KUNDALINIYOGA, KURS 8 VECKOR
TISDAGAR 19:30-21:00 VÅREN 2019

Kursbeskrivning
”Det finns ingen väg till lyckan, lyckan är vägen” – The Buddha

Kundaliniyoga passar alla som vill må bra och hitta sätt att skapa mer balans och harmoni i livet. Du behöver inte vara vig för att göra kundaliniyoga – smidighet och inre styrka utvecklas över tid som en effekt av övningarna. Den positiva påverkan på våra energisystem kommer direkt. Inom Kundaliniyogan använder vi mantran, andningstekniker, fokuspunkter, handpositioner och kropplås, ”bandhas” som tillsammans med yogaövningarna stärker och balanserar kropp, sinne och  energisystemen och ökar kontakten med vårt inre och sanna jag, vår själ. Kundaliniyoga är en av de äldsta yogaformerna och även en av dem som först fördes till västvärlden på 60-talet av YogiBahjan.
Kundaliniyogan är stressreducerande. Asanas inom kundaliniyogan kan vara både dynamiska, det vill säga du rör dig i takt med andningen, eller statiska där du håller en position en längre stund.

Vad innehåller en klass i kundaliniyoga?
Ett kundalinyogapass börjar med en intoning följt av ett yogapass, kriyas. En kriya är en sammansättning av olika yogaställningar som tillsammans med andningen utförs för att ge olika effekter. Ett pass kan exempelvis vara anpassat för att stärka vår grundtrygghet, ett annat för att öppna hjärtat och ett tredje för att fylla oss med solenergi. Det finns hundratals olika pass inom Kundaliniyogan. Mellan varje ställning vilar vi för att låta effekterna av övningen integreras i vår fysiska och energimässiga kropp. I slutet av klassen gör vi en meditation som harmonierar med eller förstärker passet vi gjort och ibland kan avslappning och meditation förenas i en gongmeditation. Kundaliniyogapasset avslutas med en uttoning.

Vågor av helande energier
Under kursens första åtta veckordjupdyker vi i de kraftfullt helande tekniker som kundaliniyogan innehåller. Du lär dig olika meditationstekniker och kriyas som ökar din medvetenhet om dig själv och som försätter dig i tillstånd där helande kan ske.

Kundaliniyoga för ditt hjärta
Under de följande åtta veckorna går vi djupare in i Kundaliniyogans läkande och stärkande effekter för hjärtat, vårt kraftcentrum för kärlek och omtanke.  

Vad är målet med kursen?
Målet med kursen är att du ska få ökad kännedom om din fysiska och energimässiga kropp och en närmare kontakt med sin själ. Kanske kommer du även att uppleva din energi på ett nytt sätt och uppleva glädjen i att upptäcka nya förmågor i dig och nya möjligheter i ditt liv!

TID
Tisdagar 19:30-21:00 Marie  Sein

KURSPRIS
Kundaliniyoga – För ditt hjärta, start 2 april, 8 tillfällen, 1 560 kr

ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen via mail.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar både nybörjaren och den erfarne yogautövaren. Vi går igenom handpositioner, andningstekniker och rotlås. Om du kan andas, så kan du göra kundaliniyoga. Kundaliniyogan görs traditionellt sittande på golvet, men går även att göra sittandes på stol. Den erfarne utövaren kan göra samma övningar men fokusera mer på hur rörelsen utförs, ögonfokus och mantrat och på så vis få en djupare effekt.

OM KURSLEDAREN
Marie Sein undervisar i Kundaliniyoga enligt Yogi Bahjan och hennes huvudlärare är Guru Dharam. Hon har praktiserat kundaliniyoga i över 18 år och utbildade sig till lärare 2012/2013. Marie är även utbildad i att spela Gong. Marie ser yogan som en väg att hitta glädje, lycka, friskhet och harmoni, oavsett vad som händer i omvärlden. Kundaliniyogans största effekter brukar visa sig i vardagen, när vi exempelvis plötsligt märker att vi är mer centrerade eller hur vi förhåller oss i våra relationer. För Marie är yogan en ocean av visdom om människan, där en livstid inte räcker för att lära sig allt om yogans livsfilosofi.