Hur upplever du yogalärarutbildningen Ditt inre ljus?

"En fantastiskt fin utbildning som tar med alla viktiga aspekter av att vara yogalärare. Bland annat får vi konkreta förslag på yogaklass-upplägg, hur vi som yogalärare skapar ett tryggt space för våra deltagare och hur vi kan undervisa våra deltagare i hur de kan följa sina egna cykler och lyssna på vad just deras kroppar behöver."


Vad tar du med dig från utbildningen?

"Det viktigaste för mig har varit att känna att jag har fått både en gedigen kunskap om yogan och trygghet i mig själv att förmedla yogans magiska värld till andra. Jag tar även med mig de sju yogaklasserna vi lär oss på utbildningstillfällena, som vi uppmuntras att praktisera på egen hand i 40 dagar. Detta för att yogapositionerna verkligen ska sätta sig och landa i våra kroppar. Det har gett mig självförtroende att, med snällhet och självmedkänsla, ta mig an yogapositioner som tidigare känns lite motiga och svåra. Jag känner mig som en mer komplett yogini."


Hur upplever du lärarens insats att leda utbildningen?

"Johanna är något av en yogaprofessor. Jag har gått på hennes klasser i flera år innan jag började yogalärarutbildningen, vilket har varit ljuvligt. Men det är först nu jag förstår vilken enorm kunskap hon besitter. Det viktigaste av allt är att hon, genom sitt tillåtande och inkännande sätt, har tagit tillvara på våra förmågor och styrkor. Gett oss såväl konkreta verktyg som fått oss att känna oss trygga att guida andra in i den mjuka och känslomedvetna yogan - och faktiskt våga leda egna klasser. Jag kan VERKLIGEN rekommendera alla att gå utbildningen, oavsett om det är som en grundutbildning eller om du har varit yogalärare i flera år och vill lägga till känslomedveten yoga till din befintliga utbildning."

Ana Süssner Rubin, deltagare Ditt inre ljus 2021-2022