FÖLJ DITT LIVSFLÖDE

VINYASA FLOW YOGALÄRARUTBILDNING

200-timmars utbildning i fem steg på Infinite Yoga Malmö samt med hemmastudier och coaching mellan stegen online. 

TRAINING WILL BE IN ENG/SWE OR ENG/ENG DEPENDING ON NEEDS.

VINYASA FLOW YOGALÄRARUTBILDNING

Följ Ditt Livsflöde


Varmt välkommen att ta dig an en kraftfull och transformerande resa till ditt eget innersta uttryck! 

Vinyasa Flow är en yogaform som känns igen av stärkande asanas i kreativt flödande sekvenser. Ibland mjukt eller lekfullt, ibland via kraftfulla asanas så som armbalanser och inversioner, som utmanar oss både fysiskt och mentalt. Men Vinyasa Flow är så mycket mer än enbart den fysiska aspekten. Den kan som all annan yoga vara en väg till läkning och självutveckling, en väg att hitta dig själv och din inre röst och fulla potential. Den har tendens att lära oss att ta nya steg, att kliva utanför vår comfort zone, att utmana de invanda mönster som vi stickat in oss i, och ge oss den kraft och det mod som vi behöver för att återskapa oss själva och finna vårt innersta och klaraste uttryck. Och inte minst, att våga följa flödet av vår egen unika livsväg.

 

För tänk om en asana, en solhälsning, en vinyasa-sekvens, en yogapraktik som avslutas i dead man’s pose, också kan ses som oändliga möjligheter att avsluta en process i stunden och att ge dig tillåtelse att expandera och växa som människa? Vad skulle du då lämna kvar på mattan – och vad skulle du bjuda in i nästa stund? Tänk om transformationen är redo för dig, när du väljer att tacka ja till den?

 

I Vinyasa Flow lär vi oss att flöda mellan att utforska energins nya riktning och att återkoppla med vårt inre och kroppens behov. Denna process regleras av det kraftfulla andetag som vi utövar i vinyasa – ujjuayi pranayama – den yogiska andningen. Och som i alla annan yoga, är andetaget nyckeln i vår praktik, och kan ses som “bryggan mellan himmel och jord”.  Bryggan som har potential att integrera all den kunskap och den insikt som himmel och jord kan skänka oss.


Den här utbildningen i Vinyasa Flow fokuserar på dig som går utbildningen, så att du kan känna dig trygg i den du vill vara som lärare och i det som du vill förmedla i din undervisning. Kanske har du hittat ditt budskap, men inte kanalen att förmedla det? Kanske är ditt budskap inte kristallklart ännu, men du vet att det är via vinyasayogan som du vill förmedla det? När vi tillåter oss att absorbera kunskap med syftet att det är en gåva till oss själva, snarare än något som vi ska ge bort, har vi möjlighet att integrera så mycket mer av densamma kunskap. Du får, förutom en gedigen grundutbildning i Vinyasa Flow, ta del av självutvecklande övningar för att utkristallisera din röst som lärare, och verktyg att möta dina elever på ett fysiskt, mentalt och känslomässigt plan.


Eftersom att yoga transporterar energier inom och utanför oss, så är det också vanligt att vi reagerar känslomässigt i vår praktik. Det känslomässiga uttrycket är en del av all yoga, oavsett vilken typ av yoga som praktiseras. För att du som lärare ska känna dig trygg och bekväm när det händer, är känslomedvetenhet en viktig del och något unikt för den här utbildningen i Vinyasa Flow. Under utbildningens gång får du lära dig att hålla ett space där dina elever kan känna sig trygga i sitt eget uttryck och i den transformerande process som praktiken öppnar upp för.


UPPLÄGG

Utbildningen pågår från april 2022 till oktober 2022, med utrymme för längre integrering och egenpraktik under dessa månader. Under dina hemmastudier har du också möjlighet att delta i Q&A's samt coaching online, där du har möjlighet att ställa frågor och få personlig guidning under din resa.

Samtliga moduler består av utbildningsdagar med heltidsstudier, lördagar 09:00-17:00, söndagar 8:00-16:00. 

Praktiserande med huvudlärare tillkommer under utbildningens gång - du kan välja att delta i studion eller online.

Som slutprov lämnas skriftliga uppgifter in, och du demonstrerar delar av dina nya kunskaper i Vinyasa Flow genom att hålla en eller flera klasser för utbildningsgruppen eller som schemalagd klass på Infinite Yoga Malmö.

Efter utbildningen är du diplomerad yogalärare, och har en stabil grund att stå på i din yogaundervisning. Du känner dig trygg att planera, sekvensera och undervisa i Vinyasa Flow, samt Hatha Yoga. Du är även trygg att guida yoga inkännande och intuitivt. Du får under utbildningen möjlighet att ta fram en egen plan för din yogaverksamhet, och du har ett värdefullt nätverk av yogalärarkollegor som support omkring dig. Framför allt är du redo att låta dina unika egenskaper som människa och yogalärare att guida dig i din egen fortsatta yogapraktik och det du vill förmedla till dina elever.


Huvudlärare är Anneli Wisén.


EN UTBILDNING FÖR DIG SOM

• Vill göra en djupgående och utvecklande personlig resa

• Vill inspirera andra att göra detsamma

• Vill ha en djupgående yogautbildning med en stabil grund i vinyasa , samt förstå grunderna i och sambandet med hatha yoga och ashtanga yoga 

• Vill ha värdefull kunskap om känslomedvetenhet i förhållande till yogaundervisning 

• Vill skapa ett tryggt rum för dig att yoga i och att förmedla till dina yogaelever

• Vill kultivera din inre kraft och följa den väg som alltid var menad för dig

• Vill hålla ett space för dig själv och andra för personlig utveckling och expansion

• Ser vinyasayogan som ett redskap att förmedla ditt personliga budskap till världenINNEHÅLL

Modul 1: Öppningsceremoni och Yogans grunder – Historia och filosofi

Modul 2: Fördjupning i teori, anatomi och energilära

Modul 3: Hemmapraktik, sekvensering och onlineföreläsning

Modul 4: Din roll som lärare och yogabranschens förutsättningar

Modul 5: Fördjupning i Vinyasa Flow som en helande konstform inkl känslohantering. Slutprov och avslutningscermoni.


NOTERA ATT ALLA MODULER INKLUDERAR: 

- daglig vinyasapraktik

- daglig asana workshop

- anatomilära

 - teori och praktik

- pranayama, meditation, mantra, breathwork 

- shadow work/ övningar för självutveckling


DATUM

Steg 1, 23-24 april 2022

Steg 2, 4-5 juni 2022

Steg 3, 2 utbildningsdagar online

Steg 4, 10-11 september 2022

Steg 5, 22-23 oktober 2022

Utbildningsmodul 3 består av två utbildningsdagar som sker online för att bl. a. stötta upp under din hemmapraktik. 


PRIS

38 500 kr inkl 25% moms.

Avbetalning möjlig, kontakta oss för mer info.


ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till anneli@infiniteyoga.se. Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 3 000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.

AVBOKNING
Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2 000 SEK
Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.
Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.
Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

ÄNDRINGAR KAN FÖREKOMMA

Om ett eller flera steg av utbildningen inte kan hållas på plats i studion på grund av pandemirestriktioner eller annat, så flyttas kursen online till Zoom. 


OM LÄRAREN
Anneli Wisén har grundat Infinite Academy och utbildar lärare i Vinyasa Flow, Restorative Yoga, Yoga Nidra, Meditation och Usui Reiki healing. Hon inspireras av yogans läkande kraft och den oändliga möjlighet till självutforskning som  ges i spektrat mellan den kraftfulla dynamiska yogan och den återhämtande. Anneli varvar sin undervisning med kreativitet, lekfullhet, intuitiv och säker personlig guiding med djup förståelse för varje elevs unika behov för en säker och självutvecklande yogapraktik. Anneli har bott och undervisat i Sverige, Spanien, Malta och Bali.

Anneli  har bakgrund som yogastudiochef, marknadsförare, projektledare,  samt språkvetare, och delar under utbildningen med sig av sin kunskap även inom dessa områden. Utbildningen ges delvis eller helt på engelska för att du ska ha behörighet att undervisa både i Sverige och internationellt. 


FÖR ATT MOTTA DITT DIPLOM BEHÖVS
  • Att du närvarar under utbildningens samtliga kurstimmar (om inte annat överenskommits).
  • Att du deltar i/observerar 50 yogaklasser från utbildningsstart till utbildnings sista dag, vilka redovisas med signatur som del av slutprov. 
  • Att du uppvisar engagemang under självstudier och hemmapraktik.
  • Inlämning av skrivuppgifter.
  • Demonstration av praktiskt slutprov.

Are you looking for a yoga teacher training that will take you through as much inner work as outer? Do you value and want to feel safe and strong in your knowledge as a teacher before dedicating your yogic path to others? 

Warmly welcome to a 200 hr Vinyasa Flow Teacher Training like no other - performed as a healing art. It will give you the foundational training to become a certified teacher in Vinyasa Flow through Yoga Alliance, and simultaneously guide you through your own journey of self-discovery. In this training you are being mentored to move closer to your true and unique nature as an infinite being, teacher and student.   

How will you know when you’re ready to teach?  

Combined with the physical practice we will do the necessary transformational inner work and shadow work, for you to feel safe and strong enough to offer your unique voice and take on yoga to others. It will be physical and can be both esoteric and emotional. It’s through the uncomfortable work that we are able to rediscover our inner light and power, meant to guide ourselves and others, as we learn how to teach the dynamic, powerful and healing practice of Vinyasa.   

Are you willing to move focus from yourself as you step into the role as a teacher?  

As we immerse in the strong practice of Vinyasa yoga we enable a constant process of healing, and the more we practice the deeper we move into unveiling our inner true nature. In this training we will enhance this process, by integrating exercises for self-development through the 8-limbs of yoga, and more. In addition we will also receive a deep understanding for other healing arts and how they relate to yoga. Including Reiki healing, Breathwork, regression healing, vibrational work eg. mantra singing and sound healing. All as a preparation for you to approach the role as teacher and mentor for students and yogis worldwide.

 

What if your wounds are the beauty and strength that will inspire and guide others into their own healing journey? 

Let’s discover your unique voice and reason for sharing this beautiful practice together. In a space where your life experiences will be seen as gifts and strengths to support you on the mat and as a teacher.