INFINITE HOLISTIC MAMA
GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING ONLINE
START 11 OKTOBER 2020

En djupgående utbildning i fyra delar, 120 timmar, där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du tar del av utbildningen via vår kursplattform där du får tillgång till föreläsningar med yogalärare och barnmorskor, yogaklasser, meditationer samt ett forum för delning och kunskapsutbyte med andra yogalärare. Du får även personlig handledning för att hitta din roll och röst som gravidyogalärare.
Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.

Mejla din intressanmälan till ulrika@infiniteyoga.se

Steg 1, Grundutbildning Gravidyoga
11 okt - 21 nov 2020

Steg 2, Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten
22 novemeber - 20 december 2020

Steg 3, Förlossningsförberedande Gravidyoga
14 februari - 13 mars 2021

Steg 4, Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga
 1-29 maj 2021

Utbildningen går även på plats i Malmö 2020/2021. Läs mer här >>

Foto: Isabell N Wedin

Infinite Holistic Mama Online –
en gravidyogalärarutbildning som går på djupet

med Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg

Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning är utbildningen för dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen.
Att gå utbildningen via vår kursplattform online är en flexibel lösning för dig som vill ta del av kursmaterialet i egen takt. Du får tillgång till vår kursplattform och genomför tillsammans med en grupp andra blivande gravidyogalärarutbildningen i fyra steg under sju månader.

Utbildningen ger dig möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan. Du får ta del av visdom från flera olika yogatraditioner och får personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.

Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning är en djupgående utbildning där du redan efter första steget är redo att börja undervisa gravidyoga och skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor både i studio och online.
På kursplattformen online har du tillgång till föreläsningar, 10 yogaklasser för gravida och nyblivna mammor, 5 meditationer, 5 guidade avslappningar, gästföreläsningar med barnmorskor och andra specialister. Du får personlig handledning, gruppföreläsningar via Zoom där du möter andra kursdeltagare samt tillgång till en sluten Facebook-grupp där vi under utbildningen även gör livesända Q&A.

Utbildningen lägger stort fokus på att skapa trygga rum för gravida, där alla tankar och känslor är välkomna. Du lär dig grundläggande redskap för känslohantering och utbildningen blir för många som går den även en process i att bearbeta egna upplevelser som relaterar till graviditet och förlossning.

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Utbildningen går över sju månader, i fyra steg, och ger dig utrymme att hitta din unika röst och växa in i rollen som gravidyogalärare, och du har möjlighet att komma igång med din undervisning under handledning av erfarna gravidyogalärare.

Kursupplägg
Redan efter första tillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i dina vanliga klasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det ofödda barnet.

I Steg 2-4 får du sedan möjlighet att fördjupa dig, utvecklar dina klasser och lära dig mer om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen. Du får också kunskap i hur du skapar kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen, och hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan att ta hand om och stärka sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

Dessutom får du ta del av strategier för att skapa en hållbar business kring din gravidyoga, t ex hur du kan marknadsföra din verksamhet och nå ut till din målgrupp samt hur du kan bidra verksamhet online genom att använda bland annat redskap som Zoom och slutna Facebook-grupper. Hållbarheten handlar också om hur du som lärare kan ta hand om dig själv och må bra.

Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Du som går hela utbildningen får en djupgående 13-dagarsutbildning till gravidyogalärare som omfattar 90 timmar lärarledd undervisning, samt 30 timmar observation av gravidyogaklasser, egen undervisning och självstudier.

Även du som vill fokusera på att arbeta med enskilda klienter och främst stödja inför och efter förlossning har stor glädje av den kunskap du får ta del av under utbildningen. Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig!

STIPENDIUM
Vi har en stark önskan om att gravidyogan också ska nå ut till gravida kvinnor som i vanliga fall inte har lätt att hitta till en yogastudio. Om du inte har ekonomisk möjlighet att betala för hela utbildningen, men har en tydlig plan för hur du vill nå ut till nya grupper med yogan, är du välkommen ansöka om att betala 50 % av kursavgiften. Beroende på hur många som går utbildningen totalt kommer vi att ha 1-2 stipendie-platser tillgängliga. Tillsammans med din ansökan skriver du ett brev där du berättar varför du önskar platsen och hur dina gravidyogaplaner ser ut.

KURSSTART ONLINE HÖSTEN 2020
Steg 1, 11 okt - 21 nov 2020

Grundutbildning Gravidyoga
• Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
• Säkra anpassningar för gravida
• Den gravida kroppen - en MVC-barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
• Så bygger du upp en gravidyogaklass
• Så skapar du ett tryggt rum för gravida

Steg 2, 22 nov- 20 dec 2020
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten
• Känslohantering och Self Love under graviditeten
• Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
• Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
• Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Love för dig som gravidyogalärare
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 3, 14 feb-13 mars 2021
Förlossningsförberedande Gravidyoga
• Redo att föda-verktygen
• Förlossningsförberedande kurs för par
• Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula
• En förlossningsbarnmorska berättar
• Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 4, 2-29 maj 2020
Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

• Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
• Kroppen & läkningen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Utveckla dina gravidyogaklasser

TID
Gruppmöten online på Zoom, fredagar kl 9-12:
Steg 1, 16 okt & 13 nov
Steg 2, 27 nov & 18 dec
Steg 3, 19 feb & 12 mars
Steg 4, 7 maj & 28 maj
Om du inte kan medverka på gruppmöten på fredagar, så ser vi på en lösning där du på annat vis kan tillgodogöra dig hela utbildningen. Kontakta oss för mer info.

PRIS
15 500 kr inkl 25% moms

Avbetalning möjlig, kontakta oss för mer info

I mån av plats kan du som redan är gravidyogalägare och vill fördjupa dig även gå Steg 2-4 separat och betalar då 4 500 kr inkl 25 % moms per utbildningssteg

I mån av plats kan du börja med att enbart gå Steg 1 och betalar då 5 500 kr inkl 25 % moms

ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till johanna@infiniteyoga.se. Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 2 000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.

AVBOKNING

  • Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK

  • Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.

  • Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.

Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

Om situationen i september 2020 är sådan att kursen inte kan hållas med fysiska möten kommer du att erbjudas att gå den online med livesänd undervisning och dialog via Zoom samt tillgång till lärarna via en sluten Facebook-grupp och enskilda Zoom-möten, alternativt kan du välja att flytta fram kursstart ett år.

ANMÄLAN & FRÅGOR
Kontakta Johanna via mail.

OM LÄRARNA
Ulrika Liard Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika undervisar även i gravidyoga på YogaJonas lärarutbildningar och håller föräldrautbildningar på MVC. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och tar doulauppdrag och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner.
Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.

Johanna Lindberg
Johanna är yogalärare med grund i Satyananda Yoga och vidareutbildad inom Womb Yoga Pregnancy Yoga och Well Woman Yoga Therapy av Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.
Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

Både Johanna och Ulrika har bakgrund som kommunikatörer och marknadsförare samt yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap även inom dessa områden.