INFINITE HOLISTIC MAMA YOGALÄRARUTBILDNING

En djupgående utbildning i fyra delar, 120 timmar, där du redan efter första tillfället är redo att börja hålla klasser för gravida. Du tar del av kunskap från erfarna gravidyogalärare, barnmorskor, doulor och får även personlig handledning för att hitta din roll och röst som gravidyogalärare. Du som redan är gravidyogalärare kan, i mån av plats, gå enstaka kurssteg som fördjupningsutbildning.

Steg 1, Grundutbildning Gravidyoga
 24-27 sep 2020

Steg 2, Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten
6-8 november 2020

Steg 3, Förlossningsförberedande Gravidyoga
29-31 januari 2021

Steg 4, Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga
 23-25 april 2021

DU KAN ÄVEN VÄLJA ATT GÅ UTBILDNINGEN ONLINE, LÄS MER HÄR >>

Foto: Isabell N Wedin

Infinite Holistic Mama –
en gravidyogalärarutbildning som går på djupet

med Ulrika Liard Wedin & Johanna Lindberg

Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning är utbildningen för dig som har ett genuint intresse för gravida kvinnor och deras välmående, och vill lära dig hur du på ett säkert sätt använder yogans kraftfulla redskap för att hjälpa kvinnor att må så bra som möjligt under graviditeten och under och efter förlossningen. Utbildningen ger dig möjlighet att hitta din unika röst och ditt sätt att förmedla gravidyogan. Du får ta del av visdom från flera olika yogatraditioner och får personlig guidning för att känna dig trygg i din lärarroll.


Redan efter första tillfället är du redo att hålla klasser i gravidyoga. Du har lärt dig hur du anpassar ställningar, både i dina vanliga klasser och i särskilda kurser för gravida, och hur du skapar rogivande och stärkande klasser. Du har också fått inblick i olika yogatraditioners tankar kring hur du på bästa sätt kan skapa en trygg, tillåtande och utvecklande plats för kvinnan och det ofödda barnet.

I Steg 2-4 får du sedan möjlighet att fördjupa dig, utvecklar dina klasser och lära dig mer om den gravida kvinnans kropp, välmående och behov. Särskilt fokus läggs vid känslohantering under graviditet, förlossning och första tiden med bebisen. Du får också kunskap i hur du skapar kurser för den gravida och hennes partner eller annan stödperson som ska vara med under förlossningen, och hur du på ett säkert sätt kan hjälpa kvinnan att ta hand om och stärka sin kropp efter förlossningen med hjälp av mamma-bebisyoga.

Dessutom får du ta del av strategier för att skapa en hållbar business kring din gravidyoga, t ex hur du kan marknadsföra din verksamhet och nå ut till din målgrupp samt hur du kan bedriva verksamhet online genom att använda bland annat redskap som Zoom och slutna Facebook-grupper. Hållbarheten handlar också om hur du som lärare kan ta hand om dig själv och må bra.

Under utbildningen guidas du tryggt av erfarna gravidyogalärare och får även ta del av kunskap från personal som arbetar inom mödravården, förlossningen och som doulor. Mellan utbildningstillfällena erbjuds du personlig coachning som hjälper dig att känna dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

Du som går hela utbildningen får en djupgående 13-dagarsutbildning till gravidyogalärare som omfattar 90 timmar lärarledd undervisning, samt 30 timmar observation av gravidyogaklasser, egen undervisning och självstudier.

Även du som vill fokusera på att arbeta med enskilda klienter och främst stödja inför och efter förlossning har stor glädje av den kunskap du får ta del av under utbildningen. Du som redan idag undervisar gravidyoga och vill komplettera eller fördjupa din utbildning är, i mån av plats, varmt välkommen att gå enstaka moduler.

Utbildningen vänder sig främst till yogalärare, förlossningspersonal och doulor. Även du som är en erfaren yogi och specialintresse för gravidyoga har möjlighet att söka utbildningen. Har du en annan bakgrund och känner dig lockad till utbildningen? Hör av dig!

Det har ingen betydelse om du själv har varit gravid och fött barn. Du får alla redskap som gör att du känner dig trygg i din roll som gravidyogalärare.

OM LÄRARNA
Ulrika Liard Wedin

Ulrika är Yoga Alliance-certifierad yoga- och meditationslärare och grundare av yogastudion HoliBeYoga i Höör samt yogalärare och medskapare på Infinite Yoga Malmö. Hon är vidareutbildad och håller klasser i kundaliniyoga och vinyasayoga för gravida och i förlossningsförberedande paryoga, mamma-bebisyoga och barnyoga. Ulrika håller föräldrautbildningar på MVC. Hon är utbildad doula genom Din Gravidcoach och tar doulauppdrag och håller individuella förlossningsförberedande sessioner.
Ulrika har fött tre barn och känner ett starkt engagemang för kvinnors hälsa och rätten till att må så bra som möjligt under graviditet, förlossning och som nybliven mamma.

Johanna Lindberg
Johanna är yogalärare med grund i Satyananda Yoga och vidareutbildad inom Womb Yoga Pregnancy Yoga och Well Woman Yoga Therapy av Uma Dinsmore-Tuli. Johanna äger och driver Infinite Yoga Malmö och undervisar klasser med stort fokus på avslappning och närvaro i kropp, sinne och själ. Johanna håller i Medveten Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och andra klasser med stora inslag av känslohantering. Johanna är även doula utbildad av Din Gravidcoach och håller individuella sessioner med vägledning och yoga, samt förlossningsförberedande kurser.
Johanna har grundat Infinite Mama och brinner för att skapa en plats och atmosfär där du som gravid och nybliven mamma kan landa och vara i stort tillåtande till allt som är just nu.

Både Johanna och Ulrika har bakgrund som kommunikatörer och marknadsförare samt yogastudioägare och delar under kursen med sig av sin kunskap även inom dessa områden.

Läs mer om Ulrika och Johanna och utbildningen i tidningen Yoga World, se länk längre ner på sidan.

Steg 1, 24-27 september 2020
Grundutbildning Gravidyoga

• Grundläggande yogaställningar och sekvenser för gravida
• Säkra anpassningar för gravida
• Den gravida kroppen - en MVC-barnmorska ger grundläggande kunskap om graviditetens faser och den gravida kroppens fysiologi
• Så bygger du upp en gravidyogaklass
• Så skapar du ett tryggt rum för gravida

Steg 2, 6-8 november 2020
Meditation, Yoga Nidra & yogans verktyg för känslohantering under graviditeten

• Känslohantering och Self Love under graviditeten
• Yoga Nidra & meditation som verktyg under graviditeten
• Yogiska tankar och yogafilosofi kring graviditeten
• Skapa hållbar business kring din gravidyoga & Self Love för dig som gravidyogalärare
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 3, 29-31 januari 2021
Förlossningsförberedande gravidyoga

• Redo att föda-verktygen
• Förlossningsförberedande kurs för par
• Att vara att stöd inför och under förlossningen - rollen som doula
• En förlossningsbarnmorska berättar
• Hur integrera förlossningsförberedande verktyg i gravidyogan
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Steg 4, 23-25 april 2020
Den fjärde trimestern – Postnatal Yoga och Mamma Baby Yoga

• Postnatal yoga och Mamma-babyyoga
• Kroppen & läkningen efter förlossningen
• Känslohantering efter förlossningen
• Utveckla dina gravidyogaklasser

Med start oktober 2020 erbjuder vi även utbildningen online. Du kan läsa mer om det här >>

TID
Grundutbildningen hålls torsdag-söndag kl 9:00-17:00 och övriga utbildningssteg fredag till söndag kl 9:00-17:00.

PRIS
19 000 kr + 25 % moms (totalpris inkl moms: 23 750 kr), betalning före 31 augusti 2020.

Avbetalning under sex månader med första betalning 31 juli: 2 440 kr + 25 % moms per månad, dvs pris 20 640 kr + 25 % moms (totalpris inkl moms 25,800 kr).

I mån av plats kan du som redan är gravidyogalägare och vill fördjupa dig även gå Steg 2-4 separat och betalar då 5 000 kr + 25 % moms per utbildningssteg (totalpris inkl moms 6250 kr).

I mån av plats kan du börja med att enbart gå Steg 1 och betalar då 8000 kr + 25 % moms (totalpris inkl moms 10 000 kr).

Om situationen i september 2020 är sådan att kursen inte kan hållas med fysiska möten kommer du att erbjudas att gå den online med livesänd undervisning och dialog via Zoom samt tillgång till lärarna via en sluten Facebook-grupp och enskilda Zoom-möten, alternativt kan du välja att flytta fram kursstart ett år.

PLATS
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs Torg 43

ANMÄLAN
Maila din intresseanmälan till johanna@infiniteyoga.se så får du en anmälningsblankett. När vi mottagit och godkänt din ansökan får du faktura enligt dina önskemål kring hur du vill betala kursen.

AVBOKNING

  • Avbokning mer än två veckor före start: avbokningsavgift 2000 SEK

  • Avbokning mindre än två veckor före start: 50% av den totala avgiften återbetalas.

  • Ingen återbetalning för avbokningar på dagen före kursstart och senare.

Drabbas du av sjukdom eller skada som inte gör det möjligt för dig att påbörja kursen återbetalar vi hela kursavgiften, förutom 500 kr i administrativ avgift, mot uppvisande av läkarintyg. Om du skulle råka ut för sjukdom/skada under påbörjad kurs som gör att du inte kan fortsätta kursen så flyttar vi din plats till nästkommande kurs istället, men vi kan tyvärr inte återbetala pengar för påbörjad kurs.

ANMÄLAN & FRÅGOR
Kontakta Johanna via mail >>