Balans och rytm - hur hänger det ihop?

~Balans och rytm - hur hänger det ihop?~

Balans för mig har inte känts lätt. Jag är en person som känner och upplever mycket av omvärlden, jag rör mig snabbt och har en snabb rotation av tankar och teorier som förflyttar sig genom systemet.

Balans gav mig alltid en bild av en gammaldags våg där det behöver vara exakt och kontrollerat på båda sidor för att hitta det där balansögonblicket. Det känns statiskt och svårt för mig.

Så för mig är det lättare att prata om rytm. Att hitta min egna rytm och äga min gas och broms så att jag rör mig genom livet i enlighet med min rytm. Den som passar mig och får mig att känna mig hel. Att äga min gas och broms så att jag rör mig i min egen rytm - det är min balans.

I samtal med klienter utforskar jag ofta begreppet balans - är det ett skönt ord? Ger det ro? Vad är din bild av balans? Tänk om balansen inte behöver vara slätstruken och rak - utan kan spreta och vara högst rörlig? Kanske mer som en rytm? Hur känns det? Grundpelaren är alltid att vaska fram lättheten - så att begreppet vi använder resonerar och skapar frihet - och lyfter bort alla tankar om att något du är eller gör är fel. För du är hel. Alltid.

Tänker om det handlar om att lära dig lyssna på och känna in dig själv - och ha livsverktygen att växla upp när det känns härligt och växla ner, bromsa, när du känner det behovet? Så att allt du är får plats.