WORKSHOP: FASCIA, VAGUSNERVEN & SENSING YOGA

Workshop: Lär känna din fascia, vagusnerv och Sensing Yoga med Valentina Hagman


Innehåll:

• Inspirationsföreläsning om Fascia, vagusnerven och Sensing med Valentina Hagman

• Sensing Yoga-klass med med Valentina Hagman


Sensing är en rörelse- och terapiform som bygger på människans naturliga, medfödda och intuitiva rörelser. I Sensing får vi röra oss på samma vis som naturfolk, barn och djur rör på sig och lever i sin vardag. Vi gör lugna, vaggande, trygga och mjuka rörelser helt på kroppens villkor, som en vacker och samstämmig dans i våra vävnader och nervsystem. Vi bjuder även in lekfullhet, skratt och glädje, som naturligt får uppstå när vi är i en trygg miljö och får röra oss fritt och intuitivt.


Fascia & vagusnerven

Sensingyogans lokomotiv är fascian, som är ett nätverk av bindväv och vårt största organ i kroppen. Fascian rymmer vår intelligens - det är våra kroppar som vet vad som är bra för oss, inte vår hjärna. Fascian bär på våra minnen, känslor och vårt undermedvetna. Och i nära kontakt med fascian finns vår vagusnerv, som ansvarar för viktiga funktioner i kroppen som andning, hjärtslag, matsmältning och mycket annat. I Sensing yogans rörelser kan vi påverka vår fascia och vagusnerv, och därmed reglera våra nervsystem och hjälpa kroppen till återhämtning och läkning på många plan. Varmt välkommen till en dag där du får inspireras och lära dig om din kropp rent teoretiskt, och sedan får göra ett skönt Sensing-pass med rörelser som hjälper dig att landa in i och ta hand om din kropp och ditt inre, där det finns så mycket mer att utforska.


För vem?

Du behöver inte förkunskaper, kom som du är. Vi sitter på golvet under yogapasset, och under inspirationsföreläsningen kan du välja om du sitter på stol eller kudde på golvet.


OM LÄRAREN

Valentina Hagman har yogat i snart 20 år och är utbildad lärare i Vinyasa, Hatha och Restorative Yoga och har idag sitt fokus på Sensing Yoga.

Valentina har sin bakgrund inom textildesign, där hon hade produktion, butik, anställda och sålde kläder över hela världen och arbetade konstant. Yogade gjorde hon tidiga morgnar i en liten tidslucka.
Sen kom utmattningen och hon fick lämna många roller bakom sig och söka nya sidor av sig själv. Här utbildade hon sig i yoga, och började odla och utbildade sig till trädgårdsmästare, och sen kom Sensing Yoga in i hennes liv.

"Sensing Yoga blev MIN yoga, som känns självklar för mig. Den erbjuder rörelse och andningsfrihet på kroppens villkor - precis vad jag behövde."

Valentina Hagman

Praktisk information

TID

Workshopen flyttas fram och hålls istället hösten 2024, håll utkik efter nytt datum


PRIS
390 kr

Du som går kursen i Sensing Yoga på Infinite Yoga får rabatt på workshopen, maila info@infiniteyoga.se för att boka med rabatt

ANMÄLAN

Boka din plats här >>

DROP IN
Du kan även komma på fristående klasser och anmäler dig då via bokningssystemet. Drop-in kostar 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr. Även årskort och 10-kort gäller. 

PRAKTISK INFO
Om du behöver avboka ett workshoptillfälle kan du göra detta via vårt bokningssystem fram till 24 h före workshopen startar, och får då kurstillfället till godo som ett värdekort på Infinite Yoga.