Del 1 av 7: Har du en känsla av att vara fast? Vi delar 7 verktyg för att komma i rörelse igen.

Vad är det som händer i oss när vi hamnar i känslan av att vara fast? När det känns som att vi står och stampar på samma ställe och går allt går segt. När vi febrilt letar efter "det" eller "den" som ska ta oss vidare.

Vi verkar då gå upp i huvudet - vi vill veta vad som är "rätt att göra". Utifrån att vilja göra det klokaste, "rätta" agerar vi - och letar sedan efter bevis (i form av faktorer som tex yttre feedback, pengar som kommer in etc) på att vi är på rätt väg. Om de faktorerna inte är på plats inom den tidsram vi satt upp - så går vi ofta upp i huvudet igen och letar vidare efter "rätta" nästa steg, vi gräver oss mer fast...Medan känslan av frustration, ibland desperation, och ängslan växer.

Då brukar jag rekommendera några olika steg vilka vi skulle vilja dela med oss av under de närmaste 7 dagarna. Känn i vad som fungerar för dig. Du vet alltid bäst. Här kommer dagens förslag:

Verktyg nr 1
Släpp målet, släpp tanken på att räkna ut ett mål, släpp känslan fri, fri att ta ett steg för att komma i rörelse igen UTAN att utvärdera om det var "rätt" eller "fel".

Ta en första steg i någon riktning och vet att du ändrar kartan. Tillåt dig själv att släppa taget om målet ett tag och bara låt dig vara i steget. Tillåta dig att vara i känslan av att möblera om ditt inre lanskap genom att ta ett steg i det yttre.
Det kan vara att skriva, gå ut, boka in en träff med någon, skicka en CV, köra en ny väg till jobbet, gå på en yogaklass, ringa ett samtal, boka en resa, gå ut och gå/springa/bada, sätt dig på cafe, läs en annan bok än du skulle göra annars, lyssna på en annan pod än du normalt skulle välja - på något sätt ändra energin och komma i rörelse, för rörelsens skull.
Rörelsen är motpolen till det stagnerade, känslan av att vara fast. När vi är i rörelse släpper vi in ny kraft, nya perspektiv och nya möjligheter. Du kommer att få syn på något annat. Kanske väljer du att medvetet göra detta minst en gång varje dag - utan något annan mål än att ändra kartan.