MINDFULNESS & YOGA FÖR MAMMOR MED BEBISAR,
VARANNAN TORSDAG 9:30-10:30

KURSBESKRIVNING
Lugn, inkännande och stärkande yoga för dig som nyligen har fått barn. I denna kurs varvar vi yoga med mindfulness, och vid något kurstillfälle provar vi babymassage. Välkommen att ta med din bebis för en härlig stund tillsammans! Du behöver inte ha erfarenhet av yoga sen tidigare.

Fokus på dig som mamma
Yogan har fokus på dig som mamma och din bebis kan antingen vara med på yogamattan, leka eller vila på en filt du tar med eller i vagn/babyskydd. Om din bebis sover när du kommer går det bra att lämna barnet kvar i vagnen precis utanför yogasalen, vi håller då dörren på glänt.

Mindfulness
Mindfulness handlar om medveten närvaro. I kursen utforskar vi olika former av meditation, guidad avslappning och andningsmedvetenhet och teori kring mindfulness och meditation, alltid med stort utrymme för att anpassa övningarna efter både stora och små deltagares dagsform.

Selfcompassion är ett viktigt inslag i kursen. Forskning visar att selfcompassion förbättrar återhämtning, resiliens, inre styrka och trygghet, glädje och välbefinnande.

Kom som du är - utan prestation & måsten!
Här finns utrymme för både dig och ditt barn att vara precis som ni är, och vi släpper taget om alla jämföranden, måsten och prestation och bjuder in glädjen i att ha en hel yogasal fylld med härliga bebisar som sprudlar i sin alldeles egen energi! Vi använder ljud, mantran och rörelser för att göra detta till den mysig och rolig stund för både stora och små!

Skratt, fniss, förtjusta rop, gråt - alla ljud är välkomna här från både stora och små, så du behöver inte oroa dig för att din bebis ska behöva vara tyst. Här är allt ok!

Vi inleder klassen med delning där alla har möjlighet att berätta om dagsform både fysiskt och känslomässigt. Klassen anpassas sedan efter både de stora och små deltagarnas behov just nu.

"Min största rädsla inför att barnet kom var rädslan för att bli isolerad och ensam. Att gå från en rik och välfylld kalender till att vara ensam hemma med barnet utan att veta hur dessa dagar skulle bli. Därför såg jag till att vi tidigt började gå på mamma baby yogan - Karla var 5 veckor gammal när vi började vår första kurs. Infinite har blivit till en plats där jag och barnet möttes, som den jag var innan hon kom och den jag är sedan hon är med. Det har blivit en trygg plats att utforska vem jag vill vara i min nya roll som mamma, en oas bortom alla måsten, borden och stressande om än välmenande råd. Här mår vi båda bra i kropp och själ och får den energin vi behöver för att utforska världen tillsammans. Jag känner stor tacksamhet för denna samhörighet!"
Hannah Stanton och dottern Karla, som gått Medveten Gravidyoga och Mamma Baby Yoga på Infinite Mama 2019-2020

"My biggest fear before our child was born was being isolated and lonely in motherhood. To go from my rich social calendar to the empty apartment alone not knowing what the days would be like. This is why I sought after going to mama baby yoga very early - Karla was 5 weeks old when we joined our first course. Infinite has since become a place where my child and I can meet, as the person I was before she came and the person I am since she is with us. It has become the safe space in which to discover who I want to be as a mother, an oasis away from all the musts, the shoulds and all those stressful even if well intended advice. Here we both feel at ease in body and soul and get the energi we need to discover the world together. I am full of gratitude for this community!"
Hannah Stanton and daughter Karla, who have been participating in Medveten Gravidyoga and Mamma Baby Yoga at Infinite Mama 2019-2020

LÄS VAD ANDRA SÄGER OM GRAVIDYOGA OCH MAMMA BABY YOGA PÅ INFINITE MAMA HÄR >>

TID

Torsdagar varannan vecka 9.30-10:30
med Maria Tholén

5 veckor med start 4 april 2024


PRIS
1 025 kr för 5 veckor


ANMÄLAN
Anmäl dig till kursen med start 4 april 2024 här >>


FÖRKUNSKAPER
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta. Du kan komma så snart du och ditt barn känner er redo, oavsett om din förlossning skett vaginalt eller med kejsarsnitt. Rekommenderad ålder för ditt barn i denna kurs är ca 2-8 månader, men det går även bra att komma med något yngre eller äldre barn.

TA MED
Ta med egen filt som ditt barn kan yoga/vila/leka på, och kanske ett par favoritleksaker till de lite äldre barnen.

HISS FINNS
Hissen i vårt hus är liten, men de flesta vagnar går in! Vi hjälps åt att bära upp vagnar vid behov, berätta i porttelefonen när du ringer på om du vill ha hjälp. Tre trappsteg upp till hissen, ramp finns.  

PRAKTISK KURSINFO
När du köper en kurs i mamma baby yoga hos oss så har du, i mån av plats, möjlighet att ta igen missade tillfällen på en annan av våra klasser under den period din kurs pågår. När du avbokar din klass i bokningssystemet (som du hittar via rosa knappen Schema & bokning på hemsidan) senast fyra timmar innan klassen startar, så någon annan kan få din plats, så har du klassen till godo. Du kan sedan själv gå in och boka in en annan klass istället i vårt schema som passar för dig. Möjligheten att ta igen missade klasser gäller under den period som din kurs pågår. Du kan välja att gå på en annan klass i mamma baby yoga eller på något helt annat i vårt härliga schema.

FRÅGOR
info@infiniteyoga.se 

OM KURSLEDAREN
Maria Tholén
 är utbildad gravid- och mamma baby-yoga genom I din fulla kraft-gravidyogalärarutbildning, samt meditationslärare utbildad inom Mindfulness via Sverigehälsan i Malmö. Maria har jobbat med mindfulness som arbetsterapeut på vårdcentral och i det egna företaget mindful milk. Maria är även en av grundarna till Yogadjuren, ett yogamemory för barnfamiljet.
För Maria är Mindfulness / medveten närvaro, att leva mer i nuet och ta tillvara på de små fina stunderna. Men det är också ett väldigt bra verktyg när livet känns tufft. Inriktningen selfcompassion är en stor och viktig del i hennes mindfulnesskurser.

"Jag förstår om du tycker att meditation kan kännas svårt. Jag kände precis så i början och trodde inte alls att mindfulness var något för mig, men flera aha-upplevelser fick mig att förstå hur bra det faktiskt är!"