Del 2 av 7: Tänk om du kan göra en u-sväng och landa i hjärtat?

Under 7 dagar delar vi 7 verktyg som kan hjälpa dig till snällt tillåtande gentemot dig själv och att komma vidare från känslan av att vara fast till en rytmn som passar just dig. Känn in om detta är ett verktyg du vill lägga in din verktygslåda.

Verktyg nr 2
När vi är en känsla av att vara fast så är det lätt att vi vill ut och fixa, styra upp och ta kontroll över situationen så att vi kommer på banan igen, den banan som vi har bestämt ska leda till det målet vi bestämt. Jag märker att detta ofta leder till ännu mer låsning. Vi känner oss ofta mer "fel", mer otillräckliga och mer vilsna.

Tänk om du då, istället för att styra upp dig själv och din väg, kan hjälpa dig själv att landa in i dig själv? Låta dig landa i din kropp, dina behov och din medvetenhet. Lägg ner kampen och välj medvetet att gå hemåt. Detta kan vara oerhört läskigt när allt vi lärt oss säger att vi ska ut och jaga och kämpa för att komma dit vi ska. Det är dock sällan vi kommer i särskilt härlig rörelse när vi är i kamp, tvärtom verkar vi ofta dra åt knuten ännu hårdare. Däremot kan det vara rörelse att stanna upp och ta emot återhämtning, medvetenhet och de nya perspektiv som dyker upp när ger plats för den inre rösten. Tänk om rörelsen är att stanna upp, göra en u-sväng och landa i hjärtat? Att vara still kan i allra högsta grad vara att vara i rörelse.