YINYOGA STILLA SINNE
TISDAGAR 19:30-21:00

Yinyoga Stilla Sinne

En kurs för dig som vill känna och komma i kontakt med kroppen genom att utöva yinyoga och mindfulness. Vi utgår från här och nu utforskar och möter kroppsförnimmelser, tankar och känslor.

Yinyoga är inte en ny yogaform utan snarare ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker vi bindväven och gör den mer följsam och smidig. Vi rör oss lite och långsamt och för det mesta är vi stilla i olika positioner som stretchar olika delar av kroppen. Genom stillheten, och de 3-5 minuter vi stannar i varje position, hittar vi förbi de ytliga musklerna och djupare in till bindväv, leder och ligament. Detta gör kroppen smidigare och möjliggör ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är väldigt stressreducerande.

I kursen går vi igenom olika yinyogaställningar samtidigt som vi observerar kroppen. Vi påminner oss att inte gå in i historier om varför det känns som det gör när vi yogar utan lägger märke till förnimmelser och riktar vårt andetag in dit där det känns och släpper taget. Vi kommer även att meditera sittande eller liggande.

Att bli medveten om det ” vandrande sinnet”  hjälper oss att förstå vad meditation är och hur tankar och känslor påverkar och distraherar oss människor.

Vi mediterar tillsammans sittande eller liggande, en vipassana medition. Vipassana som betyder att se inåt, en gammal meditionsteknik från Indien som är stor inom Buddhismen.

I en tid som denna vi befinner oss i så är det viktigt att vi tar hand om oss själva och då är yoga och meditation fint att ge till oss själva.
Vi bjuder in kärlek, medkänsla, förståelse och acceptans i vår vardag, men också på yogamattan. Att träna mindfulness är att ge kärlek till oss själva.


Förkunskaper
Inga tidigare förkunskaper behövs. Kom som du är!

Yogalärare Filippa Widell Basovic

TID
Tisdagar 19:30-21:00, kursstart 10 januari 2022 med Filippa Widell Basovic, 10 veckor.
Kursen livesänds online


KURSPRIS
Kurs 10 veckor, 2 050 kr


ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen ONLINE 10 v med start 11/1 2022 här >>


DROP IN-PRIS
Du kan även komma på fristående klasser och anmäler dig då via bokningssystemet här. Kostar 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett yogakort.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

OM KURSLEDAREN

Filippa Widell Basovic är utbildad yogalärare, reiki healer, medial vägledare, massageterapeut och diplomerad holistisk livscoach. Filippa tar emot klienter för samtal och behandlingar.

Filippas yoga- och meditationsklasser är inkännande, lugna och tillåtande och har inslag av meditation och avslappning. Hon undervisar i yinyoga, restorative yoga, mindful yoga, gravidyoga och mama baby. Yoga är meditation i rörelse och att få komma kontakt med kroppen, stanna och känna på det som är. "För mig har yogan och meditation blivit ett sätt att leva, tänka och vara. Att få möta livet och påminna mig om att just nu är det denna stund som gäller, och sen nästa..."