DITT INRE LJUS 

GRUNDLÄGGANDE YOGALÄRARUTBILDNING

200-timmars utbildning i fyra steg på Infinite Yoga Malmö samt med hemmapraktik och coaching med huvudlärare mellan stegen online. 

GRUNDLÄGGANDE YOGALÄRARUTBILDNING

Ditt inre ljus


En yogalärarutbildning för dig som vill känna och följa ditt inre ljus, och låta det guida både dig och andra i yogan.

Genom den här utbildningen blir du först din egen yogalärare, och lägger en trygg grund för ditt personliga och unika yogautövande. Därefter får du kunskap och support för att i din egen takt ta steget att undervisa andra. 

Du får en stabil grund i ett förhållningssätt och en yogaform som är inkännande och som bygger på att du på djupet tar hand om och är snäll mot dig. Och när du gör det, kan du så mycket enklare också vara ett bidrag även till andra omkring dig och världen vi bor i.


Utbildningen pågår under ett ett år, så att du har gott om utrymme att integrera ditt sätt att yoga i din vardag och ditt liv. Utbildningen ger dig en både personlig och professionellt djupgående resa med stor möjlighet till utveckling på många plan i livet. 


Under det första halvåret fokuserar vi på ditt personliga yogautövande. Du lär dig grunderna i yoga, yoga nidra guidad djupavslappning och meditation, samt utforskar yogans filosofi och grundtankar. Vi ser också på hur yogan och andra verktyg för känslomedvetenhet kan vara till stor nytta i både ditt liv och din yogapraktik. Du lägger grunden för att yogan blir en naturlig del av din vardag och livsstil, och du skapar möjlighet att se både dig själv och livet ur nya synvinklar.

Under det andra halvåret fortsätter din personliga yogaresa när vi lägger fokus på att skapa trygga rum för att undervisa yoga, med stöd och support av lärare och blivande yogalärarkollegor i gruppen. Här får du möjlighet att övningsundervisa och att gå som lärling hos erfarna yogalärare. Du får under hela utbildningen stöd i att hitta din unika röst och väg som yogi och yogalärare.


Efter utbildningen är du diplomerad yogalärare, och har en stabil grund att stå på i din yogaundervisning. Du känner dig trygg att planera och hålla yogaklasser. Du har en trygg grund i de sju grundläggande yogapass som ingår i utbildningen, och är även trygg att guida yoga inkännande och intuitivt.  Du får under utbildningen möjlighet att ta fram en egen plan för din yogaverksamhet. Och du har ett värdefullt nätverk av yogalärarkollegor som support omkring dig. Framför allt är du redo att låta dina unika egenskaper som människa och yogalärare och ditt inre ljus stråla och leda dig framåt, så att du kan vara den förändring  i världen du längtar efter.  

Det här en utbildning där själva grunden handlar om tillit och tillåtande, till din unika process i att integrera yogan i ditt liv och till dina unika förmågor. Här kan du vara den du är, och genom känslomedvetenhet och djupgående delning skapar vi tillsammans utrymme för djupgående transformation och utveckling i den riktning du på djupet önskar.


UPPLÄGG

Utbildningen består av 200 timmar lärarledd utbildning och självstudier. Mellan utbildningsstegen möts vi för meditation och delningscirkel på Zoom en gång i månaden, samt i en Facebookgrupp för stöd och support av varandra. 

Utöver de 200 timmarna av undervisning, klassobservationer och övningsundervisning som ingår i utbildningen, så gör du den betydligt större tidsinvesteringen i att på egen hand skapa dina unika ritualer och rutiner med yoga, meditation och djupavslappning i din vardag.


Huvudlärare är Johanna Lindberg från Infinite Yoga Malmö.


YOGAFORM

Vi utgår från klassisk yoga med stor följsamhet för kroppens och naturens cykler, som påverkar vår energinivå på många plan. Genom utbildningen får du en grund i yogan där du kan låta din yogapraktik och sättet du undervisar på vara ett stöd för kropp, själ och sinne, oavsett vilken fas i livet vi befinner oss i.


Du får genom utbildningen med dig sju grundläggande yogapass att praktisera och börja lära ut. Och du får den värdefulla kunskapen i att när du integrerat yogan i din kropp och sinne kunna undervisa intuitivt utifrån behov och känsla i den grupp du möter. 


EN UTBILDNING FÖR DIG SOM

• Vill göra en djupgående och utvecklande personlig resa

• Vill inspirera andra att göra detsamma

• Vill ha en djupgående yogautbildning med en stabil grund i klassisk yoga meditation och Yoga Nidra

• Vill ha värdefull kunskap om känslomedvetenhet och yoga som supportar inre och yttre livscykler. 

• Vill skapa ett tryggt rum för dig att yoga i och att förmedla till dina yogaelever

• Vill skapa och leva det liv du verkligen längtar efter

• Vill hålla tillåtande space för dig själv och andra

• Ser att världen blir en snällare och skönare plats för alla, när du blir snällare mot dig självINNEHÅLL

• Klassisk yoga med rötter i Satyanandayoga

• Womb Yoga - hur yogan kan stötta inre och yttre livscykler

• Yoga Nidra - guidad djupavslappning

• Pranayama - andningsövningar

• Meditation

• Känslomedvetenhet

Yogalärare Johanna Lindberg

DATUM

Steg 1, 3-7 juli 2021

Steg 2, 4-6 feb 2022

Steg 3, 2-6 juli 2022

Mellan utbildningsstegen håller vi kontakt i en Facebookgrupp och ses för 90 min sharing circle med meditation online en gång i månaden.


PRIS

41 500 kr inkl 25% moms.

Avbetalning möjlig, kontakta oss för mer info.

.

ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till johanna@infiniteyoga.se. Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 3 000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.

AVBOKNING
Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK
Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.
Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.
Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

ÄNDRINGAR KAN FÖREKOMMA

Om ett eller flera steg av utbildningen inte kan hållas på plats i studion på grund av pandemirestriktioner eller annat, så flyttas kursen online till Zoom. 


OM LÄRAREN
Johanna Lindberg äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Yoga nddraMedveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering.

Johanna  har bakgrund som projektledare, marknadsförare  samt yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap även inom dessa områden.