Del 6 av 7: Tänk om du alltid kan ändra flödet och upplevelsen inom dig?

Tänk om du alltid kan ändra flödet och upplevelsen inom dig med vatten, fysisk rörelse och andetaget?

När det har varit mycket intryck, mycket att göra, mycket som kör runt i huvudet - då är vi ofta väldigt medvetna om just det som händer i huvudet. Då kan det vara fint att gå ner i kroppen och se hur den mår i allt som är. För det är ofta så att det sätter sig i kroppen också. När det är trångt i huvudet så känner vi ofta en stress, kontrahering, spänningar och stagnation i kroppen.

Att medvetet förändra flödet i kroppen är ett sätt att förändra känslan i hela dig - i kropp, själ, hjärta och huvud.

Verktyg nr 6
Verktyg nr 6 är därför att ändra ditt flöde med vatten, fysisk rörelse och andning. Att dricka vatten eller vara i vatten ändrar din upplevelse och ditt flöde.
Likaså fysisk rörelse, oavsett om det är en lugn promenad, asanas på yogamattan eller en löptur, flödet i ditt kropp kommer att förändras. Det kan även vara att spänna hela kroppen för att sedan slappna av - eller knyta din näve och spännan den, för att sedan slappna av. Det är alla sätt att ändra känslan och flödet i ditt system.

Andetaget är ytterligare ett sätt där du kan förflytta energi och gå från en känsla av stagnation och tyngd till mer flöde, release och lugn. Djupa expanderande andetag där du på inandningen fyller magen med ny luft och på utandningen låter magen dra sig in mot ryggen och släppa ut allt det som du är klar med, som du inte längre vill ha i ditt system. Låt luften mjukt och medvetet vandra från näsan till magen och tillbaka. Ta emot luft och släpp ut luft, kanske använd andetaget till att släppa det du är klart med och ta emot det du längtar efter.

Känn in och iaktta vad som händer när du förflyttar energi, ändrar kartan och din inre upplevelse med vatten, fysisk rörelse och med din andning. Vi kommer att utforska just andningen ännu mer längre fram.