10 VECKORS KURS I FREE FLOW YOGA
TORSDAGAR 17:30-19:00 UNDER HELA VÅREN 2017

Kursbeskrivning
Denna kurs är vår mest fysiskt utmanade och ger dig utrymme att utforska din kropps språk och den enorma kraftfullheten den besitter. Genom olika övningar får du möjlighet att titta närmare på vad du upplever begränsar dig fysiskt och tankemässigt.

Att växa som människa
Ett effektivt och erkänt sätt att växa bortom begränsande tankemönster är utöva medvetna och utmanande yogapositioner. Med hjälp av asanas (yogapositioner), pranayamas (andningsövningar) och verktyg för expansion bygger vi upp individuella sekvenser så att du successivt kan stärka kroppen, komma i kontakt med din kraft och skapa ett flöde som passar dig oavsett vilken fas du är i i livet.

Vad innehåller en klass i Free Flow Yoga?
Varje vecka testar vi nya mer avancerade yogaövningar som armbalanser och uppånervända positioner som hjälper dig att släppa prestation och fixa idéer om vad du kan klara av.

Tänk om du istället för att döma dig själv kan använda Pippis filosofi: Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert!

  • Vad kan det inställningen göra med dig?
  • Hur kul kan du ha om du släpper taget om att vara duktig och istället följer med kroppen på en resa bortom tanken?

Värme, puls och ljuvlig yogamassage
Klassen skapar värme och puls med sol-och månhälsningar och vi rör oss mellan asanas i flödande sköna sekvenser.  Klassen avslutas med skön avslappning och ljuvlig yogamassage.

Vad är målet med kursen?
Efter avslutad kurs har du en mängd verktyg för att släppa taget om och utmana de tankemönster som dyker upp i utmanande situationer. Du har tagit del av individuella rörelse- och andningsövningar som hjälper dig att stärka eller lugna ditt system efter behov. Kursen ger dig även redskap att använda tankarna på ett sätt som främjar dig istället för att begränsa dig. Målet med Free Flow Yoga är att expandera ditt liv i mötet med din kraftfullhet.

PRIS FÖR KURSEN
1 820 kronor för hela kursen, 10 tillfällen, kursstart 30/3 2017. Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats per mejl.

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen genom att mejla till info@infiniteyoga.se

FÖRKUNSKAPER
Den här kursen är skapad för dig som vill vidga perspektiven av vad du klarar av samt få en djupare förståelse för kroppens anatomiska och energimässiga funktion. Både för nybörjaren som vill leka med kroppen bortom den begränsande tanken och för den mer avancerade yogin som vill släppa taget om prestation och lyssna till kroppen i mer utmanande positioner, såsom armbalanser, bakåtböjningar, skulderståenden och balansövningar.

OM KURSLEDAREN
Stina Stomby är utbildad vinyasayogalärare och yogamassageterapeut. Hon är för närvarande under utbildning till naturterapeut/hälsovägledare inom fornnordisk naturmedicin.
Stina leds av ett holistiskt synsätt i sin undervisning och integrerar kunskapen från de olika områdena såväl i sin egen andliga och personliga utveckling som i sin roll som lärare och terapeut.

NÅGRA AV DE OMRÅDEN SOM BERÖRS UNDER KURSEN

  •  Stärka den fysiska kroppen
    Yogaövningar för ökad kroppsmedvetenhet och självkännedom samt för att stärka muskler, kroppshållning och nervsystem. Anatomi i teori och praktik. Andningsövningar. Reningsmetoder för våra inre organ. Akupressur- och massagetekniker. Lyssna till och välja utifrån dina behov.

  • Mental hälsa och energimedvetenhet
    Yogafilosofi i teori och praktik. Transformationsprocesser. Visualiseringsövningar. Medvetenhet om tankens kraft och sinnets funktion. Akupressur på psykologiska punkter. Energimedvetenhet. Öka lyhördheten för din “magkänsla”.

  • Meditation