ASTROYOGA, KURS 10 VECKOR
MÅNDAGAR 19:30-21:00, VÅREN 2019

Kursbeskrivning

Varmt välkomna till en yogakurs i stjärnornas tecken!

Lovisa Limseth guidar dig in i sköna positioner som var och en passar in på de tolv tecknen i zodiaken. Upptäck känslan av att skjuta iväg Skyttens framtidspilar i krigarposition och att flöda in i en djup meditation i Fiskarnas inre sfärer. Och hur är det egentligen att på Vågens vis balansera i ett träd? Varje astrologiskt tecken är en arketyp i sig som vi kan utforska genom att med våra kroppar och sinnen uppleva essensen och tematiken bakom varje tecken. Rör din kropp i dynamiska rörelser och in i stillhet och lyssna till Lovisas berättelser om Oxar, Kräftor, Stenbockar och alla de andra.  Vi bär alla med oss samtliga tecken och arketyper, vare sig du är född i det ena eller det andra tecknet. Upptäck mångfalden i dig själv! Nog döljer det sig både en Skorpion och en Jungfru inuti dig…

Känner du en stark dragning till allt vad arketyper och element innebär? Kanske är astrologi ett helt outforskat område? Vem du än är och vilket tecken du än född i (!) är du varmt välkommen att ta del av denna kunskapsmättade kurs!

Astroyoga
I Astroyogan närmar vi oss de tolv tecken som utgör den klassiska västerländska astrologin genom att röra oss både fysiskt och in i oss själva genom yoga, meditation och kontemplation. Framför allt utforskar vi de arketyper som de tolv tecknen består av. En arketyp är allt annat än stereotyp och kan istället sägas vara en universell kvalitet så som ‘modern’, ‘drömmaren’, ‘äventyraren’, ‘hjälten’ osv. Elementen eld, jord, vatten och luft är viktiga beståndsdelar i astrologin och är perfekta utgångspunkter när vi omsätter teori till praktik och vår fysiska yoga. Talar vi t.ex. om kräftan kommer vi helt naturligt in på vatten-elementet och kan därifrån röra oss in i fysiska övningar som stimulerar och balanserar detta element i oss själva.

De tolv tecknen uppträder i par. Varje par består av två tecken som på flera sätt är varandras motsatser, men likt yin och yang ändå hör ihop. Kursen är upplagd så att vi lär känna tecknen i följande par:

Väduren/Vågen
Oxen/Skorpionen
Tvillingarna/Skytten
Kräfta/Stenbock
Lejonet/Vattumanen
Jungfrun/Fiskarna

Astrologi är en flertusenårig kunskapstradition och pseudovetenskap som man kan ta till sig helt enkelt som ett sätt att närma sig sig själv på. Vi bär alla på de egenskaper som de olika tecknen representerar. Genom att lära sig mer om dessa egenskaper och deras anknytningar till arketyper och element kan vi kanske bättre möta dessa delar av oss själva. Tecknen kan på så vis fungera som speglar! När mötte du senast ‘chefen’, ‘livsnjutaren’ eller ‘diplomaten’ i dig själv?

Vad innehåller en kurs i Astroyoga?
Kursen består av tio klasser. Första klassen är en inspirerande introduktion till astrologin. Under följande sex klasser går vi igenom två tecken i taget. De resterande klasserna erbjuder fördjupning och avslutas med en allomfattande klass under vilken vi “knyter ihop säcken” och sammanfattar vad vi lärt oss.

En klass börjar med intoning av kropp och andning. Under guidad meditation presenteras klassens två tecken och deras ömsesidiga relation till varandra. Fokus ligger på arketyperna bakom tecknen. Därefter sker en delning i klassen. Här finns det utrymme för frågor och tankar gällande de aktuella arketyperna och vår personliga erfarenhet av dem. Delningen är frivillig och kan vara en stor gåva både för den som lyssnar och den som talar.

Huvuddelen av klassen består av yogaövningar i varierande fysisk grad; dynamiska inslag blandas med yin- och restorativ yoga. Klassen avslutas med meditation och avslappning.

Vad är målet med kursen?
Målet med kursen är att bädda för en grundläggande förståelse av de tolv tecken som utgör den traditionella västerländska astrologin. Tanken är att detta ska ske på ett lustfyllt, öppet och inspirerande sätt och att vi lättare kan ta till oss kunskapen när vi blandar teori och praktik genom meditation och yoga. Efter avslutad kurs har du fått information om de olika arketyper som utgör olika astrologiska tecken samt en skön genomgång av den fysiska kroppen genom härlig yoga och djupgående meditation. Genom kursen får du framförallt chansen att möta nya sidor hos dig själv - sidor du kanske tidigare varit omedveten om! Lär känna dig själv!

Förkunskap och nivå
Kom som du är! Detta är en kurs för alla som är nyfikna på att lära sig mer om astrologi och samtidigt njuta av skön yoga. Rörelserna och positionerna är mjuk och inkännande och passar de flesta kroppar. I vissa klasser rör vi oss mer än i andra, men når aldrig avancerad nivå.

“We are star-stuff”
/Carl Sagan

TID
Måndagar 19:30-21:00, 10 tillfällen, kursstart 18 mars 2019 med Lovisa Limseth

PRIS
Kurspris 1 950 kr.

ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen genom via mail.

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 165 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 230 kr för drop in, eller köp ett kort.

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. Om du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar så har du din gång tillgodo att använda på någon annan av våra klasser under terminen 2018. Yogamatta finns på plats att låna.

OM KURSLEDAREN
Lovisa Limseth är passionerad yogi och verksam inom konst- och teatervärlden, både som utövare och konstnär men framförallt som lärare. Hon studerar astrologi, och har många års erfarenhet och utbildning inom yoga, meditation och Reiki och undervisar bland annat Yinyoga och Restorative Yoga, Hatha Yoga, Gravidyoga och Familjeyoga. Hennes yoga är mjuk, avslappnad och tillåtande och hon undervisar meditativt och intuitivt. Lovisa vill genom yogan skapa en harmonisk plats och en djupt tranformerande stund av stillhet där du kan slappna av och öppna upp för din egen inneboende potential att leva fullt ut.

"Jag tror att det viktigaste man kan göra i livet är att skapa utrymme för livet att naturligt utveckla sig självt, både på yogamattan och ute i världen. Hur vi presterar är mindre viktigt än det vi tillåter hända. Vi har all den kraft vi behöver inom oss. Allt vi behöver göra är att ge oss själva chansen att öppna upp för denna inre rikedom. Yoga, meditation och alla former av kreativa uttryck är perfekta nycklar!”
Lovisa Limseth