YIN YOGA MED YOGA NIDRA, 7 VECKOR
UTVALDA LÖRDAGAR 14:00-15:30

Kursbeskrivning
”Go (y)inside” med Yin yoga! Rikta blicken inåt och tillåt det som finns djupt inom dig att komma upp till ytan. Det här är en lugn och lyxig yogaoas för för dig som längtar efter avslappning, vila, egentid, lugn, vänlighet, omtanke och läkning till kroppen och hela din varelse!

Yin yoga är inte en ny yogaform utan snarare ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker vi bindväven och gör den mer följsam och smidig. Vi kommer även åt de lite hårdare delarna i kroppen som leder och ligament. Detta gör kroppen smidigare och möjliggör för ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är väldigt stressreducerande.

Yin yoga hjälper oss att hitta in i djupet av oss själva, både kroppsligt och emotionellt. Vi rör oss lite och långsamt och för det mesta är vi stilla i olika positioner som stretchar olika delar av kroppen. Genom stillheten och de 3-5 minuter vi stannar i varje position hittar vi förbi de ytliga musklerna och djupare in till bindväv, leder och ligament. Därinne finns ofta även inbäddade känslor som kan få utlopp när vi kommer i kontakt med denna delen av oss själva.

Vad innehåller en klass i Yin yoga?
Yin yogan anpassas utefter kroppens meridianer, energilinjer som går genom hela vårt system. Genom fokus på energikropp, den fysiska kroppen, yogisk filosofi, andning, medveten närvaro, meditation och visualiseringstekniker guidas du in i en inkännande, frigörande, lugnande och samtidigt kraftfull stund på mattan. Klassen avslutas med en härligt djupgående Yoga Nidra guidad avslappning.

Yoga Nidra
Yoga Nidra är en meditationsteknik som även kallas yogisk sömn. När vi praktiserar denna teknik låter vi kroppen somna samtidigt som vårt sinne bibehåller fullt fokus och medvetande. Yoga Nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar.

Vad är målet med kursen?
Denna kurs ger dig ökad kroppskännedom och möjlighet att verkligen lära dig lyssna på de signaler kroppen sänder ut. Vi har fokus på återhämtning och utforskar vad som dyker upp inom oss när vi ger oss en återhämtande stund på mattan, hittar lugnet och andas i stillhet och intensiv närvaro. Kursen ger dig ökad kroppsmedvetenhet, ökade inkännande förmågor och ökad kontakt med dina känslor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, kursen är lämpad för alla och anpassas efter individens dagsform och behov. Den här kursen är för dig som vill komma i kontakt med kropp och känslor på djupet. Den passar dig som behöver mer lugn i vardagen, som kan behöva lite mer yin för att få balans mellan yin och yang (yang-energin är den mer aktiva energin i oss). Kursen är utmärkt för dig som vill varva ner och lära dig att lyssna in till kroppens signaler. Denna yogaform passar även dig som känner energibrist eller trötthet och som känner behov av att hela dig själv.

TID
Utvalda lördagar 14:00-15:30, 9/2, 23/2, 2/3, 20/4, 11/5, 18/5 & 25/5 2019 med Emilia Kraft Nobel.

PRIS
Kurs 7 tillfällen, 1 365 kr.

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen via mail. 

DROP IN
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort.  

OM KURSLEDAREN
Emilia Kraft Nobel är yogalärare och Ayurvedisk hälsorådgivare på Infinite Yoga Malmö. Hon är även konstnär, lekutövare och arbetar med autism, specialiserad på barn. Emilia har en förmåga att locka fram det bästa ur oss alla med sin glada och harmoniska energi och hon har ett underbart lugn och en värme som skapar trygghet, förtroende och närvaro. Hennes dynamiska sagoberättarröst går rakt in i kroppen och skapar en skön och avslappnande känsla.
Emilia har utöver sin utbildning i Ayurveda många kurser och workshops bakom sig med bl a Adaptive yoga for mobility disability, yin yoga fördjupningskurs, original play - ursprunglig lek, source meditation, Power dialogues och Känslohantering för yogalärare med Ina Elverljung.