8 VECKORS KURS I MINDFUL GRAVIDYOGA
TISDAGAR & TORSDAGAR 17:30-19:00

Kursbeskrivning
En lugn, mjuk och inkännande yogaklass med fokus på andning och att vara i kontakt med din kropp och ditt kommande barn. Klassen börjar med en intoning, ett sätt att landa i och upptäcka kroppen, ditt tempel. Vi släpper krav, dömanden, prestation och skapar ett naturligt flöde i kroppen. Vi öppnar upp för självmedkänsla och kärleksfull vänlighet till oss själva, som är extra viktigt i faser i livet där mycket händer både praktiskt, fysiskt och känslomässigt.
Klassen avslutas med grundande och djupgående avslappning, ibland till poesi, och meditationsövningar med inslag av Mindfulness.

Mindful Yoga är en inbjudan till att vara ny i varje stund - att ha ett beginners mind, och vara öppen, närvarande och ha möjlighet att släppa taget om det du inte längre behöver. Vi upplever kroppen och sinnet så som det är, stund för stund.

Mindfulness
Mindfulness kan översättas med medveten närvaro och är ett förhållningssätt som utvecklar uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla. Genom enkla övningar lär du dig att vara mer medveten om stunden, utan filter och utan att bedöma det som sker. Metoden kan hjälpa dig att vara mer medveten när du gör både små och stora val i vardagen och livet och den kan även göra det enklare att klara av stressiga situationer.

Meditation & Yoga Nidra
Guidad meditation kan hjälpa dig att stilla sinnet, och fokusera på stunden här och nu, tillsammans med dig och ditt barn i magen. Filippa ger oss också Yoga Nidra, en form av guidad djupavslappning som kan hjälpa dig att komma till ro och släppa spänningar på djupet.

Helande beröring
Filippa är utbildad massageterapeut, och ger vid tillfälle inslag av helande beröring till dig som vill i klassen. Massage och beröring hjälper kroppens produktion av oxytocin, ett kärlekshormon som hjälper oss att varva ner, slappna av och känna välbehag.

INNEHÅLL
Yoga som stärker din fysiska kropp och hälsa

Yogaövningar för ökad kroppsmedvetenhet och självkännedom som är anpassad för alla stadier av din graviditet och utifrån dina förutsättningar. Vi gör övningar som mjukt stärker rygg, ben, armar och sköna uppmjukande och stretchande positioner för bland annat nacke, axlar, rygg, baksida ben och bröstkorg. Vi gör även övningar som stärker ditt mentala fokus, och är till nytta inför förlossningen och därefter tillsammans med ditt barn.

Medveten närvaro i kropp, sinne och själ
Vi övar oss på att landa i kroppen och möta alla känslor och tankar med ett tillåtande och öppet sinne, och bortom tankar och känslor hittar vi andra dimensioner av oss själva.
 
Fördjupad kontakt med ditt barn
Genom guidade meditationer, visualiseringsövningar, andningsövningar och yogapositioner (asanas) har du möjlighet att skapa och fördjupa kontakten med ditt barn under din graviditet. Vi använder tonerna av klangspel, sjungande skålar och våra egna röster för att skapa sköna vibrationer som hjälper oss att landa djupare i oss själva. Runt graviditetsvecka 17-18 hör ditt barn ljuden från världen utanför magen, och vi använder på olika vis ljud för att fördjupa kontakten med barnet och skapa en lugn och harmonisk känsla för både dig och ditt barn att vila i.

Vad är målet med kursen?
Genom gravidyogan får du verktyg som hjälper dig att vara närvarande i allt som händer under din graviditet. Du har med dig yogans och mindfulnessteknikernas kraftfulla verktyg vidare inför och under din förlossning oavsett hur den sker (vaginalt eller kejsarsnitt) och även i ditt fortsätta föräldraskap.
Efter avslutad kurs kan du tryggt fortsätta att praktisera gravidyoga på egen hand, och anpassa ditt praktiserande efter dagsform och stadie i din graviditet.

TID
Torsdagar 17:30-19:00, 1 560 kronor, 8 tillfällen, kursstart 22 augusti 2019 med Filippa Widell Basovic

Torsdagar 17:30-19:00, 1 560 kronor, 8 tillfällen, kursstart 17 otkober 2019 med Filippa Widell Basovic

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen här.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du ditt tillfälle gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under de närmaste 6 månaderna. Yogamatta, filtar och bolster finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Filippa Widell Basovicär utbildad massageterapeut, stresspedagog med kognitiv inriktning och instruktör i Mindfulness, yogalärare utbildad i Infinite Holistic Mama Gravidyoga, Mediyoga, Yinyoga. Det var när Filippa för ett antal år sedan hamnade i en kris och tappade sig själv som hon hittade Mindfulness och meditation, ett förhållningssätt som hon nu använder och tränar sig på varje dag. Filippa gillar även musik, teater och sång och bor i Malmö tillsammans med man och dotter.

"Mindfulness för mig är att få vara i kroppen och inte behöva vara styrd av dåtida minnen eller framtiden. Att få möta livet och påminna mig om att just nu är det denna stund som gäller, och sen nästa..."