YINYOGA & MINDFULNESS, 10 VECKOR
TISDAGAR 19:30-21:00

Yinyoga & Mindfulness

En kurs för dig som vill känna och komma i kontakt med kroppen genom att utöva yinyoga och mindfulness. Vi utgår från här och nu utforskar och möter kroppsförnimmelser, tankar och känslor.

Vad är Yinyoga?
Yinyoga är inte en ny yogaform utan snarare ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker vi bindväven och gör den mer följsam och smidig. Vi rör oss lite och långsamt och för det mesta är vi stilla i olika positioner som stretchar olika delar av kroppen. Genom stillheten, och de 3-5 minuter vi stannar i varje position, hittar vi förbi de ytliga musklerna och djupare in till bindväv, leder och ligament. Detta gör kroppen smidigare och möjliggör ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är väldigt stressreducerande.

Vad är Mindfulness?
Medveten närvaro är att bli medveten om kroppen, sinnet och sin omgivning.

Vi kan träna mindfulness när som helst och var som helst, det är ingen teknik utan ett förhållningssätt som kan tränas livet ut. Att komma i kontakt med nuet är lättast om du börjar fokusera på ditt andetag eller börja känna din kropp. Hur känns det just nu? Hur förhåller jag mig till det som är?

I kursen går vi igenom olika yinyogaställningar samtidigt som vi observerar kroppen. Vi påminner oss att inte gå in i historier om varför det känns som det gör när vi yogar utan lägger märke till förnimmelser och riktar vårt andetag in dit där det känns och släpper taget. Vi kommer även att meditera sittande eller liggande.

Kursen har inslag av dem fem elementen vatten, trä, eld, jord och metall men också av olika attityder som är inspirerade av Buddhas ”Den åttafaldiga vägen”.

Förkunskaper
Inga tidigare förkunskaper behövs. Kom som du är!

Yogalärare Filippa Widell Basovic

TID
Tisdagar 19:30-21:00, kursstart 23 mars 2021, 10 tillfällen med Filippa Widell Basovic
Kursen går både på plats i studion och livesänds online


KURSPRIS
Kurs 10 veckor, 2 050 kr.

ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen i STUDION med start 23 mars här >>
Anmäl dig till kursen ONLINE med start 23 mars här >>


DROP IN-PRIS
Du kan även komma på fristående klasser och anmäler dig då via bokningssystemet här. Kostar 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett yogakort.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

RIKTLINJER CORONA
Vi har minskat antalet deltagare i vår yogasal för att ha gott om plats mellan yogamattorna. Vi sänder även klasserna online, så att du även kan välja att medverka på distans.
Vi har yogamattor på plats att låna, eller så kan du välja att ta med en egen. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila, eller vara med på kursen online.
Du som har bokat en kurs eller klass på plats i studion kan på egen hand boka om dig till online via din bokningsprofil fram till fyra timmar före klassen startar.
​​​​​​​Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så hålls den online.​​​​​​​
Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

OM KURSLEDAREN
Filippa Widell Basovic
 är yogalärare utbildad i yinyoga, restoraitve yoga och gravidyoga. Hon är även utbildad massageterapeut, stresspedagog med kognitiv inriktning och instruktör i Mindfulness och Mediyoga.
Det var när Filippa för ett antal år sedan hamnade i en kris och tappade sig själv som hon hittade Mindfulness och meditation, ett förhållningssätt som hon nu använder och tränar sig på varje dag. Filippa gillar även musik, teater och sång och bor i Malmö tillsammans med man och två döttrar.
"Mindfulness för mig är att få vara i kroppen och inte behöva vara styrd av dåtida minnen eller framtiden. Att få möta livet och påminna mig om att just nu är det denna stund som gäller, och sen nästa..."