REDO ATT FÖDA
FÖRLOSSNINGSFÖRBEREDANDE WORKSHOP

REDO ATT FÖDA
En tretimmars workshop med förlossningsförberedande verktyg där du som födande och din partner/stödperson under förlossningen tillsammans får göra er redo för den unika upplevelse en förlossning är.

WORKSHOPEN INNEHÅLLER
• Partnerns roll - hur kan jag vara ett bra stöd?
• Andning inför och under förlossningen
• Enkla massagetekniker för att lindra smärta
• Avslappningsövningar för lugn och fokus
• Enkla och kraftfulla yoga- och förlossningspositioner

I denna workshop använder vi en rad enkla och samtidigt kraftfulla andningsmetoder, avslappningstekniker och massagetekniker och yogapositioner som kan vara till stor nytta under förlossningen.

Workshopen är en möjlighet för dig som födande och den partner/stödperson som kommer att vara med dig under förlossningen att se hur ni på bästa vis kan vara ett team inför och under  förlossningen. Du som föder får möjlighet att utforska vilken typ av stöd du vill ha och kan ta emot, och du som partner/stödperson hur du på allra bäst vis kan vara detta stöd, och vara närvarande även med dig själv i den unika process en förlossning är.

Kursen ger er även möjlighet att börja göra er plan inför förlossningen. Kursen pågår en halvdag, och vi rekommenderar att ta lite extra tid tillsammans efter kursen (en fika på stan eller något annat mysigt tillsammans) så att ni kan fortsätta prata och göra planer.  

Bra att ha med:
• Papper och penna
• Bekväma kläder som du enkelt kan röra dig i. Omklädningsrum finns.
• Eventuellt snacks till vår kortare paus.

REDO ATT FÖDA-WORKSHOP - PÅ PLATS I STUDION
Vi ses i vår stora yogasal och välkomnar i dessa tider max 5 par till varje kurstillfälle,  så att vi har gott om plats i vår yogasal. Läs gärna mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

REDO ATT FÖDA-WORKSHOP - ONLINE VIA ZOOM
Vi möts via ZOOM (videokonferensverktyg online) med möjlighet till interaktivitet i form av frågor och delningar. Du får en länk till vår online-yogasal 15 minuter före klass.

SAGT OM WORKSHOPEN:

"Tack för en väldigt fin stund, där vi fick möjlighet att lära känna varandra på ett djupare och mer känslomässigt plan. Där vi fick dela med varandra och lära oss nya saker och verktyg som vi kan ta med oss!"
Deltagare på workshopen Redo att föda våren 2019


"Alla par borde göra detta innan förlossning! Fin investering för att känna in varandra och förstå hur viktiga vi är för varandra fysiskt och psykiskt."
Josefin, deltagare på workshopen Redo att föda hösten 2018

"Det känns verkligen viktigt att jag kan gå in i min förlossning med mental styrka, lugn och vetskapen om att jag har flera hjälpmedel att ta till. Jag går på Johannas härliga gravidyoga och när jag såg att hon skulle hålla en förlossningsförberedande kurs bokade jag in mig direkt. Jag kan varmt rekommendera alla gravida att gå denna. Under tre timmar fick jag och min partner/stödperson, som i mitt fall är min syster, lära oss om olika verktyg och övningar som kommer underlätta både innan och under förlossningen. Framför allt kände jag hur jag och min syster blev ett team. Förutom att vara lärorikt skapade även Johanna en riktigt mysig förmiddag och jag känner mig nu ännu mer förväntansfull inför min förlossning."
Isabell, deltagare på workshopen Redo att föda hösten 2018

"Jag är jättenöjd med kursen och undrar bara – varför kom vi inte hit tidigare?!"
Deltagare på workshopen Redo att föda våren 2019

Läs mer om vad tidigare deltagare säger om kurser på Infinite Yoga här >>.

Filippa och Johanna

PRIS
1 200 kr för två personer (födande + partner/annan stödperson)


DATUM VÅREN 2022 
Sön 16 jan kl 10:00-13:00 med Filippa Widell Basovic
Boka plats i studion.

Sön 27 feb kl 10:00-13:00 med Filippa Widell Basovic
Boka plats i studion.

Sön 3 april kl 10:00-13:00 med Filippa Widell Basovic
Boka plats i studion.

Sön 22 maj kl 10:00-13:00 med Filippa Widell Basovic
Boka plats i studion.

Antal deltagare:
PÅ PLATS I STUDION (Max 3 deltagande par)

ONLINE (Max 5 deltagande par)

Välj om du är med online eller på plats i studion. Maila oss på info@infiniteyoga.se om du vill vara med online.


PREPARING FOR BIRTH
READ ABOUT THE WORKSHOP IN ENGLISH HERE >>
In English on request, contact us >>


PRIVATSESSION PÅ PLATS I STUDION ELLER ONLINE
Vid förfrågan. Läs mer här >>

OM LÄRARNA

Filippa Widell Basovic är utbildad yogalärare, holistisk livscoach och massageterapeut.

Hennes klasser är inkännande, lugna och tillåtande och har inslag av meditation och avslappning.  Hon undervisar i yinyoga, restorative yoga, mindful yoga, gravidyoga och mamababy. Yoga är meditation i rörelse och att få komma kontakt med kroppen, stanna och känna på det som är.

"För mig har yogan och meditation blivit ett sätt att leva, tänka och vara. Att få möta livet och påminna mig om att just nu är det denna stund som gäller, och sen nästa..."


Johanna Lindberg (föräldraledig hösten 2021 & våren 2022) är yogalärare specialiserad på gravidyoga på Infinite Yoga i Malmö och även doula utbildad av av Din gravidcoach. Johanna har grundat Infinite Mama och har även skapat Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning
tillsammans med Ulrika Liard Wedin på HoliBeYoga.
Johanna utbildad inom Satyanandayoga och  Womb Yoga av Uma Dinsmore-Tuli, och har i sina klasser och kurser stort fokus på att lära ut avslappningstekniker, andningsövningar och rörelser som är till stor nytta under både graviditet och förlossning. Hon delar även guidade avslappningsövningar som kan vara till hjälp om du känner dig rädd eller stressad eller vill skapa en kraftfull intention inför din förlossning.
"I yogan finns tekniker för andning, avspänning och rörelser och positioner som är som skräddarsydda för att underlätta rent fysiskt under förlossningen, och för att hjälpa dig som föder samt din förlossningspartner att hitta tillbaka till lugn, kraft och inre styrka när det behövs som allra mest."