I DIN FULLA KRAFT
GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING

En djupgående utbildning med

Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg

85 TIMMAR • START OKTOBER 2023


Har du ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående? Vill du lära dig hur du på ett säkert sätt kan använda yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och födandet? Delar du vår önskan om att fler kvinnor ska få vara gravida, föda och uppleva första tiden med det nyfödda barnet i kontakt med sin fulla kraft? Då är det här en utbildning för dig!


Redan efter första kurstillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i vanliga yogaklasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och barnet i magen.

Vi erbjuder två sätt att gå utbildningen, antingen med fyra heldagar på Infinite Yoga i Malmö samt självstudier online, eller helt online med undervisning via Zoom samt självstudier. 

Utbildning online via Zoom 

Du tar del av utbildningen via vår kursplattform där du får tillgång till föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och specialister, samt yogaklasser och meditationer. Du tar del av kursinnehållet i ditt eget tempo på en tid som passar för dig.

Du får även lärarledd undervisning via Zoom och personlig handledning för att hitta din roll och röst som gravidyogalärare. Dessutom har du möjlighet att vara med i en privat grupp på Facebook där du kan ställa frågor, dela med dig och utbyta erfarenheter med de andra deltagarna.


Välkomstcirkel

Fredag 6 oktober, kl 11.30-13.00

Lärarledd undervisning via Zoom, fredagar kl 8:30-17.00:

Steg 1: 3 november 2023
Steg 2: 8 december 2023
Steg 3: 2 februari 2024

Valfritt tillval:

Steg 4: 8 mars 2024


Även du som vill fokusera på att arbeta med enskilda klienter och främst stödja inför och efter förlossning har stor glädje av den kunskap du får ta del av under utbildningen. Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen är ett samarbete mellan Holistic Being och Infinite Yoga/Infinite Mama och lärare är Ulrika Liard Wedin och Johanna Lindberg Lanz.

 

I gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft får du...

 • en omfattande grundutbildning och fördjupning inom olika relevanta områden som gör dig trygg att skapa klasser och kurser för gravida och nyblivna mammor.
 • möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan genom att ta del av visdom från flera olika yogatraditioner.
 • personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.
 • lära dig om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen.

 • kunskap om hur du skapar förlossningsförberedande kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen

 • strategier för att skapa en hållbar business kring din gravidyoga, till exempel genom marknadsföring, målgruppsanpassning och digitala verktyg för att kunna bedriva verksamhet online.

Känner du dig redo att bli gravidyogalärare? Anmäl dig direkt, vi har begränsat med platser.

Foto: Isabell N Wedin


Mer om utbildningen


I din fulla kraft är en djupgående gravidyogalärarutbildning där du redan efter första steget är redo att börja undervisa gravidyoga och skapa trygga rum för gravida både i studio och online.

Utbildning online 

Att gå utbildningen via vår kursplattform online är en flexibel lösning för dig som vill ta del av kursmaterialet i din egen takt. Du får tillgång till vår kursplattform och genomför tillsammans med en grupp andra blivande gravidyogalärare utbildningen. Vid de lärarledda dagarna på Zoom får du möjlighet att ställa frågor och fördjupa dig ytligare inom viktiga områden. Här möter du även de andra kursdeltagarna och blivande gravidyogalärarkollegorna.

På kursplattformen online har du tillgång till ett stort antal kortare och längre föreläsningar, tio yogaklasser för gravida och nyblivna mammor, fem meditationer, fem guidade avslappningar / Yoga Nidras samt gästföreläsningar med barnmorskor och andra specialister. Du får personlig handledning, gruppundervisning via Zoom där du möter andra kursdeltagare. Du får även tillgång till en sluten Facebook-grupp där du håller kontakten med övriga kursdeltagare.

Utbildningen lägger stort fokus på att skapa trygga rum för gravida, där alla tankar och känslor är välkomna. Du lär dig grundläggande redskap för känslohantering. För många deltagare blir utbildningen också en personlig resa där du får möjlighet att bearbeta dina eventuella egna graviditeter och förlossningar, likväl som tankar kring att bli förälder eller att välja att inte skaffa egna barn.

Utbildningen sker i tre steg, och ger dig utrymme att hitta din unika röst och växa in i rollen som gravidyogalärare. Möjlighet finns att välja till ytterligare ett steg med fokus på yoga postpartum och mamma baby-yoga.

Under utbildningen får du stöd och uppmuntras att komma igång med din egen undervisning under handledning av erfarna gravidyogalärare. Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.


Du som går hela utbildningen (grundläggande gravidyogutbildning  + yoga postpartum & mamma baby yoga) får en djupgående utbildning till gravidyogalärare som omfattar 120 utbildningstimmar online på kursplattformen och live på Zoom samt observation av gravidyogaklasser och egen undervisning. Du som går de tre första stegen får en djupgående gravidyogalärarutbildning på 85 utbildningstimmar. Steg 4 om yoga postpartum och mamma baby-yoga är ett valfritt tillval som du kan köpa till, och omfattar 35 utbildningstimmar.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi med specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig till info@holibeyoga.se så pratar vi om vi om hur utbildningen passar för dig!

Det här får du när du anmäler dig:

I din fulla kraft gravidyogalärarutbildning.

 • En omfattande och djupgående utbildning där du redan efter första steget är redo att börja hålla klasser.
 • Tillgång till en kursplattform med 8 gravidyogaklasser klasser, meditationer och guidade avslappningar/Yoga Nidras för gravida.
 • Föreläsningar med yogalärare, barnmorskor och olika specialister som du tar del av på kursplattformen i ditt eget tempo på tider som passar för dig.
 • Tre dagar med livesänd lärarledd undervisning via Zoom. 
 • Personlig handledning för att hitta din roll och unika röst som gravidyogalärare.
 • Möjlighet till stöd och erfarenhetsutbyte i en sluten grupp på Facebook.

Utbildningen passar dig som:

 1. Vill guida kvinnor genom den transformativa period som en graviditet, förlossning och första tiden med barnet innebär.
 2. Vill lära dig hur du på ett säkert sätt kan använda yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt i graviditeten och under och efter förlossningen.
 3. Vill skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor där de kan känna trygghet, tillit och gemenskap.
 4. Tycker om att ha tillgång till ett omfattande kursmaterial på en kursplattform, som du kan ta del av i din egen takt på tider som passar dig. Samtidigt som du får delta i lärarledd undervisning online och får personlig guidning för att hitta din roll och unika röst som gravidyogalärare.
 5. Vill kunna börja undervisa redan efter första kurssteget, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dig och utveckla din undervisning under sex månader.
 6. Vill lära dig mer om hur du skapar en hållbar business kring din gravidyoga.

LÄS VAD TIDIGARE DELTAGARE SÄGER OM UTBILDNINGEN >>

Vanliga frågor om utbildningen

Måste jag passa bestämda tider för att vara med på utbildningen?

Den största delen av undervisningen sker via vår kursplattform online och du kan ta del av innehållet i din egen takt. Under utbildningen har vi också valfria och obligatoriska tillfällen där vi ses online på Zoom.

 

OBLIGATORISK LÄRARLEDD UNDERVISNING FÖR DIG SOM GÅR ONLINE


Välkomstcirkel

Fredag 6 oktober, kl 11.30-13.00

Lärarledd undervisning via Zoom, fredagar kl 8:30-17.00:

Steg 1: 3 november 2023
Steg 2: 8 december 2023
Steg 3: 2 februari 2024

Valfritt tillval:

Steg 4: 8 mars 2024

För att bli godkänd på utbildningen behöver du medverka i den obligatoriska undervisningen.


Hur vet jag om utbildningen är rätt för mig?

Gravidyogalärarutbildningen

I din fulla kraft

 vänder sig till dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig till oss på info@holibeyoga.se så bedömer vi tillsammans om utbildningen passar för dig!


Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.


Hur lång är utbildningen?

Gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft omfattar 85 timmar (+ ev valfritt tillval 35 h) undervisning, observation av gravidyogaklasser och egen undervisning.


Jag har själv inte fött barn, kan jag vara med ändå?

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.


Jag är inte så bra på teknik, kommer jag ändå kunna vara med på en onlineutbildning?

Plattformen Kajabi, som kursen finns på, är enkel och lättillgänglig. Allt du behöver göra är att klicka på länken du får via mejl så öppnas kursplattformen i din webbläsare. Du fyller i dina inloggningsuppgifter, som du också får via mejl, så har du sedan tillgång till allt material på ett lättöverskådligt sätt. Skulle du ändå behöva extra stöd med det tekniska är du alltid välkommen att höra av dig med dina frågor så guidar vi dig rätt!


Jag är redan gravidyogalärare men skulle vilja fördjupa mina kunskaper. Går det bra?

Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg online som fördjupningsutbildning.

Anmäl dig till enstaka steg genom att mejla info@holibeyoga.se.

Vi har även deltagare som gått andra gravidyogalärarutbildningar tidigare som valt att gå hela utbildningen med stor behållning.


Kan jag välja att gå enstaka steg?

I mån av plats kan du börja med att enbart gå Steg 1 online, samt sedan ta ställning till om du går övriga steg. 

Anmäl dig till enstaka steg genom att mejla info@holibeyoga.se.


PRIS GRUNDUTBILDNING GRAVIDYOGA (STEG 1-3) ONLINE


12 500 kr inkl 25% moms


Delbetalning
Anmälningsavgift 2500 kr, sedan delbetalning under 5 månader från 30 sep, 2000 kr/månad

PRIS FÖR VALFRITT TILLVAL, STEG 4 ONLINE
4500 krANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till johanna@infiniteyoga.se . Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 2 500 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.


DATUM UTBILDNING ONLINE 2023


Välkomstcirkel

Fredag 6 oktober, kl 11.30-13.00


Lärarledd undervisning via Zoom, fredagar kl 8:30-17.00:

Steg 1: 3 november 2023
Steg 2: 8 december 2023
Steg 3: 2 februari 2024

VALFRITT TILLVAL:

Lärarledd undervisning via Zoom, fredag kl 8:30-17.00:

Steg 4: 8 mars 2024

Steg 1
Grundutbildning Gravidyoga

Vi går igenom:

 • Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
 • Säkra anpassningar för gravida
 • Den gravida kroppen - en MVC-barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
 • Så bygger du upp en gravidyogaklass
 • Så skapar du ett tryggt rum för gravida

Steg 2
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten

Vi går igenom:

 • Känslohantering och Self Care under graviditeten
 • Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
 • Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
 • Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Care för dig som gravidyogalärare
 • Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 3
Förlossningsförberedande Gravidyoga

Vi går igenom:

 • Redo att föda-verktygen
 • Förlossningsförberedande kurs för par
 • Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula, föreläsning med Anna Tallwe från Din Gravidcoach
 • En förlossningsbarnmorska berättar
 • Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
 • Utveckla dina gravidyogaklasser

VALFRITT TILLVAL:
Steg 4
Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

Vi går igenom:

 • Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
 • Babymassage och babyyoga
 • Kroppen & läkningen efter förlossningen - föreläsning med en barnmorska
 • Känslohantering efter förlossningen
 • Amning och mindfulness - föreläsning med Maria Tholén från Mindful Milk.
 • Utveckla dina gravidyogaklasserVILLKOR

Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2500 SEK

Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.

Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.

Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället. Ingen återbetalning för påbörjad kurs.ANMÄLAN & FRÅGOR
Kontakta Johanna:
johanna@infiniteyoga.seOM LÄRARNA
Ulrika Liard Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare, ägare till Holistic Being AB och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika har under flera år anlitats av MVC för att hålla föräldrautbildningar. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner. Hon är också holistisk livscoach och har en bakgrund som kommunikationsstrateg och marknadsförare. Under flera år arbetade hon som programchef på barnrättsorganisationen Barnfonden.


Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.Johanna Lindberg Lanz

Johanna är yogalärare med grund i klassisk yoga och vidareutbildad inom Yoni Shakti Well Woman Yoga Theraphy och gravidyoga med Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.


Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.


Både Johanna och Ulrika har bakgrund som kommunikatörer och marknadsförare samt yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap även inom dessa områden.