Utveckling – att veckla ut

Att utvecklas – tänk om att veckla ut dig själv innebär att öppna upp så att hela du får plats? Att veckla ut dig själv. Så att du kan släppa fram allt som finns i dig. Så att du kan ta emot. Ta emot livet med hjärtat i fronten.

Tänk om att utvecklas är att släppa fram? Att se nya sidor, bitar, delar av dig själv som försvunnit i skarvarna när du dragit ihop dig själv. När rädsla kontraherat och kuvat dig. Vad händer när du vecklas ut, när du sträcker på ryggen och låter kilar som skuld och skam falla bort som löv som vissnar och faller mot marken. När vi vecklas ut verkar de flesta begränsningar att falla bort av sig själv, vi behöver kanske inte fokusera så mycket på dem, utan mer på vad det är som får oss att vecklas ut.

Så vad får dig att vecklas ut? I vilken miljö känner du dig trygg att vecklas ut? Hur vet du att du vecklas ut? Hur känns det, hur känner du igen att det är det som sker? Vad vill du göra detta året för att vecklas ut? Finns det någon du vill göra det med? Inom vilket/vilka områden vill du göra det? Vad ser du för möjligheter att göra det? Hur kan du hjälpa dig själv att göra det?

Att vecklas ut kan vara att uttrycka tankar och känslor, att ta steg som känns läskiga, att ändra inställning (som att te x vara mer snäll och tillåtande gentemot dig själv), att vara i en trygg gemenskap, att följa en längtan, att ändra kartan när du kört fast, att ge dig själv vila och reflektion. För att nämna ett litet urval.Med värme,
Josefin Magnusdotter, samtalsterapeut på Infinite Yoga