Terapi för högkänsliga

Josefin Magnusdotter

Om terapeuten

 Dessa sessioner ges av Josefin Magnusdotter som är Infinites HSP-terapeut. Josefin är högkänslig terapeut specialiserad inom tanke- och känslohantering, energiförståelse, förändringsprocesser och intuitionsarbete. Josefin är både introvert och extrovert högkänslig beroende på omständigheter och omgivning - alltså det som brukar kallas ambivert högkänslig. Ibland styr den introverta sidan och ibland den extroverta vilket ger Josefin en bred insikt och egen erfarenhet som hon tar med sig in i sitt arbete som HSP-terapeut. Josefin ger även sessioner på engelska.

Josefin är utbildad coach i England, samt utbildad HSP-terapeut av Malin Sandell och Ina Elverljung från Högkänslighet Sverige och Högkänslighetspodden.Om vår terapi för högkänsliga

-       Känner du av människor och miljöer på ett djupare plan?

-       Känner du tydligt av sinnesstämningar och dynamiken i ett rum?

-       Kan det ibland bli överväldigande att vara med många människor och i omgivningar med mycket intryck?

-       Känner du att du behöver mer återhämtning än många andra?

-       Kan ditt inre känsloliv ibland kännas ohanterbart?

-       Kan du glädjas och beröras djupt av saker andra knappt lägger märke till?

-       Har du svårt att höra din egen röst mitt ibland alla förväntningar och åsikter?

-       Har du ofta ett behov av att kontemplera och smälta sinnesintryck?

 

Vår grundläggande inställning är att din högkänslighet (hsp, sensitiva förmåga, förmågan att känna och känna av mycket) är en gåva. Både till dig och till omvärlden.

 

För att den ska kunna fungera som en gåva kan du behöva verktyg, perspektiv och medvetenhet om dig själv - så att du kan njuta av livet genom din högkänslighet. Annars blir det lätt att högkänsligheten känns som ett hinder.

 

Våra hsp-samtal handlar om att lära känna dig själv som människa, se och utforska dina känslor, tankar, föreställningar om dig själv och omvärlden. Vi vill öppna upp för nya infallsvinklar på dig själv och livet – och ge dig verktyg och förhållningssätt så att ditt liv blir mer hållbart och glädjefyllt. Så att du kan ta tillvara din kraft, dina gåvor och lära dig lyssna till och känna igen din egen röst. Det är inte alltid så enkelt när du känner av omvärlden så starkt.

 

Som högkänslig har du ofta ett rikt känsloliv och när du känner in andra människor och omgivningar så tydligt är det ibland överväldigande, tröttande och rörigt.

Här har du i ett tryggt utrymme möjlighet att sålla bland intryck och se din väg framåt, den som du mår bra av och där du har möjlighet att vara den fantastiska person du är. Du får även verktyg så att du lättare kan hantera känslor i din vardag.

 


För vem passar detta?Kanske längtar efter att ta tillvara på din sensitiva förmåga och vill få nya livsverktyg för att må bra?

 

Kanske vill du gå djupare in i dig själv, släppa gamla mönster och skapa en ny bild av dig själv och dina förmågor?

 

Kanske behöver du verktyg för att lättare hantera dina känslor?

 

Kanske behöver du hjälp att sortera ibland intryck så att du kan höra din egen röst?

Kanske letar du efter nya relationer, ny karriär eller livssituation - men vet inte exakt vad du letar efter och det blir rörigt ibland all yttre påverkan?

Kanske vill du bättre förstå dig själv och dina behov?


Kanske är behöver du återhämtning – och återhämtningsrutiner?

Kanske är du trött på att fastna i ältande?

Högkänslighet 

Vad är högkänslighet?
En del av oss är extra känsliga, så kallat högkänsliga eller HSP (Highly Sensitive Person). Känslighet missuppfattats ofta som något svagt eller negativt och många högkänsliga kan därför känna sig "konstiga", "onormala", "fel" och utanför.

En av fem är högkänslig
HSP är ingen ny bokstavsdiagnos, utan ett begrepp myntat av psykologen Elaine Aron som har bedrivit forskning kring extra känslighet i drygt 20 år. Högkänslighet är ett medfött personlighetsdrag som finns hos 15-20 procent av den globala befolkningen,  jämt fördelat mellan kvinnor och män, liksom hos de flesta djurarter.

Känsligare nervsystem
Högkänsliga föds med ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet och en hjärna som fungerar lite annorlunda än hos andra människor. Detta gör högkänsliga personer extra mottagliga för sin emotionella och fysiska miljö. De lägger märke till mycket mer än andra och bearbetar allt på en djupare nivå. Därför behöver de mer tid och energi än andra att smälta alla intryck.


ÄR DU INTRESSERAD AV VÅRT LIVSUTVECKLANDE PROGRAM FÖR DIG SOM ÄR HÖGKÄNSLIG?

Längtar du efter nya livsperspektiv? Längtar du efter att lära känna dig själv på ett helt nytt sätt? På Infinite har du genom en kombination av samtal och yoga möjlighet att gå djupare i dig själv, dina förmågor och vad du egentligen vill ha ut av livet. I vårt livsutvecklande program för dig som är högkänslig möter du vår samtalsterapeut och coach Josefin Magnusdotter vid 6 sessioner online. Tillsammans hittar ni just dina verktyg för känslomedvetenhet och nycklar till välmående. Du har under 6 månader fri tillgång till alla yogaklasser och kurser i ordinarie schema på Infinite Yoga Malmö, i studion eller online.


Sagt om oss

"Så skönt att äntligen få prata med någon som så väl vet vad det innebär att vara HSP! Josefin är en fantastisk, lyhörd, proffsig, mycket vänlig och inkännande terapeut. På bara några få samtal fick jag insikter och verktyg som verkligen hjälpt mig enormt mycket!"


"Jag har gått i terapi till och från de senaste 6 åren, efter min utmattningsdepression. Det har varit blandat psykoterapi och KBT, men aldrig har jag känt att jag landat så väl och fått bearbeta mina utmaningar på ett sånt fantastiskt sätt som i HSP-terapin med Josefin”

"Genom våra samtal har jag fått lättare att sortera bland mina känslor och reda ut vad som är vad. Professionell med kärlek, omtanke och träffsäkerhet har hon guidat våra samtal. Du är fantastisk Josefin, stort tack så långt."


Praktisk information

SAGT OM
Läs tidigare kunders återkoppling!


BOKA
Via mail till Josefin - josefin@infiniteyoga.se


Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter. >>
Tänk på att avbokningar för privata sessioner ska göras senast 12:00 dagen innan sessionen för att undgå full debitering.
Med hänvisning till dataskyddsförordningen GDPR, undvik att skriva integritetskänsliga personuppgifter  per mejl, kontakta oss gärna per telefon istället.


MOTTAGNING

Via telefon eller på Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs torg 43

PRISER OCH ANDRA FRÅGOR
Kontakta Josefin på josefin@infiniteyoga.se