VILA I DIN KRAFT - ÅTERHÄMTANDE GRAVIDYOGA

Vila i din kraft – återhämtande gravidyoga

Välkommen på en skön gravidyogakurs med lugna stärkande rörelser för din gravida kropp och stort fokus på vila och återhämtning. 

I denna kurs har du som gravid möjlighet att utforska vilan, där du kan du hämta kraft och tillit att bära med dig genom din graviditet, inför din förlossning och vidare i ditt föräldraskap. Kom och vila tillsammans med ditt barn för en stund. När du tar hand om dig själv tar du hand om ditt barn.

Din vägledare genom denna resa är ditt andetag och i takt med det utforskar vi yogiska rörelser anpassade för den gravida kroppen. Mjuka, följsamma rörelser blandas med mer kraftfulla och lekfulla rörelser. Rörelserna vävs samman med vackra meditationer och sagor för att öka avslappningen och knyta att till ditt barn.


Du får utforska vad som sker i vilan och pauserna mellan in- och utandning, mellan olika yogapositioner och i stilla vila. Genom att hitta kraft i vilan ökar du möjligheten att släppa på spänningar och oro. Du skapar mer energi och mer utrymme i kroppen. Ditt andetag kan flöda mer fritt och att du har enklare att möta alla förändringar som sker under din tid som gravid men även resten av ditt liv. I vilan sker magi.


Vad innehåller en klass?

Gravidyogan innehåller förutom yogafilosofi, andningsövningar och sköna, stärkande yogapositioner, även guidade meditationer och djupavslappning till vackra sagor.


Intoning

Varje klass inleds med en intoning som kan vara en guidad avslappning eller en vacker saga, så att du har möjlighet att landa in tillsammans med ditt barn just i denna stund.


Delning

I början av varje klass har du möjlighet att dela tankar och känslor som har dykt upp under din graviditet eller där du befinner dig just nu. Delningen är frivillig och för de allra flesta väldigt frigörande. Känslor blir ofta tydligare för oss själva när vi uttrycker dem för både oss själva och andra, och det kan också leda till att vi kan få möjlighet att släppa på sådant som inte längre får plats.


Andning och yogapositioner

Vi fortsätter klassen med att utforska vår andning och yogans positioner för att stärka din fysiska kropp och hälsa. Andningen är integrerad i fysiska positionerna och styr hur du utför positionen. Vi gör även andningsövningar som enskilda övningar och du får öva djupandning som är användbart inför och under förlossning.  


De olika yogapositionerna är särskilt lämpade för den gravida kroppen och stärker din kropp och din själ. Yogan är inspirerad av kundaliniyogan, en av många yogaformer där olika positioner eller kriyas som det heter inom kundalini görs i en specifik följd och ett specifikt antal gånger eller under en viss tid för att uppnå ett speciellt resultat, som exempelvis att släppa på spänningar.


Vila och djupavslappning

Varje klass avslutas med en längre vila där du får lyssna på en saga, guidad meditation eller vila i stillhet.


Mantrameditation

Under kursens gång kommer du i kontakt med vackra mantrameditationer, som hjälper dig att vila i stunden, hämta kraft och släppa på det som du inte längre behöver. Dessa meditationer rekommenderas varmt att användas som vaggvisor för ditt barn.Målet med kursen

Målet med kursen är att du i vilan finner din kraft att vara snäll mot dig själv. Precis som Pippi Långstrump säger, att den som är stark måste även vara väldigt snäll. Det är inte bara fysisk styrka som är viktigt i livet utan även den mentala styrkan, speciellt som blivande förälder. Den finns inom oss och för att hitta den måste vi vara snälla mot oss själva och ge oss tid för återhämtning.  


Du kan se de olika andningsövningarna, yogapositionerna och meditationerna som du får ta del av under denna kurs som redskap för känslohantering och självkärlek under din tid som gravid men även genom hela livet. Det här är övningar och redskap som du kan använda dig av när helst du behöver vila och ny kraft.

Bahareh Azari

TID
Kursstart senare i höst. Yogalärare: Bahareh Azari


PRIS
1 640 kronor för 8 tillfällen

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett kort.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge. Även du som inte är gravid just nu men önskar bli gravid är välkommen att gå denna kurs eller komma på enstaka klasser.

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

INFÖR FÖRLOSSNING
Yogakursen förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen. Du kan även fördjupa dessa kunskaper tillsammans med den eventuella partner eller stödperson du planerar att ha vid din sida under förlossningen genom att gå vår förlossningsförberedande workshop Redo att föda, läs mer här >>

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

RIKTLINJER CORONA
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal för att kunna ha gott om plats mellan yogamattorna. För att på alla sätt bidra till att minska risken för virusspridning ber vi dig just nu att ta med egen yogamatta och filt till studion. Om du inte har egen yogamatta, ta gärna med filt som du kan lägga över en matta du lånar på plats. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila eller medverka vid kursen online.
Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så kommer den att hållas online. Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

RISKGRUPP COVID19
Folkhälsomyndigheten rekommenderar gravida som har en riskfaktor som t. ex. högt blodtryck, diabetes och fetma som kan öka risken att bli allvarligt sjuk att vara extra försiktiga och undvika smittorisk. Vi gör allt för att skapa en säker miljö i yogastudion med städrutiner och ökat fysiskt avstånd mellan yogamattorna och erbjuder även dig som är i riskgrupp att istället medverka på gravidkurs online (tisdagar hösten 2020). Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer för gravida här >>

OM LÄRAREN
Bahareh Azari har gått Infinite Yogas 1-åriga yogalärarutbildning, med fokus på känslohantering samt Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning.
Bahareh hittade yogan efter att ha levt med smärta i kroppen en lång tid utan att ha kunna få tillräckligt med hjälp från den traditionella vården. Genom yogan och dess verktyg förstod Bahareh att smärtan inte bara var fysisk utan även psykisk och kopplad till tankar och känslor. Med yogans hjälp fick hon verktyg att förstå och hantera både sin fysiska och sin psykiska smärta. Yogan har blivit till en viktig stund, i lugn och ro, där allting bara får vara som det är.
Bahareh är från Norrköping men flyttade till Malmö 2015 med sin sambo och tillsammans har en 1-årig dotter. En liten tjej som var väldigt efterlängtad. Efter flera års ofrivillig barnlöshet och flera IVF-försök blev Bahareh gravid på naturlig väg. Vilket hon själv tror har mycket med yogan att göra.
"Yogan gav mig under denna tid en trygghet och en styrka att fortsätta lita på min kropp. Yogan är magisk och den är som min räddare i nöden, vilket redan har visat sig två gånger först med smärtan och sedan med graviditeten."