YIN & RESTORATIVE YOGA MED TAKTIL MASSAGE
LÖRDAGAR 9:30-11:00

Kursbeskrivning
Hur skulle det vara att inleda en vintrig lördagsmorgon med en mjuk och värmande stund helt för dig? En lugn, mjuk och inkännande yogaklass med fokus på andning och att vara i kontakt med dig själv.

Vad är Yinyoga?
Yinyoga är inte en ny yogaform utan snarare ett nytt tillvägagångssätt. Genom att stanna längre i de olika yogaställningarna stärker vi bindväven och gör den mer följsam och smidig. Vi rör oss lite och långsamt och för det mesta är vi stilla i olika positioner som stretchar olika delar av kroppen. Genom stillheten och de 3-5 minuter vi stannar i varje position hittar vi förbi de ytliga musklerna och djupare in till bindväv, leder och ligament. Detta gör kroppen smidigare och möjliggör för ett ökat energiflöde. Metoden ger en avslappnande effekt och är väldigt stressreducerande.

Restorative Yoga
Restorativ yoga är yoga för återhämtning. Här bullar vi upp med kuddar, bolster och filtar och gör det så bekvämt på yogamattan, att vi vill stanna i positionen i en evighet! När vi stannar länge i en position ger vi kropp, sinne och själ möjlighet till att återhämtning på djupet.

Taktil massage
Filippa är utbildad taktilmassör, och ger under yogan inslag av massage och helande beröring, till den som önskar. Taktil massage är en mjuk massageform som har fokus på att sätta igång flöde, cirkulation och lösa upp spänningar och blockeringar i kroppen. Den skiljer sig från den svenska klassiska massagen, här sker inget knådande eller stretching av musklerna, utan du ges lätta mjuka strykningar. Hormonet Oxytocin (ett lugn och ro-hormon) frisätts i kroppen med hjälp av beröring och detta hjälper kroppen och musklerna att slappna av och ta emot lättare.

Förkunskaper
Inga tidigare förkunskaper behövs. Kom som du är!

TID
Lördagar 9:30-11:00, 10 tillfällen, kursstart 12 jan med Filippa Widell Basovic

KURSPRIS
1 950 kronor.

ANMÄLAN
Anmäl dig till kursen genom att maila.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du din gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under pågående termin. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Filippa Widell Basovic är utbildad massageterapeut, stresspedagog med kognitiv inriktning och instruktör i Mindfulness, Mediyoga, Yinyoga och går under 2018 Infinite Holistic Mama gravidyogalärarutbildning. Det var när Filippa för ett antal år sedan hamnade i en kris och tappade sig själv som hon hittade Mindfulness och meditation, ett förhållningssätt som hon nu använder och tränar sig på varje dag. Filippa gillar även musik, teater och sång och bor i Malmö tillsammans med man och dotter.

"Mindfulness för mig är att få vara i kroppen och inte behöva vara styrd av dåtida minnen eller framtiden. Att få möta livet och påminna mig om att just nu är det denna stund som gäller, och sen nästa..."