Friheten i att välja och välja om!

För att vi ska kunna följa vår känsla, utan att exakt veta vart vi ska - så behöver vi tillåta oss själva att välja OCH att kunna välja om!

Många som jag träffar har ofta känt sig fel för att de påbörjat något och sedan valt något annat. Det verkar finnas en uppmaning från alla håll och kanter att vi ska fullfölja det vi påbörjat. Det vill säga att vi bestämmer ett mål och sedan styr vi vår väg dit, no matter what. Det kanske fungerar för en del och då är det så klart helt ok! Ibland kan vi också behöva hjälpa oss själva över trösklar. Så okej.

MEN tänk om det förhållningssättet inte är mer ”rätt” än att följa din känsla och våga välja och välja om, dvs att utforska?

När vi är oroliga för att göra eller välja fel så kan det vara så att vi behöver välja något och när vi valt får vi lättare tag på känslan - hur kändes det här? Vill jag ta fler steg på den här vägen eller är det ett annat val, en annan väg som lockar? För många ligger livsglädjen i detta utforskandet.

Att välja och välja om kan väcka reaktioner i din omgivning. När omgivning reagerar på att det inte går att se den röda tråden. Det är ok, tänk om du kan känna tilltro till att röda tråden finns inom dig (även när du kanske inte ser den själv)?

Med värme,

Josefin Magnusdotter, samtalsterapeut & coach på Infinite