Del 4 av 7: Tänk om ett trygg sammanhang kan hjälpa dig att vila dig in i rörelse? 

När det är mycket och systemet (kropp, själ, hjärta, huvud) behöver vila - så kan det ibland trigga igång en tanke och känsla av att vi är fast. Det är så proppfullt i systemet att vi känner oss stagnerade, tunga och fastkilade - att vi tror att vi behöver ut och styra upp något, kanske öka takten för att få upp rörelsen igen.

Vi kan då hamna i att streta emot den vila och återhämtning som vi egentligen behöver längtar efter. Då kan det vara skönt att söka ett tillåtande sammanhang.

Verktyg nr 4
Verktyg nr fyra är därför att ge dig själv möjligheten att vara i ett sammanhang där du kan känna dig hållen och kan känna dig hel, i allt som är och med allt du känner och är i. Där hela du får plats, med allt du är och där du kan andas lite lättare. Där du känner samhörighet och samtidigt kan stanna i dig själv.

Kanske är det med vänner, kanske är det i naturen, kanske är det i en yogasal, på en kurs eller Facebook-grupp. Ett tillåtande utrymme där du inte är i ansvar för någon eller något utan kan känna trygg samhörighet utan prestation. Där börjar systemet att slappna av och energin att komma i rörelse igen. Den rörelsen som gör att känslan av att vara i det stagnerade och tunga så smått kan börja lyfta. Ett tryggt sammanhang kan hjälpa dig att vila dig in i rörelse.