När du förändrar känslan inom dig, så förändrar du även gensvaret från omvärlden

När vi kommer in i att vara i kamp med omvärlden börjar livet kännas väldigt tungt. Vi går in i olika situationer som vi försöker fixa och reda ut. Vi ser ofta mängder av sådana situationer, vilket gör att det kan kännas övermäktigt och vi kan känna oss maktlösa. Kanske också vilsna.

Ibland kan det absolut vara så att vi med riktning och intention behöver gå rakt in i en situation. Men vi MÅSTE inte välja det.

Ofta handlar det om att vi behöver fortsätta skapa en väg framåt som är i linje med vår egen riktning. I linje med det som vi vill uppnå. Istället för att fastna i allt som behöver ”redas ut” och fixas med, vilket ofta dränerar oss på energi.

Så vad innebär det att fortsätta skapa vägen framåt? Det kan exempelvis vara:

• Ställ dig själv frågor som;  Vad behöver jag för att det ska kännas lättare just nu? Vad är det jag vill egentligen? Vad skulle vara ett litet steg i den riktningen? Hur vill jag att det ska vara och kännas, vilket steg kan jag ta som är i linje med det eller den känslan?

• Kanske behöver du ge dig tid att SE allt som är just nu, ett helikopterperspektiv, och VÄLJA vad du vill gå in i och vad som du faktiskt kan låta vara och känna tillit till att de finns andra vägar.

• VÄLJ i linje med din riktning, den känsla och det scenario, du vill uppnå. Små steg i linje med det gör stor skillnad för hur du det känns i dig. Och när känslan i dig börjar att förändras, så förändras också omvärlden runt dig.


Med värme, 
Josefin Magnusdotter, samtalsterapeut och coach på Infinite Yoga