KURS I BABYMASSAGE, 4 VECKOR
MÅNDAGAR 13:30-14:45

Kursbeskrivning

En mysig stund tillsammans med din bebis där du får lära dig hur du med hjälp av babymassage kan stärka ditt barn både emotionellt, fysiskt och motoriskt. Massagen blir också en stund i fin medveten närvaro tillsammans med ditt barn, som är lugnande och avslappnade för er båda och stärker kontakten mellan er. Kursen är för förälder + barn, om ni vill skifta mellan två föräldrar eller andra nära personer till barnet som kommer för att lära sig massagen, så går det bra. Meddela vid anmälan vilka ni är som kommer.

Fördelar med babymassage
Forskning har visat på många fördelar med babymassage. Hos både barnet och föräldern frisläpper massagen oxytocin, vårt lugn och ro- och må bra-hormon, som både gör oss på bättre humör och stärker vårt immunförsvar. Det hjälper också till att sänka stressnivåer och kan hjälpa barnet att sova bättre. Massagen kan också vara till stor hjälp vid magknip i samband med förstoppning och gaser. Du som förälder får utveckla din förmåga att vara lyhörd och fokusera på och läsa ditt barns kroppsspråk och signaler, så att du sedan också lättare kan förstå och läsa av barnets signaler i andra situationer.

Kursinnehåll
Under kursens tillfällen får du både lära dig mer om babymassagens alla positiva effekter och tekniker för hur du kan massera barnet på olika delar av kroppen. Men babymassage är så mycket mer än tekniker och du blir också guidad till hur du kan låta massagen bli en avslappnande och meditativ stund i total närvaro där du och ditt barn tillsammans får uppleva trygghet, tillit, värme och kärlek.

Kursen går både på plats i studion i liten grupp och livesänds online via Zoom, så att du kan välja hur du helst medverkar.

TID
Måndagar 13:30-14:45, 820 kronor, 4 tillfällen med start 27 sep med Teres Arvidsson

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen i STUDION med start 27 sep 2021 >>

Anmäl dig till kursen ONLINE med start 27 sep 2021 >>

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du ditt tillfälle gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under de närmaste 6 månaderna. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.

RIKTLINJER CORONA
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal för att kunna ha gott om plats mellan yogamattorna. Det finns yogamatta, bolster och filt på plats, eller ta med en egen yogamatta. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila eller medverka vid kursen online.
Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så kommer den att hållas online.

Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

OM KURSLEDAREN
Teres Arvidsson är en inspirerande, kunnig och entusiasmerande yogalärare, hälsocoach och nätverkare. Hon har utövat yoga och intresserat sig för den ayurvediska läran sedan slutet av 90-talet och har alltid trott på att människan har en självläkande kraft, så länge vi lär oss att lyssna in till kroppen och ge den det den behöver.
Teres är utbildad massageterapeut och gravidyogalärare, och kombinerar i denna kurs sina kunskaper för att skapa en trygg och mysig massagestund för både stora och små.