I DIN FULLA KRAFT
GRAVIDYOGALÄRARUTBILDNING MALMÖ + ONLINE

2021 pausar vi utbildningen på plats i Malmö och utbildningen går helt online.

Du som är intresserad av att gå utbildningen på plats i Malmö 2022 är välkommen att skicka din intresseanmälan till Ulrika på info@holibeyoga.se

Läs mer om utbildningen online här >>

En djupgående utbildning i fyra delar, 120 timmar, där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du tar del av kunskap från erfarna gravidyogalärare, barnmorskor, doulor och får även personlig handledning för att hitta din roll och röst som gravidyogalärare. Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.

Steg 1, Grundutbildning Gravidyoga

Steg 2, Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten

Steg 3, Förlossningsförberedande Gravidyoga

Steg 4, Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

DU KAN ÄVEN VÄLJA ATT GÅ UTBILDNINGEN HELT ONLINE ONLINE, LÄS MER HÄR >>

Foto: Isabell N Wedin

I din fulla kraft –
en gravidyogalärarutbildning som går på djupet

med Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg

Gravidyogalärarutbildningen I din fulla kraft vänder sig till dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen. Vår önskan är att fler kvinnor ska få vara gravida, föda och uppleva första tiden med det nyfödda barnet i kontakt med sin fulla kraft.

När du går utbildningen i Malmö får du både tillgång till vår kursplattform med ett omfattande förinspelat material och undervisning på plats i Malmö med en grupp andra blivande gravidyogalärare. Ni följs åt under de fyra stegen under sex månader och har också möjlighet att mötas på Zoom och i en sluten grupp på Facebook mellan utbildningstillfällena.

Utbildningen ger dig möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan. Du får ta del av visdom från flera olika yogatraditioner och får personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.

För många deltagare blir utbildningen också en personlig resa där du får möjlighet att bearbeta dina eventuella egna graviditer och förlossningar, likväl som tankar kring att bli förälder eller att välja att inte skaffa egna barn.

Du bjuds in till delningar med de övriga deltagarna, både från utbildningen i Malmö och online, via Zoom och en möjlighet till fördjupad kontakt med det som är ditt autentiska jag, hur du vill vara i världen och hur du önskar vara som yogalärare.

I din fulla kraft är en djupgående gravidyogalärarutbildning där du redan efter första steget är redo att börja undervisa gravidyoga och skapa trygga rum för gravida och nyblivna mammor både i studio och online.

På kursplattformen online har du tillgång till ett stort antal kortare och längre föreläsningar, 10 yogaklasser för gravida och nyblivna mammor, 5 meditationer, 5 guidade avslappningar samt gästföreläsningar med barnmorskor och andra specialister. Du får personlig handledning, möjlighet att möta de andra kursdeltagarna via Zoom samt tillgång till en sluten Facebook-grupp där vi under utbildningen även gör livesända Q&A utifrån behov och önskemål.

Utbildningen lägger stort fokus på att skapa trygga rum för gravida, där alla tankar och känslor är välkomna. Du lär dig grundläggande redskap för känslohantering och utbildningen blir för många som går den även en process i att bearbeta egna upplevelser som relaterar till graviditet och förlossning.

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Utbildningen går över sex månader, i fyra steg, och ger dig utrymme att hitta din unika röst och växa in i rollen som gravidyogalärare. Du får stöd och uppmuntras att komma igång med din egen undervisning under handledning av erfarna gravidyogalärare.

Kursupplägg
Redan efter första tillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i dina vanliga klasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det ofödda barnet.

I Steg 2-4 får du sedan möjlighet att fördjupa dig, utvecklar dina klasser och lära dig mer om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen. Du får också kunskap i hur du skapar kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen, och hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan att ta hand om och stärka sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

Dessutom får du ta del av strategier för att skapa en hållbar business kring din gravidyoga, t ex hur du kan marknadsföra din verksamhet och nå ut till din målgrupp samt hur du kan bedriva verksamhet online genom att använda bland annat redskap som Zoom och slutna Facebook-grupper. Hållbarheten handlar också om hur du som lärare kan ta hand om dig själv och må bra.

Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Du som går hela utbildningen får en djupgående utbildning till gravidyogalärare som omfattar 90 timmar lärarledd undervisning, samt 30 timmar observation av gravidyogaklasser, egen undervisning och självstudier.

Även du som vill fokusera på att arbeta med enskilda klienter och främst stödja inför och efter förlossning har stor glädje av den kunskap du får ta del av under utbildningen. Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig så bedömer vi tillsammans om utbildningen passar för dig!

KURSSTART MALMÖ + ONLINE
Steg 1
Grundutbildning Gravidyoga

• Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
• Säkra anpassningar för gravida
• Den gravida kroppen - en MVC-barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
• Så bygger du upp en gravidyogaklass
• Så skapar du ett tryggt rum för gravida

Steg 2
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten

• Känslohantering och Self Love under graviditeten
• Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
• Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
• Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Love för dig som gravidyogalärare
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 3
Förlossningsförberedande Gravidyoga

• Redo att föda-verktygen
• Förlossningsförberedande kurs för par
• Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula
• En förlossningsbarnmorska berättar
• Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 4
Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

• Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
• Kroppen & läkningen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Utveckla dina gravidyogaklasser

OBLIGATORISK LÄRARLEDD UNDERVISNING
Online i Malmö, 4 fredagar kl 8:30-17:00

För att bli godkänd på utbildningen behöver du medverka i den obligatoriska undervisningen. Missar du ett steg i Malmö kan du välja att ta igen det på online-utbildningens lärarledda tillfällen som sker på Zoom fredagen en vecka senare.

PRIS
17 500 kr inkl 25% moms

Avbetalning möjlig, kontakta oss för mer info

I mån av plats kan du som redan är gravidyogalägare och vill fördjupa dig även gå Steg 2-4 separat och betalar då 4 500 kr inkl 25 % moms per utbildningssteg

I mån av plats kan du börja med att enbart gå Steg 1 och betalar då 7 500 kr inkl 25 % moms

ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till info@holibeyoga.se . Du reserverar din plats genom att betala anmälningsavgift 2 000 kr (som sedan dras av på din kursavgift), betalningsinformation får du när vi mottagit din ansökan.

AVBOKNING
Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK
Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.
Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.
Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

Om situationen i september 2021 är sådan att kursen inte kan hållas med fysiska möten kommer du att erbjudas att gå den helt online med livesänd undervisning och dialog via Zoom, alternativt kan du välja att flytta fram kursstart ett år.

ANMÄLAN & FRÅGOR
Kontakta Ulrika via mail info@holibeyoga.se

OM LÄRARNA
Ulrika Liard Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika har under flera år anlitats av MVC för att hålla föräldrautbildningar. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och tar doulauppdrag och håller även individuella förlossningsförberedande sessioner. Hon är också holistisk livscoach.
Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.

Johanna Lindberg
Johanna är yogalärare med grund i Satyananda Yoga och vidareutbildad inom Womb Yoga Pregnancy Yoga och Well Woman Yoga Therapy av Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.
Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

Både Johanna och Ulrika har bakgrund som kommunikatörer och marknadsförare samt yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap även inom dessa områden.