SKOGSBAD & BAD I BADTUNNA SÖNDAG 13 SEP 13:00-17:00

Skogsbad & vildmarksbad i badtunna vid Häckebergasjön

Söndag 13 sep 2020 kl 13:00-17:00 
med Infinite Yoga Malmö & Camp HäckebergaSKOGSBAD • YOGA NIDRA • WALKING MEDITATION • BADTUNNEBAD


Välkommen till Skogsbad & vildmarksbad i badtunna under trädkronorna vid vackra Häckebergasjön!

En eftermiddag i skogen med möjlighet att landa in både i dig själv och skogen omkring oss. Vi andas frisk luft och landar vilandes bland träden. Vi gör en kort och kraftfull stående yogasekvens och en walking meditation och låter sedan kroppen få ett skönt treat i form av bad i vedeldad badtunna utomhus med vacker utsikt.

MEDITATION & MJUK RÖRELSE
Vi gör sittande och gående meditation och en skön stående yogasekvens för att komma i kontakt med oss själva och låta kroppen släppa spänningar, så att meditationen kan få bli ännu mer djupgående. Vi gör även en stunds skön yoga och guidad avslappning antingen kring elden i kåtan eller ute under trädkronorna.

YOGA NIDRA
Yoga Nidra är en form av guidad djupavslappning, där kroppen vilar som om den sov, medan sinnet är vaket. Denna meditationsteknik ger möjlighet till djup återhämtning och du kan sätta en San Kalpa - en kraftfull intention helt för dig. Vi tar in naturen i den guidade avslappningen som vi denna dag gör under trädkronornas tak.

SKOGSBAD
En skön och enkel meditationsform där vi hittar in i kraften i oss själva och naturen som omger oss. Skogsbadet är alltså inget bad i ordets vanliga bemärkelse, utan en härlig djupdykning i meditation bland träd, mossa, stenar i skogens kraft, som omfamnar alla våra sinnen.

VILDMARKSBAD I BADTUNNA
Längst ut på udden i Häckeberga Äventyrscamp finns en vedeldad badtunna med underbar utsikt över sjön. Här är det skönt att slappna av i det ångande varma vattnet och njuta av utsikten och stillheten. Det finns även möjlighet att ta ett svalkande dopp i sjön!

UPPLÄGG
Totalt rör vi oss max ca 2-3 km, med flera stopp längs vägen. Vi går genom skogen och stannar för meditation och mjuk rörelse och djupdyker i meditation bland träden. Vi gör en guidad Yoga Nidra vilandes under trygga trädkronor eller kring elden i kåtan, och badar vedeldad badtunna.
Flera meditationsmetoderna vi gör under dagen kan du sedan på enkelt vis ta med dig i din vardag och använda när du vill.


Hjärtligt välkommen!

Utsikt från badtunnan vid Häckebergasjön

TID
Söndag 13 sep 2020 kl 13:00-17:00

TA MED
Kläder efter väder, en yogamatta eller liggunderlag att sitta och ligga ned på under avslappningen. Gärna en lättare filt/sjal till avslappningen. Skor som är bra att gå i terräng med. Badkläder och handduk. Ta gärna med något snacks och egen fika/picknick att äta före eller efteråt.

PRIS & ANMÄLAN
975 kr, boka via mail

INFO
Vi ses i liten grupp, och håller fysiskt avstånd under meditationsaktiviteterna. Vid badet i badtunna delar vi upp gruppen i två omgångar vid behov.
Om du har symtom av snuva, hosta eller andra sjukdomssymtom ber vi dig stanna hemma, både för din egen och andras skull.

PLATS
Vi möts vid Häckebergasjön. Exakt mötesplats får du vid anmälan. Närmsta hållplats för kollektivtrafik finns i Genarp, ca 5 km bort, så vi rekommendationer att du kommer med bil vid detta tillfälle. Posta gärna i vårt event på Facebook om du är intresserad av att samåka.

INFINITE YOGA MALMÖ
Skogsbadet arrangeras av Johanna från Infinite Yoga Malmö i samarbete med RA Äventyr.
Infinite Yoga Malmö är yogastudion för dig som vill landa i dig själv, ta hand om dig själv och vara dig själv fullt ut. Med yoga, meditation, terapi och känslohantering får du redskap att skapa det du längtar efter i ditt liv. Vi ser att förändring i världen startar med oss själva. När vi på riktigt börjar ta hand om oss själva kan vi också så mycket enklare ta hand om andra omkring oss och planeten vi bor på.

RA äventyr arrangerar naturnära upplevelser, grupputveckling, äventyrliga utmaningar och kreativ avkoppling på Häckeberga Äventyrscamp,som ligger i storslaget vacker natur på en avskild holme i Häckebergasjön. Här erbjuds kreativa och syrerika möten i naturen med tak över huvudet, god mat i fantastisk natur och även övernattning i slott eller koja.

VÄDER
Vid regn skjuts tillfället upp - info kommer ut via mail kvällen före om väderprognosen visar regn.