8 VECKORS KURS I SELF LOVE GRAVIDYOGA
LÖRDAGAR 11:30-13:00

Self Love Gravidyoga

Kursen Self Love Gravidyoga riktar sig till dig som vill ta hand och lära känna din gravida kropp med sköna, stärkande och energigivande rörelser, och samtidigt närma dig ditt barn och ditt stundande moderskap. Vare sig du har gjort yoga förut eller är helt ny är du varmt välkommen till denna kurs!

Beroende på dagsform och behov anpassar vi klassen så att den ibland är lugnare och ibland mer dynamisk. I takt med att våra magar växer kan också behovet av olika slags yogapositioner och tempo förändras. I Self Love Gravidyoga bejakar vi hälsa och välmående och lyssnar på våra kroppars visdom. Ibland känns krigarepositioner alldeles underbara och ibland är det skönare att bara ligga på sidan och fokusera på andetaget eller ditt barns rörelser i magen. Vare sig din kropp behöver lugn och ro eller rörelse och cirkulation kan Self Love Gravidyoga hjälpa dig att närma dig både dig själv och ditt barn.

Att vara gravid är en helt unik tid i livet. I takt med att din kropp förändras och livet i magen utvecklas är det troligt att en längtan efter att landa i och knyta an till processen växer. Att utforska graviditeten genom mjuk, inkännande yoga kan vara ett utomordentligt sätt att närma sig både den egna kroppen och barnet i magen. Listan över fördelar med medelintensiv träning under graviditeten är lång. I och med att cirkulationen ökar stärker vi vår fysiska uthållighet och styrka i muskler och skelett, vilket hjälper oss både under graviditet och intensiva småbarnsår. Träningen stimulerar även kroppens ämnesomsättning, stabilisering av blodsockernivåer, samt utsöndring av glädjehormoner som endorfiner. Detta ger oss ökat välbefinnande i allmänhet, bättre sömn och förhöjt psykiskt välmående. Endorfinerna transporteras dessutom direkt till barnet i magen via moderkakan vilket gör att både du och ditt barn får ta del av de positiva effekterna!

Kanske viktigast av allt: Genom att öka medvetenheten och kännedomen om din egen kropp lär du dig att lyssna och lita på DIN kropp och din egen visdom. Denna tillit till kroppen är en stor tillgång under den stundande förlossningen - och i resten av livet. Genom att lyssna inåt får du också en naturlig kontakt med barnet i magen och möjlighet att knyta an och på ett medvetet sätt känna in vad det är att vara gravid och att bli mamma.

Vad innehåller en klass i Self Love gravidyoga?
Klassen inleds med en stunds intoning och meditation i syfte att landa i nuet och i kroppen. Därefter ges tid och utrymme för delning av tankar och känslor kring graviditeten och ditt aktuella välmående. Delningen är frivillig och lämnar plats för reflektion och vägledning. Att lyssna och utbyta erfarenheter med andra gravida kvinnor kan vara en stor gåva!

Efter denna lugna start kommer vi igång med att väcka kroppen genom mjuk uppvärmning. Efter denna lugna start kommer vi igång med att väcka kroppen genom mjuk uppvärmning och utforskar därefter inkännande yogapositioner och rörelser som känns sköna för både kropp och sinne. Klassen avslutas med en längre stunds avslappning i sköna restorative-positioner. Utöver den fysiska yogan utforskar vi även självmassage, meditation och andningsövningar som kan hjälpa dig både på yogamattan och under förlossningen.

Vad är målet med kursen?
Self Love Gravidyoga är ett skönt sätt att närma sig den egna kroppen och att knyta an till barnet i magen. Målet med kursen är att du som blivande mamma ska få tid och utrymme att utforska din “nya” kropp genom energigivande dynamiska rörelser och därigenom öka den hälsosamma cirkulationen av både blod, energi, tankar och känslor! Kursen är ett utmärkt komplement till våra populära kurser i Medveten Gravidyoga, Holistic Mama Gravidyoga & Mindful Gravidyoga med meditation och helande beröring, som fokuserar på det inre djupa välmåendet och erbjuder ett meditativt utforskande av dig själv och ditt barn.

TID
Lördagar 11:30-13:00, 8 tillfällen, kursstart 7 sep 2019 med Lovisa Limseth, 1 560 kr

ANMÄLAN
Boka din plats här.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda på våra gravidyogaklasser eller valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös utbud inom de närmaste 6 månaderna. Yogasalen är redo för dig när du kommer, uppdukad med yogamatta, mjuk filt och sköna bolster att låna. Omklädningsrum med dusch finns. Vi bjuder på te när du kommer.

OM KURSLEDAREN
Lovisa Limeth är passionerad yogi och verksam inom konst- och teatervärlden. Hon har många års erfarenhet av och utbildning inom yoga, meditation och Reiki och hon undervisar Yinyoga, Restorative, Hatha, Gravidyoga och Familjeyoga. Lovisa undervisar meditativt och intuitivt och hennes yoga är mjuk, avslappnad och tillåtande. Hon vill genom yogan skapa en harmonisk plats och en djupt tranformerande stund av stillhet där du kan slappna av och öppna upp för din egen inneboende potential att leva fullt ut.
"Jag tror att det viktigaste vi kan göra i livet är att skapa utrymme för livet att naturligt utveckla sig självt, både på yogamattan och ute i världen. Hur vi presterar är mindre viktigt än det vi tillåter hända. Vi har all den kraft vi behöver inom oss. Allt vi behöver göra är att ge oss själva chansen att öppna upp för denna inre rikedom. Yoga, meditation och alla former av kreativa uttryck är perfekta nycklar!”