Hämta hem din kraft

En vän till mig nämnde att hennes intention för 2024 är att återta sin kraft. Då börjar mitt system i vanlig ordning att laborera runt ämnet.

Vad betyder det att återta din kraft? Hur hämtar du hem kraften till dig? Vad är nycklarna till att empower dig själv?

Nedan delar jag några av de verktyg och perspektiv som jag vaskade fram:

• Att se andras åsikter som inspiration för att du ska få tag på vad som ringer sant i dig. Ingen annan sitter inne på din sanning. Bara du har din egen sanning. Inte en universal sanning - utan den som resonerar med just dig. När någon säger något kan du välja om du vill ta in det - eller släppa det. Ringer det på riktigt sant i dig - eller verkar det bara sant för att någon annan är väldigt övertygande?

• Gör din röst hörd när den vill fram. Utan att fokus ligger på att någon, omgivningen, ska förstå. De har möjlighet att göra det när din röst hörd - men du kan aldrig tvinga någon, eller ta ansvar för att någon ska, förstå. Att bli förstådd kan vara skönt, men ibland är det lika skönt att bara få säga ditt, utan "förståelseansvar".

• Se och tillåt dina behov. Utan att du nödvändigtvis behöver förstå dem - eller ens alltid kunna möta dem. Men tillåt dem att finnas och var snäll mot dig själv - vare sig du har möjlighet att möta dem just nu eller inte.

• Se och tillåt det du känner. Det finns inget rätt eller fel - det bara ÄR. Tänk om du inte behöver förklara eller rättfärdiga - utan bara tillåta det att vara. Utan förklaring. Utan ursäkt. Tills det inte längre är så. När vi gör det ser vi ofta ett behov i slutet av känslan.

• Vila, återhämtning och reflektion. Här kan du få tag på både kraften, den inre rösten och ofta mycket skönare och rymligare perspektiv - där hela du får plats.

• Skapa en struktur som fungerar, en som rimmar med dig egen inre rytm (påverkad av till exempel stresstolerans, intryckskänslighet, sömnmönster, cykler etc).

Håll till godo om det ringer sant hos dig och känns hjälpsamt. Bara du vet vad som är sant för dig.
Med värme,
Josefin Magnusdotter, samtalsterapeut på Infinite Yoga