Del 7 av 7: Tillåtande snällhet mot dig själv

När vi kommer i en situation, ett läge, en känsla, en tankesnurr som vi inte vill vara i så kan vi känna oss fast. När vi på något sätt bedömer att det är fel och vi vill ha det på ett annat vis.
Att vilja ha det på ett annat vis kan oss kraft och riktning- men att bedöma det som är som fel kan göra oss mer fast. Vi fokuserar på det som vi bedömer som fel och går i kamp mot det - och riktar då hela vårt fokus och energi dit.

Vårt sjunde, kanske viktigaste verktyg, är att tillåta det att vara som det är. Inte för att vi vill fortsätta att ha det så utan för att kunna flytta vårt fokus och kraft från att vara i motstånd mot där vi är - och istället rikta blicken mot något som känns lättare och skönare.

Verktyg nr 7
Se situationen utan att grotta ner dig i den. Släpp tanken om att du måste förstå varför för att kunna förändra. Varför-frågor kan surra fast oss ännu mer. Lägg ner repänden så att dragkampen med det du inte längre vill ha slutar att ta all din kraft. Lägg ner den och tillåt känslan, situationen, tankesnurran att finnas - tills att den inte längre gör det. För när du tar fokus från det du inte vill ha, så kommer det så småningom att mojna av, i alla fall kommer dess kontroll över dig att avta. Din kraft kan återvända.

Tillåt dig att landa, tillåt dig att känna allt, tillåt dig att känna klart, tillåt dig att ta emot det du behöver, tillåt dig att vara allt, tillåt dig att ge dig den tid och utrymme du behöver, tillåt, tillåt, tillåt. Där någonstans kanske du börjar att få tag på något annat, en annan känsla, en annan riktning, ett sug efter att rulla igång en annan boll, kanske en nyfikenhet, kanske den snällhet mot dig själv som brukar komma med tillåtande.

Detta var veckans sista förslag på livsverktyg. Som alltid, välj de verktyg som resonerar med dig, som du vill lägga ner i din alldelles egna låda av livsverktyg, känn in vilka verktyg som ger dig en känsla av mer frihet, släpp de som inte gör det, välj de verktyg som hjälper dig att livsnavigera och som bidrar till att du kan vara riktigt snäll mot dig själv. Det är där det händer. Det är där magin finns.