NATURMEDICINSK TERAPI

Naturmedicinskt samtal och behandlingar
Inom den traditionella naturmedicinen ser man till alla aspekter som påverkar vår hälsa – den fysiska, känslomässiga, mentala och andliga. För att läka inifrån och ut behöver hela människan vara med i processen. Våra kroppar har en enastående förmåga till självläkning och vi kan stärka och främja denna förmåga samt förebygga sjukdom genom att leva våra liv levande och genom att följa naturen.

Inledande samtal och naturmedicinsk diagnos
För att kunna ge dig bästa möjliga vägledning och behandling är det viktigt för terapeuten att höra din berättelse. Allt från din anamnes, hur det var under din uppväxt, hur dina relationer ser ut, vad du äter, hur din sömn är till hur ditt liv ser ut just nu och hur du skulle vilja att det var. Detta kallas för att lägga ett hälsopussel och alla dessa aspekter ger viktiga ledtrådar till vad som orsakar obalansen. Vid det inledande samtalet utför vi tung- och pulsdiagnostik och börjar tillsammans lägga ditt hälsopussel. Det inledande samtalet är en djupdykning i var du befinner dig för tillfället i ditt liv och ett sätt för både dig och terapeuten att få klarhet i vad du behöver. Med detta som utgångspunkt ställer Stina sedan en naturmedicinsk diagnos och ger dig ett behandlingsförslag - vilken typ av behandling som är lämplig och även en uppskattning om hur många tillfällen som kan behövas. Syftet är att hjälpa dig att läka utifrån det som orsakar problemen snarare än att symptombehandla.

Naturmedicinsk behandling
Under behandlingen utgår Stina från elementsläran och det energetiska systemet. I och omkring våra kroppar finns det energifält och energikanaler som påverkar oss på olika sätt. På varje energikanal finns det olika antal specifika punkter, där energin är extra känslig för stimulans. Dessa punkter kopplas till olika aspekter och funktioner i vår kropp. Dessa gör även att vi människor kan tona in på varandras energier och stimulera livskraften på olika sätt (vilket är en förutsättning för att vi ska kunna behandla).

TERAPEUTEN
Dessa sessioner ges av Stina Stomby som bland annat är utbildad naturterapeut vid Naturmedicinska Akademin i Glimåkra.

MOTTAGNING
Infinite Yoga Malmö, Gustav Adolfs torg 43 BOKA
stinastomby@gmail.com

BOKA
Klicka på länken för att boka en tid

PRISER OCH ANDRA FRÅGOR
Kontakta Stina, 0761-66 68 37

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter. >>

Som naturterapeut har Stina flera verktyg och tekniker till sin hjälp för att behandla:

Massage som främjar cirkulationen och flödet av energi i kroppen.
• Akupressur för att stimulera specifika punkter kopplade till olika funktioner, organ och energier i kroppen.
• Moxibution - där vi tillför extra värme till aku-punkter med hjälp av en glödande stav av hårt pressad gråbo, likt en cigarr. (Gråbons infraröda ljus är djupverkande och värmande)
• Koppning - innebär att skapa ett vakuum och ett sug över aku-punkter med hjälp av speciella glaskoppar.
• Zonterapi - innebär stimulans på olika zoner under fötterna kopplade till olika funktioner, organ och energier i kroppen.
• Örtterapi - i form av té, tinktur eller salvor men även kost- och livsstilsrådgivning samt det helande samtalet är av stor vikt under behandlingen.

Tänk på att avbokningar för privata sessioner ska göras senast 12:00 dagen innan sessionen för att undgå full debitering. Med hänvisning till dataskyddsförordningen GDPR, undvik att skriva integritetskänsliga personuppgifter  per mejl, kontakta oss gärna per telefon istället.