HOLISTIC MAMA GRAVIDYOGA, 8 VECKOR
MÅNDAGAR 17:30-19:00 & 19:30-21:00

Kursbeskrivning
Denna kurs ger en möjlighet till alla gravida kvinnor att stärka sin kropp, sitt sinne och rikta fokus inåt till sig själv och sin graviditet. Ett tryggt rum där du kan få koppla av, andas och bara njuta.

Under kursen kommer vi flöda genom graviditetens olika stadier, förlossning och postpartum, genom att använda fysiska yogapositioner (asanas), andningsövningar, meditation och visualisering.

Vad innehåller en Holistic Mama yogaklass?
Varje klass inleds med en delningscirkel, där du för möjlighet att ge uttryck för tankar och känslor som uppstår under graviditeten. Vi går också kort igenom temat för klassen. Tillsammans skapar vi ett tryggt rum där vi kan dela den fantastiska upplevelsen av att vara gravid, och skapa ett community av ’Holistic Mamas’. Vi kommer att göra andningsövningar, stärkande yogapositioner anpassade för den gravida kroppen, guidad meditation och djup avslappning ackompanjerat av musik eller klangskålar.

Utöver yogan kommer Charlotta också dela med sig av sina favoritböcker, recept på hälsosam mat under- och efter graviditet och några klasser kommer också att inkludera snacks från Lotta Love.

INNEHÅLL
Yoga för att stärka din ’nya’ kropp

Yogapositionerna är anpassade till graviditetens alla stadier och din dagsform. De har syftet att öka medvetenheten kring din fysiska kropp, samt att stärka rygg, ben och armar. Vi kommer också att göra mjuka sträckningar för nacke, bröstkorg och axlar och ge våra fötter och anklar lite extra kärlek då de bär oss hela dagarna.

En yogisk förlossning
Under kursen kommer vi gå igenom enkla men kraftfulla verktyg som du kan använda under din graviditet och under förlossningen. Vi kommer utforska hur vi kan använda vår röst och andning för att lugna kropp och sinne, och öka vårt mentala fokus. Dessa grundläggande verktyg funkar oavsett hur du föder ditt barn (vaginalt eller med kejsarsnitt).

En djupare kontakt
Genom att skapa en plats där du tillåts att bara vara, precis så som du är, kan du skapa en djupare kontakt till dig själv och din graviditet. Genom guidad meditation, visualisering och andningsövningar kommer du även att kunna fördjupa kontakten till ditt barn. Vi kommer att använda musik, klangspel och våra röster för att skapa härliga vibrationer och ljuvliga toner till dig och ditt barn.

Vad är målet med kursen?
Under gravidyogakursen kommer du att få redskap som kan hjälpa dig att vara närvarande i allt som omger din graviditet. Du kommer att kunna praktisera yoga på ett säkert sätt hemma under den resterande tiden av graviditeten, och använda yogans kraftfulla verktyg under förlossningen och postpartumperioden.

TID
Måndagar 17:30-19:00, 8 veckor, kursstart 7 jan & 4 mars 2019 med Charlotta Sernerup
Måndagar 19:30-21:00, 8 veckor, kursstart 28 jan 2019 med Charlotta Sernerup

PRIS
1 560 kronor

ANMÄLAN
Boka din plats via mail. (Efter kursstart kan du anmäla dig till enstaka tillfällen på drop in-klass, eller i mån av plats till resterande kurstillfällen, maila för att boka.

OM LÄRAREN
Charlotta Sernerup
 har praktiserat yoga sedan 2008 och har slutfört en 200-timmars lärarutbildning i Ashtanga Vinyasa, en grundkurs i yinyoga och går för närvarande Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning. Hon är också legitimerad sjuksköterska och har jobbat på förlossningen samt inom akutsjukvård. Med ett intresse för hälsosam mat och holism, startade hon Lotta Love Lifestyle 2014 och driver Lotta Love Superfoodbar i Malmö.
Hon har haft ett intresse för graviditet och kvinnohälsa så längre hon kan minnas, och efter att ha fått sitt första barn 2017 vill hon nu dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till fler mamas.