Att tillåta känslan är en del av att skapa din väg framåt

När något gör ont inom oss vill vi ofta gå in med intellektet och försöka förminska känslan och övertala den med olika förklaringsmodeller om varför något hände, varför någon gjorde si eller så eller varför situationen ser ut som det gör.


Vi gör det för att försöka tona ner känslan, göra den mer lätthanterlig, eller kanske för att vi skäms över att vi känner som vi gör.

Det verkar dock inte som att känslan är mottaglig för en diskussion med intellektet, den vill inte rationaliseras. Känslan behöver inget varför - den behöver få finnas.

När vi tillåtit den att finnas genom att tillåta oss själva att känna som vi gör, DÅ kan det ibland vara hjälpsamt att se ”varför” - DÅ kan vi se vägen framåt.

Vägen som kanske involverar förståelse och förlåtelse, eller kanske att be om ursäkt, kanske ett nytt spår framåt, kanske ett nytt perspektiv. Känslan behöver inte försvinna för att det ska hända, men den behöver få finnas.

För när känslan får finnas och vi tillåter oss själva att känna, det är då den verkar avta i intensitet och kanske så småningom lämna eller omformas.

Med värme,

Josefin Magnusdotter, samtalsterapeut och coach på Infinite Yoga