YOGA FRÅN GRUNDEN, 3 FÖRMIDDAGAR
MÅN 13/7, TIS 14/7 & ONS 15/7

NY KLASS! Yoga Foundations - Yoga från grunden med Johanna Lindberg

Kursen går just nu både på studion och sänds live online, välkommen att vara med på det vis som passar dig bäst.

Oavsett om yogan är en ny värld för dig eller om du praktiserat länge, så kan det vara skönt att landa in i yogans grunder. Under tre förmiddagar i rad utforskar vi ett och samma yogapass, där vi får möjlighet att ta se närmare på detaljerna i positionerna vi gör och hur de kan modifieras för att passa våra unika kroppar och dagsformer. Vi gör även en extra djupdykning andetaget, som är så grundläggande och skapar rytmen i vår yogan och en andningsövning som balanserar våra nervsystem.

Vi utgår från klassisk och lugnt inkännande yoga i denna tredagarskurs. Du får med dig ett yogapass som du kan fortsätta göra delar av eller i sin helhet på egen hand.  

Vad innehåller kursen?
Guidad avslappning, yogapositioner, meditativa andningsövningar och vila i till djupavslappningstekniken Yoga Nidra.

Andning
Det finns en enorm kraft i våra andetag. De finns med oss varje dag och hela tiden, och när vi låter dem ta extra plats finns så mycket energi, fokus och närvaro att hämta i dem.
Ordet Pranayama står för andningstekniker, och kan översättas med att expandera vår livskraft. Prana är vår livskraft, vår energi som vi kan tona in på och stärka med hjälp av våra andetag. Ayama står för expansion. I den här kursen fokuserar vi på fulla andetag och gör även en andningsövning för att skapa balans mellan våra nervsystem och mellan aktivitet och vila.

Yogapositioner
Vi gör grundläggande yogapositioner som väcker och mjukar upp våra kroppar, och som förbereder både våra kroppar och sinnen för att kunna uppleva stillhet och klarhet i meditation och avslappning. Du får lära dig en rad yogapositioner och får stöd i att hitta hur dessa positioner bäst kan gynna din unika kropp.

Medveten närvaro
Yogan och dess rörelser i takt med andetagen kan vara till stor nytta i en vardag där livet och tankarna många gånger snurrar snabbt. I yogan påminner vi oss själva om att vara här och nu, och att uppleva stunden just nu fullt ut.

Yoga Nidra
Yoga Nidra kan översättas till yogisk sömn och är en djupavslappningsteknik som bland annat kan hjälpa dig att återhämta från sömnbrist, eller ge extra kraft när den behövs. Dessa tekniker för avslappning kan du sedan använda på egen hand för att lättare komma till ro på kvällen och somna om när du vaknar på natten, eller för att ta en skön vilostund mitt på dagen. En inspelad guidad Yoga Nidra för återhämtning med Johanna hittar du här.

För vem?
Inga tidigare erfarenheter av yoga behövs, kom som du är.
Det här är en klass för dig som vill lära dig mer om yoga och utforska hur yogan kan få en naturlig plats i din vardag och ditt liv.

TID
Måndag 13 juli kl 9:00-11:00
Tisdag 14 juli kl 10:30-12:30
Onsdag 15 juli kl 9:00-11:00

ANMÄLAN 
Anmäl dig via mail

KURSPRIS
3 tillfällen, 615 kr

DROP IN-PRIS
185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller gå på ditt yogakort. Har du inget kort, kan du köpa här.


PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystemsom du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

RIKTLINJER CORONA
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal till 12 personer ( i vanliga fall har vi maxantal 22), för att ha gott om plats mellan yogamattorna. Vi sänder även klasserna online, så att du även kan välja att medverka på distans.
För att minska risken för virusspridning ber vi dig just nu att ta med egen yogamatta och filt till studion. Om du inte har egen yogamatta, ta gärna med filt som du kan lägga över en matta du lånar på plats. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila, eller medverka vid kursen online.
Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så kommer den att hållas online. Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

OM KURSLEDAREN
Johanna Lindberg
är yogalärare och undervisar främst lugna klasser med stora inslag av avslappning och meditation.
Johanna har undervisat yoga sedan 2010 och är diplomerad yogalärare i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga. Guidad meditation med San Kalpa - en kraftfull intention - är ett grundläggande inslag i hennes yogaklasser. Johanna fascineras av yogans enorma potential att vara med dig genom livets alla skiften, stora som små.
"Jag älskar att yogan är oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, får mig att se möjligheter och ger mig tillgång till all den kunskap jag redan har, djupt i mig själv."

Yogalärare Johanna Lindberg