I DIN FULLA KRAFT
GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING

En djupgående utbildning med

Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg

120 TIMMAR • 26-28 APRIL & 20-22 SEPTEMBER 2024

Ordinarie pris 23 000 kr inkl 25% moms
Två platser kvar till rabatterat pris: 21 000 kr inkl 25% moms


Har du ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående? Vill du lära dig hur du på ett säkert sätt kan använda yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och efter förlossningen? Delar du vår önskan om att fler kvinnor ska få vara gravida, föda och uppleva första tiden med det nyfödda barnet i kontakt med sin fulla kraft? Då är det här en utbildning för dig!


Redan efter första kurstillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i vanliga yogaklasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och barnet i magen.

Utbildning i Malmö eller live online

Du tar del av utbildningens interaktiva delar under 6 dagar i Malmö eller live online via Zoom. Du tar även del av kursmaterialet via vår kursplattform med tillgång till föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och doulas, samt yogaklasser och meditationer. Den här delen av kursinnehållet tar du del av i ditt eget tempo på en tid som passar för dig.

Du får personlig handledning för att hitta din roll och röst som gravidyogalärare. Dessutom har du möjlighet att vara med i en privat grupp på Facebook där du kan ställa frågor, dela med dig och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna.


Lärarledd undervisning i Malmö eller live online via Zoom:

26-28 april & 20-22 september 2024


Du inleder och avslutar utbildningen med tre heldagar på Infinite Yoga Malmö tillsammans med huvudlärarna. Möjlighet finns även att delta live online via Zoom. Däremellan tar du del av resterande utbildningsmaterial via vår kursplattform där du får tillgång till inspelade föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och specialister, samt yogaklasser och meditationer. Du tar del av kursinnehållet i ditt eget tempo på en tid som passar för dig.


Även du som vill fokusera på att arbeta med enskilda klienter och främst stödja inför och efter förlossning har stor glädje av den kunskap du får ta del av under utbildningen. Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen är ett samarbete mellan Holistic Being och Infinite Yoga Malmö/Infinite Mama och lärare är Ulrika Liard Wedin och Johanna Lindberg Lanz.

 

I gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft får du...

 • en omfattande grundutbildning och fördjupning inom olika relevanta områden som gör dig trygg att skapa klasser och kurser för gravida och nyblivna mammor.
 • möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan genom att ta del av visdom från flera olika yogatraditioner.
 • personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.
 • lära dig om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen.

 • kunskap om hur du skapar förlossningsförberedande kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen.

 • lära dig hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan att ta hand om och stärka sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

 • strategier för att skapa en hållbar business kring din gravidyoga, till exempel genom marknadsföring, målgruppsanpassning och digitala verktyg för att kunna bedriva verksamhet online.

Känner du dig redo att bli gravidyogalärare? Anmäl dig direkt, du är så varmt välkommen!

Foto: Isabell N Wedin


Mer om utbildningen


I din fulla kraft är en djupgående gravidyogalärarutbildning där du redan efter första steget är redo att börja undervisa gravidyoga och skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor.

Utbildning i studio & online 

Genom utbildningen är du med på utbildningsdagar i Malmö eller live på Zoom, samt tar sedan del av utbildningsmaterialet på vår kursplattform. Att studera på vår kursplattform online är en flexibel studieform för dig som vill ta del av kursmaterialet i din egen takt.

Vid de lärarledda dagarna som du kan delta på antingen på plats i Malmö eller via livesändning på Zoom får du möjlighet att fördjupa dig ytterligare inom viktiga områden. Här möter du även de andra kursdeltagarna och blivande gravidyogalärarkollegorna.


Utbildningens innehåll

På kursplattformen online har du tillgång till ett stort antal kortare och längre föreläsningar, tio yogaklasser för gravida och nyblivna mammor, fem meditationer, fem guidade avslappningar / Yoga Nidras samt gästföreläsningar med barnmorskor och andra specialister. Du får personlig handledning samt gruppundervisning under våra utbildningsdagar i Malmö eller på Zoom. Du får även tillgång till en sluten Facebook-grupp med möjlighet att vara i en gemenskap med de andra kursdeltagarna.

Utbildningen lägger stort fokus på att skapa trygga rum för gravida, där alla tankar och känslor är välkomna. Du lär dig grundläggande redskap för känslohantering. För många deltagare blir utbildningen också en personlig resa där du får möjlighet att bearbeta dina eventuella egna graviditeter och förlossningar, likväl som tankar kring att bli förälder eller att inte bli det.

Utbildningen är strukturerad i fyra steg, och ger dig utrymme att hitta din unika röst och växa in i rollen som gravidyogalärare. Du får stöd och uppmuntras att komma igång med din egen undervisning under handledning av erfarna gravidyogalärare. Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig handledning vid behov, för att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.


Du som går hela utbildningen får en djupgående utbildning till gravidyogalärare som omfattar 120 utbildningstimmar online på kursplattformen och vid kursdagarna live i Malmö eller på Zoom samt observation av gravidyogaklasser och egen undervisning.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi med specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig till info@holibeyoga.se så bedömer vi tillsammans om utbildningen passar för dig!

Det här får du när du anmäler dig:

I din fulla kraft gravidyogalärarutbildning.

 • En omfattande och djupgående utbildning där du redan efter första steget är redo att börja hålla klasser.
 • Tillgång till en kursplattform med 10 anpassade klasser, 5 meditationer och 5 guidade avslappningar/Yoga Nidras för gravida.
 • Lärarledd undervisning i studio eller online via Zoom.
 • Föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och andra specialister, som du tar del av på kursplattformen i ditt eget tempo på tider som passar för dig.
 • Personlig handledning för att hitta din roll och unika röst som gravidyogalärare.
 • Möjlighet till stöd och erfarenhetsutbyte i en sluten grupp på Facebook.

Utbildningen passar dig som:

 1. Vill guida kvinnor genom den transformativa period som en graviditet, förlossning och första tiden med barnet innebär.
 2. Vill lära dig hur du på ett säkert sätt kan använda yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt i graviditeten och under och efter förlossningen.
 3. Vill skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor där de kan känna trygghet, tillit och gemenskap.
 4. Tycker om att ha tillgång till ett omfattande kursmaterial på en kursplattform, som du kan ta del av i din egen takt på tider som passar dig. Samtidigt som du får delta i lärarledd undervisning och får personlig guidning för att hitta din roll och unika röst som gravidyogalärare.
 5. Vill kunna börja undervisa redan efter första kurssteget, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dig och utveckla din undervisning under utbildningstiden.
 6. Vill lära dig mer om hur du skapar en hållbar business kring din gravidyoga.

LÄS VAD TIDIGARE DELTAGARE SÄGER OM UTBILDNINGEN >>

Vanliga frågor om utbildningen

När går utbildningen?


Lärarledd undervisning i Malmö eller live online via Zoom - NYA DATUM FÖR 2024 KOMMER!


Därutöver tar du del av kursmaterialet  via vår kursplattform online i din egen takt.Hur vet jag om utbildningen är rätt för mig?

Gravidyogalärarutbildningen

I din fulla kraft vänder sig till dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig till oss på info@holibeyoga.se så bedömer vi tillsammans om utbildningen passar för dig!


Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.


Hur lång är utbildningen?

Gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft omfattar 120 timmar undervisning, observation av gravidyogaklasser och egen undervisning.


Jag har själv inte fött barn, kan jag vara med ändå?

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.Jag är inte så bra på teknik, kommer jag ändå kunna vara med på en utbildning som delvis eller helt sker online?

Plattformen Kajabi, som kursen finns på, är enkel och lättillgänglig. Allt du behöver göra är att klicka på länken du får via mejl så öppnas kursplattformen i din webbläsare. Du fyller i dina inloggningsuppgifter, som du också får via mejl, så har du sedan tillgång till allt material på ett lättöverskådligt sätt. Skulle du ändå behöva extra stöd med det tekniska är du alltid välkommen att höra av dig med dina frågor så guidar vi dig rätt!


Jag är redan gravidyogalärare och vill fördjupa mina kunskaper. Går det bra?

Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg online som fördjupningsutbildning.

Anmäl dig till enstaka steg genom att mejla info@holibeyoga.se.

Vi har även deltagare som gått andra gravidyogalärarutbildningar tidigare som valt att gå hela utbildningen med stor behållning.

UTBILDNING I STUDIO & ONLINE 2024


TID
Lärarledd undervisning i Malmö eller live online på Zoom den 26-28 april & 20-22 september 2024

Mellan utbildningsstegen tar du del av utbildningsmaterialet på vår onlineplattform i egen takt.


PRIS

Ordinarie pris 23 000 kr inkl 25% moms
Två platser kvar till rabatterat pris: 21 000 kr inkl 25% moms

Anmälningsavgift på 5000 kr betalas i samband med bokning, resterande belopp kan betalas i maj, eller delbetalas under fem månader under maj-september 2024.


ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till johanna@infiniteyoga.se
Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 5000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.


INNEHÅLL

Steg 1
Grundutbildning Gravidyoga

Vi går igenom:

 • Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
 • Säkra anpassningar för gravida
 • Den gravida kroppen - en barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
 • Så bygger du upp en gravidyogaklass
 • Så skapar du ett tryggt rum för gravida

Steg 2
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten

Vi går igenom:

 • Känslohantering och Self Care under graviditeten
 • Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
 • Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
 • Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Care för dig som gravidyogalärare
 • Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 3
Förlossningsförberedande Gravidyoga

Vi går igenom:

 • Redo att föda-verktygen
 • Förlossningsförberedande kurs för par
 • Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula, föreläsning med Anna Tallwe från Din Gravidcoach
 • Att föda - en barnmorska berättar
 • Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
 • Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 4
Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

Vi går igenom:

 • Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
 • Babymassage och babyyoga
 • Kroppen & läkningen efter förlossningen - föreläsning med en barnmorska
 • Känslohantering efter förlossningen
 • Amning och mindfulness - föreläsning med Maria Tholén från Mindful Milk.
 • Utveckla dina gravidyogaklasser


VILLKOR

Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK

Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.

Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.

Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, ingen återbetalning för påbörjad kurs.ANMÄLAN & FRÅGOR
Kontakta Johanna eller Ulrika:
johanna@infiniteyoga.se
info@holibeyoga.se
OM LÄRARNA
Ulrika Liard Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare, ägare till Holistic Being AB och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika har under flera år anlitats av MVC för att hålla föräldrautbildningar. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner. Hon är också holistisk livscoach och har en bakgrund som kommunikationsstrateg och marknadsförare. Under flera år arbetade hon som programchef på barnrättsorganisationen Barnfonden.


Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.Johanna Lindberg Lanz

Johanna är yogalärare med grund i klassisk yoga och vidareutbildad inom Yoni Shakti Well Woman Yoga Theraphy och gravidyoga med Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och Infinite Mama där hon undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.


Johanna har grundat Infinite Mama därför att hon brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu. Johanna är även mamma till två söner födda 2019 & 2021.


Både Johanna och Ulrika har bakgrund som kommunikatörer och marknadsförare samt yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap och erfarenhet även inom dessa områden.