KURS I BABYMASSAGE
TISDAGAR 14.00-15.00

Kursbeskrivning

En mysig stund tillsammans med din bebis där du får lära dig hur du med hjälp av babymassage kan stärka ditt barn både emotionellt, fysiskt och motoriskt. Massagen blir också en stund i fin medveten närvaro tillsammans med ditt barn, som är lugnande och avslappnade för er båda och stärker kontakten mellan er. Kursen är för förälder + barn, om ni vill vill komma två vuxna eller skifta mellan två föräldrar eller andra nära personer till barnet som kommer för att lära sig massagen, så går det bra. Meddela vid anmälan vilka ni är som kommer. 


Ålder på bebis

Din bebis kan vara från 4 veckor gammal och uppåt vid kursstart. Vi skapar en lugn och trygg miljö för både barn och vuxna.

Fördelar med babymassage
Forskning visar på många fördelar med babymassage. Hos både barnet och föräldern frisläpper massagen oxytocin, vårt lugn och ro- och må bra-hormon, som både gör oss på bättre humör och stärker vårt immunförsvar. Det hjälper också till att sänka stressnivåer och kan hjälpa barnet att sova bättre. Massagen kan också vara till stor hjälp vid magknip i samband med förstoppning och gaser. Du som förälder får utveckla din förmåga att vara lyhörd och fokusera på och läsa ditt barns kroppsspråk och signaler, så att du sedan också lättare kan förstå och läsa av barnets signaler i andra situationer.

Kursinnehåll
Under kursens tillfällen får du både lära dig mer om babymassagens alla positiva effekter och tekniker för hur du kan massera barnet på olika delar av kroppen. Men babymassage är så mycket mer än tekniker och du blir också guidad till hur du kan låta massagen bli en avslappnande och meditativ stund i total närvaro där du och ditt barn tillsammans får uppleva trygghet, tillit, värme och kärlek. 


Ta gärna med en plastad frottéfilt eller annat underlägg som ditt barn kan ligga på under massagen, samt en ekologisk olja, tex mandelolja att massera med. 

OM KURSLEDAREN

Johanna Lindberg Lanz är yogalärare med grund i klassisk yoga och vidareutbildad inom Gravidyoga och Yoni Shakti Womb Well Woman Yoga Therapy av Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även utbildad doula och holistisk livscoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.


Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

.

Johanna Lindberg


Kursen går både på plats i studion och livesänds online via Zoom, så att du kan välja hur du helst medverkar.

TID
Tisdagar 14:00-15:00, 3 veckor med start 7 maj & 3 sep 2024 med Johanna Lindberg

This course will be in Swedish, with translation to English if needed

ANMÄLAN TILL KURSEN

Anmäl dig till kursen i STUDION med start 7/5 2024 >>
Anmäl dig till kursen ONLINE med start 7/5 2024 >>

Anmäl dig till kursen i STUDION med start 3/9 2024 >>
Anmäl dig till kursen ONLINE med start 3/9 2024 >>


PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den guldiga knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du ditt tillfälle gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under de närmaste 6 månaderna. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.