SAGT OM I DIN FULLA KRAFT GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING

"Utbildningen får minst 12 av 10 i betyg! Jag kunde alltså inte vara nöjdare. Jag tar med mig att jag kan. Att vi alla kunde mycket mer än vi själva trodde. Att en trygg container att ses i regelbundet är guld värd."
Joanna, deltagare 2021/2022

"Jag är mycket imponerad av utbildningens upplägg, tillgänglighet och den digitala plattformen, allt är så proffsigt!"
Deltagare 2023
 

"Jag uppskattade upplägget med en grundutbildning som är så omfattande att det kändes helt ok att börja undervisa direkt efter denna och det hade varit fullt tillräckligt att gå bara den delen. Men för varje steg lärde jag mig så otroligt mycket och blev allt tryggare i rollen! Jag upplever att den här utbildningen är komplett, fylld av verktyg för att kunna guida gravida samt dessutom med stort fokus på närvaro och känslohantering vilket jag inte sett på andra utbildningar. Och lärarna är helt fantastiska! Så trygga, självklara och oerhört kunniga! Redan första dagen när jag klev in igenom dörrarna kände jag av den härliga stämning som sen följt med hela utbildningen igenom"

Katarina Eklund, deltagare 2019/2020
Yoga med Katarina på Instagram
Yoga med Katarina på Facebook

www.skovdeyogacentrum.se

"Lärarna ledde utbildningen mjukt och de lyssnade in oss deltagare bra, det gav mig en känsla av att jag är viktig och jag kan detta. Jag uppskattade särskilt inslagen om hur viktigt det är att lyssna in sig själv, och att det finns så många olika sätt att se på saker och ting. Och att utbildningen skapades utifrån lärarnas erfarenheter och olika yogatraditioner. Jag tar med mig att det är viktigare att hålla space för mammorna, än vad vi faktiskt gör i kursen."

Kirsi Englund, deltagare 2018/2020
Kirsi på Instagram
www.waterlily.fi

"I en välkomnande och trygg miljö skapade Johanna och Ulrika de bästa förutsättningarna för att våga utvecklas utifrån sig själv, i gruppen.
Med fina delningar om olika ämnen och en känsla av att skapa nyfikenhet, respekt och förståelse
för varandra, fanns hela tiden en öppenhet som är viktig för att våga dela och ta tillvara på allas
kunskaper. Kursen kändes omfattande med alla olika steg, som följde på varandra och gav mig självförtroende att direkt efter kursen starta yoga för gravida. Kunskapen jag fick under gravidyogalärarutbildningen finns med mig i mina klasser nu, framförallt att våga utgå från det jag tror på."

Åsa Wahl, deltagare 2019/2020
Facebook: Yogawahl
Instagram: yogawahl
www.yogawahl.com

"Bredden i utbildningen var fantastisk. Jag har med mig en hel verktygslåda med asanas, känslohantering och en personlig djup insikt om mina egna känslor. Ulrika och Johanna ledde med värme och kärlek och motiverade på bästa sätt till inlärning. En investering för livet."
Louise, deltagare 2019/2020

"Väldigt bra lärare som gör att det känns tryggt att själv börja hålla klasser. Mycket bra upplägg med fyra steg. Bra med gästföreläsare under samtliga steg. Bra uppgifter som gör att det känns lättare att våga hålla egna klasser."
Maria, deltagare 2019/2020

"Jag finner nästan inte ord för hur glad, stolt och tacksam jag är över den här utbildningen. Jag kunde inte ana detta när jag signade upp på utbildningen - att mitt liv skulle ta en helt ny riktning. Resan har bara börjat och jag sån tilltro till att det blir bra!"
Lotta, deltagare 2019/2020

"Upplägget, ledarskapet, handledning, allas deltagande och engagemang uppskattar jag mycket. Och jag tar verkligen med mig lärarnas engagemang, alla deltagarnas erfarenheter som vi fick del del av genom delningarna. Och yogaklasserna - alla! Yoga nidra och visualiseringar var också väldigt värdefullt"
Kajsa Bergqvist, deltagare 2019/2020

"Jag uppskattade att utbildningen kändes väldigt personlig, att den kom från hjärtat från er som höll utbildningen. Jag trivdes med att det var en liten grupp med mycket utrymme för personlig vägledning och att vi fick konstruktiv feedback. Jag tar med mig kunskaper om att skapa trygga rum där hela den gravida kvinnan får plats, med förändrad kropp, känslor och allt därtill. Att den tryggheten ger ett större djup än själva yogapositionerna i sig."
Charlotta, deltagare 2018/2019

"Tillsammans skapar Johanna och Ulrika en varm, trygg och tillåtande plats för lärande där vi, deltagarna, får utrymme att både ta emot kunskap och samtidigt vara med och bidra med det var och en av oss har att erbjuda. Johanna och Ulrika skapar på så vis en inspirerande läroplattform där alla får vara delaktiga. Jag kände stor tillit till att Johanna och Ulrika verkligen visste vad de talade om, det kändes alltid naturligt och ur hjärtat kommet! Jag uppskattade särskilt bredden och djupet i utbildningen: Bredden i det att vi fick lära oss mycket både teoretiskt och praktiskt. Djupet i det att vi också dök ner inom vissa områden, t.ex. Yoga Nidra och amning, och fick specialicera oss. Förutom den tillskansade kunskapen tar jag med mig tron på mig själv. Genom den varma, stöttande energi som fanns under kursernas gång kände jag att mitt självförtroende som lärare växte!"
Deltagare 2018/2019
 

"Lärarna har ett stort engagemang och brinner verkligen för det dom gör! Det har varit ett fantastiskt år, fyllt med inspiration och glädje. Jag känner mig mycket säkrare och tryggare att hålla klasser i gravidyoga. Tack så mycket!"
Filippa, deltagare 2018/2019

Sagt om

Hur upplever du lärarnas insats att skapa och leda utbildningen?
"Mycket bra, väl genomarbetat, väldigt innehållsrikt."
Deltagare 2019/2020

"Utmärkt! Det känns att utbildningen är gjord av kärlek och så mycket kunskap!"
Lotta Råberg

De ledde med värme och kärlek och motiverade på bästa sätt till inlärning.
Louise, deltagare 2019/2020
 

"Väldig genuin, guidat från hjärtat!"
Gabriella, deltagare 2019/2020

Vad uppskattade du särskilt med utbildningen?
"Systerskapet och känslan av att vi skapade något stort tillsammans!"
Lotta Råberg
 

"Att vi blev stärkta på individuell nivå och tillsammans i gruppen. Att det blev en väldigt fin grupptillhörighet"
Deltagare 2019/2020
 

"Tryggheten, samhörigheten och skapandet av en grupp där alla kunde vara den de är."
Åsa Wahl
 

"Konkreta övningar och metoder från specifika traditioner"
Gabriella, deltagare 2019/2020

"Att sharing gick som en röd tråd, det som skapades inom gruppen tack vare den och upplägget samt inslag med barnmorskor och andra inom vården, bra blandning!"
Deltagare 2019/2020

Vad tar du med dig från utbildningen?
"Att det finns ett enormt behov att stötta kvinnor som vill bli, är eller har varit gravida då det har visat sig att det finns en större osäkerhet nu än tidigare och allt mindre tid från vården. Yogan blir ett enormt viktigt verktyg för att stanna upp i sin graviditet, för sig själv och för sin bebis och förbereda sig på allt som kommer. Känslohantering är avgörande för anknytningen med barnet."
Deltagare 2019/2020

"Att lärarna var jätteengagerade. Att vi blev stärkta på individnivå och i grupp. Att lärarna såg till varje individs styrkor och stärkte oss till att våga vara den vi är och inte behöva passa in i en viss mall. Jag är så glad att jag investerade tid och pengar i denna utbildningen och hoppas att fler gör det!
Deltagare 2019/2020

"Att jag nu har mycket större kunskap om graviditet, yoga för gravida, anpassade positioner och meditationer. En tilltro till mig själv att leda och vara kreativ. Att jag nu kan möta de gravida med ett större självförtroende och kunskap och glädje. En gemenskap där vi kan finnas för varandra."
Deltagare 2019/2020

"Massor! Jag märker att jag använder mycket av det jag lärt mig på den här utbildningen även under mina yogaklasser som inte är för gravida eller mamma/baby! Särskilt sättet att prata om känslor, att skapa frågeställningar som får mina deltagare att själva fatta beslut kring sitt välmående och hälsa"
Katarina, deltagare 2019/2020

"Oj, så mycket! Styrka och systerskap - förutom all kunskap och erfarenhet."
Lotta Råberg, deltagare 2019/2020

SAGT OM INFINITE MAMA GRAVIDYOGA I MALMÖ

Foto: Isabell N Wedin

Ylva Brännström och dottern Hedda, deltagare i Medveten Gravidyoga
- Jag kunde gå på min vanliga yoga fram till vecka 20 ungefär, sen började magen begränsa vissa positioner och det kändes svårt att veta vad som var bra för mig och min gravidkropp, och vad som faktiskt kunde vara skadligt. Då var det skönt att gå över till gravidyogan med fullt fokus på var jag då och vad jag behövde. Det var en påminnelse om att min kropp kunde och behövde röra på sig, och dessutom en fin gemenskap att tillhöra. Under förlossningen använde jag andningen jag har med mig från yogan för att kunna slappna av. Det fungerade framförallt under öppningsfasen väldigt bra för mig.
- Nu går jag och Hedda, som snart blir tre månader, på Mamma Baby Yoga. Även om det inte alltid blir ett helt och fokuserat yogapass så är det också en bra påminnelse om vad jag och min kropp kan och behöver göra för att må bra.  

Foto: Isabell N Wedin

Caroline & Bill, deltagare Medveten Gravidyoga
– Efter flera år av IVF-försök och två missfall blev jag äntligen gravid igen och det tog väldigt lång tid för mig att våga börja hoppas och tro att det denna gång skulle gå hela vägen, att det äntligen skulle komma en liten bebis till oss! Gravidyogan hjälpte mig att vecka för vecka att hitta ett lugn i min graviditet och att hitta kraften att våga tro på att allt skulle gå bra. Jag kommer ihåg första gången Johanna sa; lägg nu en hand på ditt hjärta och den andra på magen, jag tänkte; HERREGUD! Jag har ju ett barn i min mage, JAG ÄR GRAVID! Det var fantastiskt, att äntligen våga släppa fram de känslorna och att en gång i veckan få stanna upp och bara vara i gravidbubblan och släppa allt runt omkring. Också att få dela timmen med andra gravida och få höra hur de upplevde sina graviditeter; allt av oro, rädsla, glädje och förväntan, vecka för vecka. Att öva andning och olika rörelser inför förlossningen kändes lugnade i allt vad som skulle komma.
- Vi sjöng ett mantra på yogan som jag fastnade väldigt mycket för och jag lyssnade på det när mina värkar satte igång hemma och under förlossningen och försökte känna samma lugn som vi haft under klasserna när jag hörde det. Verkligen superhäftigt när jag hör mantrat nu och det är så stark förknippat med förlossningen, även om jag använde både lustgas och epidural under förlossningen så hjälpte mantrat och tankarna från gravidyogan att hitta en hel del lugn.
- Att nu efteråt få fortsätta på Mamma Baby Yoga är ju helt underbart – tillsammans! Att det gick hela vägen och att vår lilla bebis kom och nu är han med och sjunger Gobinday Mukunday- mantrat utanför magen. Så häftigt!

Sagt om gravidyoga på Infinite Mama

Kursen i Medveten Gravidyoga har varit till stor nytta för mig och gjorde att jag kände ett lugn inför min förlossning.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Jag uppskattade att kursen innehöll lugn och skön yoga, förlossningsförberedande yoga, guidad avslappning och andningsövningar, och yogalärarens insats att leda kursen var bra, hon är förmedlar lugn och trygghet. Jag känner att jag har fått verktyg som andnings- och avslappningsövningar som jag kan använda under förlossningen.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Från kursen tar jag med mig andning, avslappning, stärkande övningar och fokus och medvetenhet inför förlossningen.
Caroline, deltagare gravidyoga våren 2019

Jag är mycket nöjd med kursen i Medveten Gravidyoga och tar med andningen och den mentala styrkan. Jag kände att kursen gav mig ett lugn inför min förlossning.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Jag känner att jag har fått verktyg att använda under förlossningen, som andnings- och avslappningsövningar och är mycket nöjd med kursen. Läraren var lugn och trygg!
Deltagare gravidyoga våren 2019

The course was relaxing and I could focus on myself. I attached and felt like I devoted time and effort to me and my baby.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Jag är väldigt nöjd med kursen jag har gått i Mindful Gravidyoga. Den hjälpte mig att lindra ryggbesvär, gav mig erfarenhet vid delning från de andra deltagarna och hjälpte mig att slappna av. Från kursen tar jag med mig vikten av att slappna av och både rörelser och tankar som kan vara nyttiga inför förlossning.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Kursen har för mig varit ett tillfälle att bara få vara gravid mitt i vardagen, men jag tror att de förlossningsförberedande delarna kommer vara bra när det väl närmar sig lite mer! Från kursen tar jag med mig att lita på kroppen!
Deltagare gravidyoga våren 2019

Jag uppskattade inslagen av förlossningsförberedande yoga och kursinnehållet var till nytta för mig under förlossningen. Under värkarbetet använde jag mig av de tips jag fått, som att röra i cirkel med höften och andas igenom det jobbiga.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Yogaläraren var fin, lugn och avslappnad och hon gav bra föreberedelse inför förlossningen.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Jag är nöjd med kursen i Mindful Gravidyoga och uppskattade speciellt att den innehöll lugn och skön yoga och guidad avslappning. Yogaläraren Filippa är bra - en person som kan smitta av sig med sitt lugn. Kursen av gett mig en välbehövlig avslappning i vardagen.
Simona, deltagare gravidyoga våren 2019

Kursen har hjälpt mig att bli lugnare och jag fick fina stunder med mitt barn i magen. Yogaläraren var fantastisk och jag tar med mig massor från kursen, speciellt andning, lugn och positivitet!
Deltagare gravidyoga våren 2019

Jag tar med mig stärkande övningar för kroppen och en fin sinnesstämning inför förlossningen och känner mig mycket mer mentalt förbered inför förlossningen tack vare kursen!!
Anna, deltagare gravidyoga våren 2019

Yogaläraren var mycket bra! Inkännande och lyhörd för gruppens önskemål och behov.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Älskar yogaläraren Johanna! Hon gör detta helt fantastiskt bra!
Deltagare gravidyoga våren 2019

Kursen gav mig styrka och lugn både under graviditet och förlossning och jag tog speciellt med mig ”genvägen” för att snabbt finna lugn vid gravid/förlossningsoro, konkreta beröringstips och specifika rörelser för förlossningen.
Deltagare gravidyoga våren 2019

Sagt om Mamma Baby Yoga på Infinite Mama

Jag har gått både grundkurs och fortsättningskurs i Mamma Baby Yoga och är mycket nöjd med kurserna, och jag kunde inte vara nöjdare med lärarens insats! Kursen har hjälpt mig att finna och påminna mig om inre ro. Och den har gett mig och min son en fantastisk start i en så känslomässigt omvälvande tid! Det här är bland det bästa jag har gett mig själv under den här tiden!
Deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Jag är mycket nöjd med kursen och uppskattade speciellt att den innehöll lugn och skön yoga, mantrasång och bäckenbottenträning och även ryggövningarna och avslappningen har varit till stor nytta för mig.
Deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Jag uppskattade att kursen innehöll lugn och skön yoga, mantrasång, guidad avslappning, verktyg för känslohantering, delning, bäckenbottenträning och inslag av mer lekfull yoga tillsammans med min bebis! Yogaläraren ledde gruppen underbart bra och kursinnehållet var stärkande och avslappnande för kropp och själ. Jag tar med mig fina minnen, och övningar som jag nu kan ha med mig i min vardag.
Deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Jag har gått fortsättningskursen i Mamma Baby Yoga på Infinte Mama och är väldigt nöjd med den. Yogaläraren var jättebra, en varm och härlig person och jag tar speciallt med mig värmen och mantran som jag fortsatt att sjunga hemma efter kursen. Tack!
Angelica, deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Jag har Mamma Baby Yoga Grundkurs och är väldigt nöjd med den, jag längtade efter den hela veckorna! Yogaläraren är fantastiskt duktig - jag har inte gått någon yogakurs tidigare, men Johanna har verkligen fått mig att vilja fortsätta med yoga. Jag uppskattade att både jag och min bebis fick vara oss själva, och delningen med de andra mammorna. Kursen har gjort mig lugnare i min roll som mamma och i samspel med min bebis.
Angelica, deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Yogaläraren var trygg och lyhörd och den här kursen var ett skönt sätt att återinföra yogan för min kropp. Jag tar med mig att det går utmärkt att yoga tillsammans med sin bebis, det måste inte vara helt lugnt, stilla och avskiljt!
Kerstin, deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Jag har gått grundkursen i Mamma Baby Yoga och tar med mig exempel på hur jag och mitt barn kan göra saker ihop som vi båda njuter av. Jag hade svårt att hitta tid att röra på mig tidigare, men fick fina exempel på övningar som kan blandas med lek! Yogaläraren var inkluderande och trygg.
Deltagare Mamma Baby Yoga hösten 2018

Jag har gått både grundkursen och fortsättningskursen i Mamma Baby Yoga och uppskattar att kurserna innehöll inslag av stärkande och flödande yoga, mantrasång och bäckenbottenträning.
Deltagare Mamma Baby Yoga våren 2019

Sagt om Medveten Gravidyoga:

Har kursinnehållet varit till nytta för dig? På vilket sätt?

- Jag har fått tid att känna in min bäbis och vara närvarande med den. Det är till stor hjälp att få dela och höra hur andra har det i sina graviditeter. Jag känner mig trygg i min graviditet och rustad för förlossning.

- De 90 minuterna yoga varje vecka har varit guld värda för mig i min stressiga vardag.

- Ja! Chans att förbereda mig mentalt på att föda och då barn samt återhämtning under graviditeten, med mera!

- Jag använde både själva tillfällena i sig som en möjlighet att faktiskt förstå att jag var gravid och att det jag gjorde var viktigt (min sambo kommenterade vid flera tillfällen hur lugn och lycklig jag verkade över graviditeten efter passen). Använde ljudövningarna JÄTTEMYCKET under förlossningen, alltså övningar där vi testade att göra olika ljud under latensfasen. Gjorde även mycket tankeövningar - meningen - "du gör exakt det som du ska göra" fastnade hos mig och hjälpte mig när det var jobbigt i förlossningen.

- Ja, jag känner mig väl förberedd för förlossningen genom de verktyg vi fått under kursen. Kursen har också hjälpt mig att slappna av i vardagen genom att jag känt mig lugn under och efter yogan.

- Jag känner mig lugn och redo inför förlossningen tack vare yogan.

Hur upplever du yogalärarens insats?
- Johanna är engagerad, lugn och förmedlar att inget är fel eller rätt! Väldigt bra!

- Johanna är väldigt lugn, trygg och kompetent.

- Avgörande. Johanna fördelar ett lugn och en känsla som sprider sig i hela rummet. Hon leder med engagemang och visar stort intresse för alla deltagare.

- Väldigt bra. Mjuk och sympatisk.

- Johanna är super! Lyssnar in och låter oss vara som vi behöver vara just där och då.

- Mycket bra. Johanna skapar lugn i rummet och känns genuin.

- Jag tycker att Johanna har varit en mycket bra yogaledare, tydlig och hon har fått en att känna sig trygg och avslappnad.

Vad tar du med dig från kursen?
- Samvaro, knep för att hantera svårigheter samt lugn och närvaro med mitt barn.

- Gravidyoga är ett ypperligt sätt att förbereda för en förlossning, så gott det nu går. Men det är först efter som man förstår hur mycket.

- Att hitta lugn i alla situationer och att acceptera läget.

- Andning, närvaro och tillåtande till mig själv. självförtroende inför förlossningen.

- En fin känsla och en härlig oas att ha haft under graviditeten.

- Jag är jättenöjd med kursen i Medveten Gravidyoga. Som en stor varm kram varje vecka!

Sagt om den förlossningsförberedande workshopen Redo att föda

Alla par borde göra detta innan förlossning! Fin investering för att känna in varandra och förstå hur viktiga vi är för varandra fysiskt och psykiskt.
Josefin, deltagare på workshopen Redo att föda hösten 2018

Det känns verkligen viktigt att jag kan gå in i min förlossning med mental styrka, lugn och vetskapen om att jag har flera hjälpmedel att ta till. Jag går på Johannas härliga gravidyoga och när jag såg att hon skulle hålla en förlossningsförberedande kurs bokade jag in mig direkt. Jag kan varmt rekommendera alla gravida att gå denna. Under tre timmar fick jag och min partner/stödperson, som i mitt fall är min syster, lära oss om olika verktyg och övningar som kommer underlätta både innan och under förlossningen. Framför allt kände jag hur jag och min syster blev ett team. Förutom att vara lärorikt skapade även Johanna en riktigt mysig förmiddag och jag känner mig nu ännu mer förväntansfull inför min förlossning.
Isabell, deltagare på workshopen Redo att föda hösten 2018

Jag är jättenöjd med kursen och undrar bara – varför kom vi inte hit tidigare?!
Deltagare på workshopen Redo att föda hösten 2018

Tack för en väldigt fin stund, där vi fick möjlighet att lära känna varandra på ett djupare och mer känslomässigt plan. Där vi fick dela med varandra och lära oss nya saker och verktyg som vi kan ta med oss!
Deltagare på workshopen Redo att föda hösten 2018