6 VECKORS KURS - GRAVIDYOGA I NÄRVARO
TORSDAGAR 19:15-20:30

Varmt välkommen till yoga för dig som vill både träna och vila kropp och sinne under din graviditet. I den här kursen får du med dig övningar som är sköna och stärkande för din gravida kropp, såväl som till din förlossning och den första tiden med ditt barn.


Genom lugna och mjuka flöden får du öva på att hitta till närvaro in till dig, till ditt barn och till ditt andetag. Samtidigt gör vi stärkande övningar för en ökad flexibilitet och blodcirkulation - allt anpassat för den gravida kroppen, oavsett var du befinner dig i din graviditet och dina tidigare erfarenheter av yoga. Du får även ta del av övningar kring anknytning, känslohantering och förlossningsförberedelse, där visualiseringar och guidad avslappning är en del av upplevelsen.


All yoga utgår från dig, där du deltar utifrån vad du behöver i varje stund. I rummet (här i salen eller hemma hos dig om du deltar online) yogar du tillsammans med andra gravida kvinnor i ett tryggt space.


För dig som vill finns det möjlighet att göra en reflektionsövning hemma efter varje tillfälle. Övningarna är kopplade till veckans tema i kursen. Du gör dem helt för dig och är inget du behöver dela i gruppen.


Kursens innehåll i korthet:

  • Stärkande flöden anpassade för den gravida kroppen och eventuella komplikationer

  • Olika andningsövningar, för att hitta till ett andetag i närvaro

  • Anknytning till barnet

  • Känslohantering

  • Förlossningsförberedande övningar

  • Visualiseringsövningar

  • Yoga nidra (guidad avslappning)

  • Delningar i gruppen och egna reflektionsövningar.


Om yogaläraren

Mitt namn är Emma och jag bor i Hässleholm tillsammans med min sambo och vår dotter Solveig. Yoga för mig är som en mjuk omfamning till min egna kropp och den perfekta träningsformen för att stärka kroppen både fysiskt och mentalt. Under min graviditet (2020) gav gravidyogan mig ett inre lugn och en mental kraft som jag även bär med mig i livet som mamma. Jag är diplomerad gravidyogalärare genom Infinite Yoga.PRAKTISK INFORMATION
Torsdagar 19:15-20:30, med Emma Kernehed
6 tillfällen med start 12 jan 2023


PRIS
1230 kronor

ANMÄLAN TILL KURSEN
Anmäl dig till kursen i studion >>
Anmäl dig till kursen online >>


FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge.

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?

Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen när du vill. 

INFÖR FÖRLOSSNING
Yogakursen förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen. Du kan även fördjupa dessa kunskaper tillsammans med den eventuella partner eller stödperson du planerar att ha vid din sida under förlossningen genom att gå vår förlossningsförberedande workshop Redo att föda, läs mer här >>

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår. Här kan du också boka om dig om du skulle vilja gå klassen online vid något tillfälle.
 Läs om våra riktlinjer gällande Corona här >>