RESTORATIVE GRAVIDYOGA
TORSDAGAR 8:00-9:15

Restorative Gravidyoga Online


Kursen Restorative Gravidyoga är för dig som vill ge dig själv djup och skön avslappning och återhämtning under graviditeten. Vare sig du har gjort yoga förut eller är helt ny, är du varmt välkommen till denna kurs!

Att vara gravid är en alldeles unik tid i livet. I takt med att din kropp förändras och livet i magen utvecklas är det troligt att en längtan efter att landa i och knyta an till processen växer. Att utforska graviditeten genom mjuk, inkännande yoga kan vara ett utomordentligt sätt att närma sig både den egna kroppen och barnet i magen.

Genom att öka medvetenheten och kännedomen om din egen kropp lär du dig att lyssna och lita på DIN kropp och din egen visdom. Denna tillit till kroppen är en stor tillgång under den stundande förlossningen - och i resten av livet. Genom att lyssna inåt får du också en naturlig kontakt med barnet i magen och möjlighet att knyta an och på ett medvetet sätt känna in vad det är att vara gravid och att bli mamma.

Vad innehåller en klass i Restorative gravidyoga?
Klassen inleds med en stunds intoning och meditation i syfte att landa i nuet och i kroppen. Därefter ges tid och utrymme för delning av tankar och känslor kring graviditeten och ditt aktuella välmående. Delningen är frivillig och lämnar plats för reflektion och vägledning. Att lyssna och utbyta erfarenheter med andra gravida kvinnor kan vara en stor gåva!

Därefter guidas du in lugna och sköna yogapositioner, där vi stannar en längre stund för att uppleva effekten på djupet. Utöver den fysiska yogan utforskar vi även självmassage, meditation och andningsövningar som kan hjälpa dig både på yogamattan och under förlossningen.

Restorative Yoga
I  Restorative Yoga rör vi oss lite och långsamt, och stannar en längre stund i yogapositionerna. Genom mjuka minimalistiska yogarörelser närmar vi oss oss själva och minns hur det är att lyssna till och älska våra kroppar. Restorative yoga hjälper oss att gå från tankefylld till tankfull, från spänd till avspänd.
Tillsammans minns vi hur det är att vara snarare än göra och flyttar fokus från huvudets surr till kroppens lugna visa röst.

Vad är målet med kursen?
Restorative Gravidyoga är ett skönt sätt att närma sig den egna kroppen och att knyta an till barnet i magen. Målet med kursen är att du som blivande mamma ska få tid och utrymme att utforska och landa i din “nya” kropp genom stillhet i återhämtande yogapostitioner. Här får du också möjlighet att vila och återhämta på djupet. 

Yogalärare Lovisa Limseth

TID
Tisdagar 8:00-9:15 med Lovisa. 5 tillfällen, start 13 maj 2021. 

PRIS
1 025 kronor

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen med start 15 april 2021 här >>

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge.

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

INFÖR FÖRLOSSNING
Yogakursen förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen. Du kan även fördjupa dessa kunskaper tillsammans med den eventuella partner eller stödperson du planerar att ha vid din sida under förlossningen genom att gå vår förlossningsförberedande workshop Redo att föda, läs mer här >>

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.


 OM KURSLEDAREN

Lovisa Limseth är passionerad yogi och verksam inom konst- och teatervärlden, och bor på Nya Zeeland. Hon har många års erfarenhet av och utbildning inom yoga, meditation och Reiki och hon undervisar Yinyoga, Restorative, Hatha, Gravidyoga och Familjeyoga. Lovisa undervisar meditativt och intuitivt och hennes yoga är mjuk, avslappnad och tillåtande. Hon vill genom yogan skapa en harmonisk plats och en djupt transformerande stund av stillhet där du kan slappna av och öppna upp för din egen inneboende potential att leva fullt ut.
"Jag tror att det viktigaste vi kan göra i livet är att skapa utrymme för livet att naturligt utveckla sig självt, både på yogamattan och ute i världen. Hur vi presterar är mindre viktigt än det vi tillåter hända. Vi har all den kraft vi behöver inom oss. Allt vi behöver göra är att ge oss själva chansen att öppna upp för denna inre rikedom. Yoga, meditation och alla former av kreativa uttryck är perfekta nycklar!”.