YOGA FÖR UTMATTADE - VILANDE VISDOM
TISDAGAR 15:00-16:30, HÖSTEN 2020

YOGA FÖR UTMATTADE: VILANDE VISDOM
MEDIYOGA & YOGA NIDRA MED JOHANNA LINDBERG


Kursen går både på plats i studion med begränsat antal deltagare, och livesänds online, välj hur du helst medverkar.

DECEMBERVILA! Vila efter hösten och året som gått, och ge dig själv utrymme att landa inför helgerna som kommer med en miniyogakurs under tre veckor, med fullt fokus på lugn och skön återhämtning.

Längtar du efter stillhet, lugn och återhämtning? Välkommen på en yogakurs som är speciellt skapad för dig som är utmattad, känner av symtom av utmattning eller vill förebygga stress och utmattning.

I denna yogakurs har vi ett lugnt tempo och fullt fokus på vila och återhämtning. Det här är en stund helt för dig, att ta hand om och hämta hem dig själv.  Vi skalar bort vardagen för en stund, och går in en oas av läkning, tystnad och lugna andetag. Här behöver du inte göra någonting alls eller vara på ett speciellt sätt, du kan bara vara och vila.

Du blir guidad genom lugn och grundande satyanandayoga med inslag av MediYogans läkande meditationer och mantran. Vid vissa tillfällen delar vi känslor och tankar där vi är just nu, för kraften i att säga som det är och att mötas i det. Andra gånger yogar vi i tystnad.

Under kursen får du mjuk och inkännande guidning av en yogalärare med egen erfarenhet av utmattning och med många olika verktyg för återhämtning och energipåfyllning till både kropp och själ.

Den här yogakursen finns för att ge dig möjlighet att släppa alla måsten och all prestation och vila i allt som är just nu.

För vem?
En yogakurs speciellt för dig som är utmattad, känner av symtom av utmattning eller vill investera tid att bara vara med dig, som en förebyggande åtgärd för att inte bli utmattad. Inga tidigare erfarenheter av yoga behövs, och yogapasset kan även göras sittande på stol. Du gör precis vad du behöver – och om det är att vila liggande nedbäddad bland filtar och bolster en hel klass, så är det precis det du ska göra.
Det här är en kurs för dig som längtar efter stillhet, lugn, mjukhet, snällhet, självkärlek och vila.

Vad innehåller en klass?
Yoga, andningsövningar, meditation och Yoga Nidra, allt med fokus på lugn och återhämtning. Vi gör rörelser som är snälla och skonsamma mot kropp och sinne, läkande sekvenser och mantran och vi vilar till Yoga Nidra guidad djupavslappning.

Yoga Nidra
Yoga Nidra kan översättas till yogisk sömn och är en djupavslappningsteknik som bland annat kan hjälpa dig att återhämta från sömnbrist, eller ger extra kraft om du sover mycket men ändå inte känner dig utvilad. Dessa tekniker för avslappning kan du sedan använda på egen hand för att lättare komma till ro på kvällen och somna om när du vaknar på natten. Du får även tillgång till en inspelning av Yoga Nidra med kursledaren Johanna att lyssna på när du vill.

Infinite Yoga Malmö är en plats där alla känslor är välkomna, och där du kan lyssna in till och välja helt för dig. Vi använder yogans och andra verktyg för känslohantering.´

TID
Tisdagar 15:00-16:30, minikurs 3 tillfällen med start 1 dec 2020 med Johanna Lindberg, kontaka oss för intresseanmälan

PRIS
Kurspris 615 kr. Eller gå på ditt 10-kort eller Årskort på Infinite Yoga Malmö. 15 % rabatt till dig med FAR-recept.

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen via mail.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs. Det här är en kurs för dig som längtar efter stillhet, lugn, mjukhet, snällhet, självkärlek och vila. Kanske känner du dig utmattad eller utbränd, eller känner av symtom av detta. Kanske vill du investera tid att bara vara med dig, som en förebyggande åtgärd för att inte bli utmattad.

DROP IN
Du kan även komma på fristående klasser och anmäler dig då via bokningssystemet. Kostar 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett yogakort.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystemsom du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

RIKTLINJER CORONA
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal till 12 personer ( i vanliga fall har vi maxantal 22), för att ha gott om plats mellan yogamattorna. Vi sänder även klasserna online, så att du även kan välja att medverka på distans.
För att minska risken för virusspridning ber vi dig just nu att ta med egen yogamatta och filt till studion. Om du inte har egen yogamatta, ta gärna med filt som du kan lägga över en matta du lånar på plats. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila, eller medverka vid kursen online.
Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så kommer den att hållas online. Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>


OM KURSLEDAREN
Johanna Lindberg är yogalärare och undervisar främst lugna klasser med stora inslag av avslappning och meditation. Johanna arbetade tidigare som journalist och många år av intensivt arbete ledde till en utmattning 2011 och de förändringar hon valde att göra därefter ledde henne djupare in i yogan och till en livsstil med fokus på långsiktig hållbarhet.
Johanna har undervisat yoga sedan 2010 och är diplomerad yogalärare i Satyananda Yoga, MediYoga och Womb Yoga. Guidad meditation med San Kalpa - en kraftfull intention - är ett grundläggande inslag i hennes yogaklasser. Johanna fascineras av yogans enorma potential att vara med dig genom livets alla skiften, stora som små.
"Jag älskar att yogan är oändlig och alltid ger mig nya infallsvinklar, får mig att se möjligheter och ger mig tillgång till all den kunskap jag redan har, djupt i mig själv."